bili brig

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Rujan 15, 2018 10:40

Ovih dana stanovnici Bilog briga ostali su iznenađeni ugledavši radnike kako uređuju nogostup u Vinkovačkoj ulici, a koji je godinama stajalo zapušten i neuređen. Naime, riječ je o nogostupu koji se nalazi na ulici odmah preko puta bilobriške šetnice, te su ljudi godinama prelazili ulicu na tom mjestu, bez označenog pješačkog prijelaza i šetali po zemlji, a nakon kiše i po blatu.

Nedjelja, Kolovoz 26, 2018 09:46

Teške tjelesne ozljede zadobio je 28-godišnji motociklist u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu navečer u Vukovarskoj ulici na Bilom brigu.

Do nesreće je došlo kada je 21-godišnjak s osobnim automobilom, izlazeći s parkirališta oduzeo prednost motociklu. Motociklist je pao na pod i s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Petak, Lipanj 22, 2018 09:15

Vrata kvarta, TRGnica, Dnevni boravak, Zeleni tunel, PlatForma, Silence Park samo su neki od prijedloga koje je skupina arhitekata i suradnika ponudila kao rezultate i idejne prijedloga promjena za bolji Bili brig, nastalih na dvodnevnoj Gradionici, a koji su predstavljeni u srijedu navečer u OŠ Zadarski otoci građanima.

Ponedjeljak, Lipanj 18, 2018 11:18

Gradski kvart Bili brig tema je ovogodišnje Gradionice Društva arhitekata Zadar kojoj je želja da se jednostavnim, lako izvedivim i jeftinim rješenjima poboljša kvaliteta življenja u ovom dijelu grada, ali i da se skrene pozornost javnosti na ovaj kvart u kojem živi 10.000 ljudi, ali koji je dugi niz godina slovio kao periferija grada.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 13:29

Uređenije javne zelene površine, devastirani i zapušteni poslovni prostori, nedostatak nogostupa na prometnicama, nedostatak površina za šetnju kućnih ljubimaca... To su samo neki od gorućih problema koje su stanovnici Bilog briga istaknuli u anketi "Bolji brig - Projektiraj svoj kvart" koja je online bila postavljena od 23. travnja do 11. svibnja, a koji su javno izneseni na jučerašnjoj trbin u OŠ Zadarski otoci.

Ponedjeljak, Travanj 23, 2018 20:00

Udruga „Eko-Zadar“ objavila je anketu pod nazivom „Bolji brig - Projektiraj svoj kvart“. U anketi koja je dostupna na poveznici https://goo.gl/forms/DRyCbOOhdy4lgvHN2 stanovnici Bilog briga mogu se izjasniti o zadovoljstvu javnim sadržajima i općenito kvaliteti života u ovom naselju.

Subota, Svibanj 23, 2015 00:00

Nakon što je prije nekoliko dana motociklist na šetnici na Bilom brigu oborio 5-godišnje dijete, javilo nam se nekoliko roditelja koji su zabrinuti da se ovako nešto, ili, ne daj Bože još gore, ne dogodi. Naime, šetnica koja se pompozno otvorila uz koncert Gibonnija i najavljivala kao druga Kalelarga, od samog otvorenja samo propada.

Srijeda, Travanj 22, 2015 00:00

Na Dan planeta Zemlje Bili brig je potpuno oživio i to zahvaljujući i Danu sporta Osnovne škole Zadarski otoci na kojem su trčala djeca od vrtićke dobi do 14 godina. Humanitarnu atletsku utrku je, uz OŠ Zadarski otoci, organizirao Atletski klub Alojzije Stepinac, a sudionici utrke su neobavezno plaćali startinu od 10 kuna.

Srijeda, Prosinac 24, 2014 00:00

Na mjesto tragičnog događaja brzo je stigla policija koja je bebu stavila u službeno vozilo te su ga pod rotacijom prevezli u Opću bolnicu Zadar

goran lijic
Srijeda, Svibanj 2, 2012 00:00

Gorući prometni problem Bilog briga, ali i cijelog grada je zasigurno križanje Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora. Na tom vrlo frekventnom raskrižju su velike gužve, posebno ljeti, a o sigurnosti da ne pričam, upozorava Goran Lijić, predsjednik MO Bili brig

Stranice