sah

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 19:35

Šah i judo. To je njegova (sportska) kombinacija. S time da je naglasak na – šahu!

Ponedjeljak, Lipanj 26, 2017 00:00 1

Sa zamišljenim protivnicima, Meštrović je odigrao obučen u crno odijelo s crnom kravatom s tek primjetnim šljokicama, dodatno zatamnjen crnim sunčanim naočalama

Nedjelja, Prosinac 20, 2015 00:00

U jakoj konkurenciji osvojiti visoko drugo mjesto veliki je uspjeh. Plasman među prva tri za mene ovo je do sada najveći uspjeh otkako imam titulu velemajstora - kazao je Martinović, ispred kojeg je bio jedino hrvatski velemajstor Zdenko Kožul

Srijeda, Prosinac 16, 2015 00:00

U 5. kolu međunarodnog šahovskog turnira "Zadar open 2015.", koji se igra na Puntamici, zadarski velemajstor Saša Martinović izgubio je od Izraelca Evgenyja Postnyja, lanjskog pobjednika. Martinović je tako ispao iz kruga vodećih u koji se, pomalo iznenađujuće, ubacio međunarodni majstor Saša Režan. Bibinjac je jučer ujutro pobijedio Ognjena Cvitana te je s 4 boda na diobi od prvog do trećeg mjesta. Ivan Jakić poražen je od Austrijanca Schachingera. U 4.

Ponedjeljak, Prosinac 14, 2015 00:00

Prvim kolom jučer je u Hotelu Falkensteiner na Puntamici počeo Zadar open 2015., jedan od najjačih šahovskih hrvatskih turnira u Hrvatskoj. Turnir je otvorio Stanislav Maroja, predsjednik Županijskog šahovskog saveza nakon kojeg će pobjednik kući otići bogatiji za dvije tisuće eura. Na A turniru sudjeluje 52, a na B turniru 94 šahista.

Ponedjeljak, Prosinac 14, 2015 00:00

Nakon 2. kola međunarodnog šahovskog turnira Zadar open 2015. na A turniru u vodstvu su četvorica igrača sa po dvije pobjede, odnosno dva boda. U prvom kolu favoriti su na prvim pločama očekivano zabilježili pobjede. Među njima su i Zadrani Ivan Jakić i Saša Režan dok je velemajstor Saša Martinović remizirao bijelim figurama sa čvrstim Šutkovićem (BiH). Kad je riječ o ostalim dvobojima 1.

Petak, Prosinac 11, 2015 00:00

Turnir će početi prvim kolom u nedjelju 13. prosinca u 16 sati, a završit u subotu 19. prosinca devetim kolom

Utorak, Rujan 22, 2015 00:00

U povodu 630. obljetnice prvog spomena šahovske igre u Hrvata, u Gradskoj loži održan je turnir četvorice najboljih zadarskih šahista. Nastupili su velemajstor Saša Martinović, međunarodni majstori Ivan Jakić i Patrik Levačić, te FIDE majstor Toni Petrušić. Turnir se igrao ubrzanim tempom, a na najuspješniji je očekivano bio velemajstor Saša Martinović, koji je sakupio četiri boda.

Petak, Ožujak 13, 2015 00:00

Pravi sraz šahovskih velikana odvio se jučer u atriju Gradske knjižnice Zadar gdje su se okupili učenici dviju zadarskih škola - Smiljevac i Šime Budinić. Obje škole posljednjih godina postižu odlične rezultate u tom sportu, pa stoga ne čudi ni prava znalačka atmosfera koja je jučer vladala na kamenim poljima. Igrao se naime dvoranski šah koji je "unaprijeđen" umetanjem živih figura.

Petak, Ožujak 6, 2015 00:00

Učenici Osnovne škole Šime Budinića osvojili su prvo mjesto na regionalnom prvenstvu školskih športskih klubova u šahu - južna skupina, koje je igrano u Dubrovniku. Zadarski osnovci pokazali su superiornost u odnosu na druge, pobijedili u svim mečevima i zasluženo izborili nastup na finalnom Prvenstvu Hrvatske koje se igra u travnju.

Stranice