zaraza

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 13:38

Divlja odlagališta glomaznog građevinskog otpada u Kožinu stvaraju velike probleme mještanima koji se boje za svoje svoje zdravlje.

Subota, Kolovoz 24, 2019 09:00

Nakon što smo tijekom ovoga tjedna u Zadarskom listu objavili priče iz Vinjerca i Sali na Dugom otoku o izlijevanju fekalija iz septičkih jama izravno u more i to na plažama, rezultat čega su sumnje kako su upravo te fekalije prouzročile zarazu više djece u tim mjestima kožnim infekcijama, jučer nam se javilo troje čitatelja iz Petrčana, Selina i Vira koji su izrazili iste sumnje.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 10:12

Dva dana nakon što smo u Zadarskom listu objavili priču naših čitatelja iz Vinjerca koji su se požalili na problem sa izlijevanjem fekalija iz septičkih jama u more na mjesnoj plaži, a zbog čega se, prema njihovim tvrdnjama, troje djece zarazilo stafilokokom, odnosno dobilo kožnu zaraznu bolest impetigo, javili su nam se i naši čitatelji iz Sali na Dugom otoku sa sličnim problemima.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 13:55

Priča oko odvoza komunalnog otpada s područja grada Obrovca i brojnih naselja koja mu administrativno pripadaju kao da ovog ljeta nema kraja.

Utorak, Kolovoz 20, 2019 10:26

S jedne od najljepših plaža u zadarskoj okolici, one u mjestu Vinjerac, krajem prošlog tjedna počeo se širiti nesnosni smrad. Tik pored caffe bara Arival pojavila se rječica prepuna fekalija. Turisti i kupači ranoranioci nisu se mogli načuditi kako se u kristalno bistro more slijeva rijeka, koja očito dolazi iz nekakvog kanalizacijskog sustava. Ubrzo je alarmirana Općina Posedarje i na teren je izašao komunalni redar Jure Brala.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 16:06

Nakon što je uzorak krvi poslan na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević", taj bi nalaz trebao stići nazad u zadarsku Opću bolnicu, pa tako danas  nismo uspjeli dobiti sasvim pouzdanu informaciju je li pacijent koji je primljen na zadarski Odjel za infektologiju, doista i imao ospice. Tu bi informaciju  mogli znati danas, tijekom dana.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 10:01

U subotu, negdje oko podne zazvonio mi je mobitel i vidim  da me zove netko s fiksnog broja 023-300-842. Dobar dan jeste li Vi gospodin....? Jesam, odgovorim. Molim Vas jeste li Vi u četvrtak bili na bolničkom Odjelu Hitne pomoći – čujem pitanje koje me je u prvom času  štrecnulo. Jesam, pa što je sad –uzvratim onako s osjećajem nelagode.  Znate, budući da je taj dan na Hitnoj identificiran jedan pacijent s mogućom dijagnozom ospica, morali biste što prije doći do nas da Vas cijepimo.

Ponedjeljak, Lipanj 3, 2019 12:09

Nakon što su prije par dana u Splitu i Solinu potvrđena dva slučaja ospica, koje su u Dalmaciju "uvezene" iz Sarajeva, kod tri člana obitelji jednoga od oboljelih, 39-godišnjaka iz Solina, pojavile su se sumnje na nove slučajeve ove vrlo zarazne bolesti.

Četvrtak, Siječanj 3, 2019 15:10

U Hrvatskoj je trenutno registrirano više od 1100 oboljelih od gripe, iako je stvarni broj oboljelih veći, a u populaciji dominira virus A, koji se nalazi u ovosezonskom cjepivu, doznaje se u Nacionalnom centru za influencu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Ponedjeljak, Studeni 13, 2017 08:35

U centru grada, iza luksuznih zgrada na prostoru bivšeg TIZ-a nedovršena je građevina koja predstavlja ugrozu za zdravlje ljudi, ali i opasnost za djecu.

Naime, prošle su godine nemara, odnosno prebacivanja loptice pod čijom su ingerencijom zgrade TIZ-a, odnosno prostor oko njih otkako je tvrtka Gortan koja ih je gradila otišla u stečaj. Sporna građevina stoji i nikome nije palo na pamet da se mora sanirati i zbrinuti.

Stranice