bili brig

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Veljača 16, 2019 20:48 1

Ovih dana uvelike se radi na uređenju okoliša i brojne infrastrukture u jednom od najvećih gradskih kvartova - na Bilom brigu. 

Naime, u zadnjih nekoliko mjeseci napravilo se više zahvata kojima se taj kvart uredio, očistio te se radi na tome da se poboljša kvaliteta življenja.

Travnjaci i nova parkirališna mjesta

Utorak, Prosinac 4, 2018 19:45

Grupa stanovnika Bilog briga okupila se ovaj vikend te pokazala kako zajedničkim radom i dobrom voljom uljepšati svoj kvart.

Subota, Listopad 20, 2018 09:00

Zašto i mi, kao stanari drugih, čak i manje naseljenih dijelova grada, nemamo pravo na češće autobusne linije, već svakih sat vremena? Smatramo da to nije u redu jer je u neposrednoj blizini autobusnog stajališta šest višestambenih zgrada i dosta obiteljskih kuća.

Subota, Rujan 15, 2018 10:40

Ovih dana stanovnici Bilog briga ostali su iznenađeni ugledavši radnike kako uređuju nogostup u Vinkovačkoj ulici, a koji je godinama stajalo zapušten i neuređen. Naime, riječ je o nogostupu koji se nalazi na ulici odmah preko puta bilobriške šetnice, te su ljudi godinama prelazili ulicu na tom mjestu, bez označenog pješačkog prijelaza i šetali po zemlji, a nakon kiše i po blatu.

Nedjelja, Kolovoz 26, 2018 09:46

Teške tjelesne ozljede zadobio je 28-godišnji motociklist u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu navečer u Vukovarskoj ulici na Bilom brigu.

Do nesreće je došlo kada je 21-godišnjak s osobnim automobilom, izlazeći s parkirališta oduzeo prednost motociklu. Motociklist je pao na pod i s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Petak, Lipanj 22, 2018 09:15

Vrata kvarta, TRGnica, Dnevni boravak, Zeleni tunel, PlatForma, Silence Park samo su neki od prijedloga koje je skupina arhitekata i suradnika ponudila kao rezultate i idejne prijedloga promjena za bolji Bili brig, nastalih na dvodnevnoj Gradionici, a koji su predstavljeni u srijedu navečer u OŠ Zadarski otoci građanima.

Ponedjeljak, Lipanj 18, 2018 11:18

Gradski kvart Bili brig tema je ovogodišnje Gradionice Društva arhitekata Zadar kojoj je želja da se jednostavnim, lako izvedivim i jeftinim rješenjima poboljša kvaliteta življenja u ovom dijelu grada, ali i da se skrene pozornost javnosti na ovaj kvart u kojem živi 10.000 ljudi, ali koji je dugi niz godina slovio kao periferija grada.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 13:29

Uređenije javne zelene površine, devastirani i zapušteni poslovni prostori, nedostatak nogostupa na prometnicama, nedostatak površina za šetnju kućnih ljubimaca... To su samo neki od gorućih problema koje su stanovnici Bilog briga istaknuli u anketi "Bolji brig - Projektiraj svoj kvart" koja je online bila postavljena od 23. travnja do 11. svibnja, a koji su javno izneseni na jučerašnjoj trbin u OŠ Zadarski otoci.

Ponedjeljak, Travanj 23, 2018 20:00

Udruga „Eko-Zadar“ objavila je anketu pod nazivom „Bolji brig - Projektiraj svoj kvart“. U anketi koja je dostupna na poveznici https://goo.gl/forms/DRyCbOOhdy4lgvHN2 stanovnici Bilog briga mogu se izjasniti o zadovoljstvu javnim sadržajima i općenito kvaliteti života u ovom naselju.

Subota, Svibanj 23, 2015 00:00

Nakon što je prije nekoliko dana motociklist na šetnici na Bilom brigu oborio 5-godišnje dijete, javilo nam se nekoliko roditelja koji su zabrinuti da se ovako nešto, ili, ne daj Bože još gore, ne dogodi. Naime, šetnica koja se pompozno otvorila uz koncert Gibonnija i najavljivala kao druga Kalelarga, od samog otvorenja samo propada.

Stranice