park prirode vransko jezero

vranskojezero_111
Četvrtak, Kolovoz 11, 2011 00:00

vranskojezero_111
Četvrtak, Lipanj 2, 2011 00:00

Park prirode Vransko jezero, kao ustanova koja sudjeluje u brizi o prirodi i okolišu, i ove godine obilježava Dan zaštite okoliša Utrkom malog vranca i Bojama Vranskog jezera.

Utrka će se održati u subotu 4. lipnja na lokalitetu Prosika u 10.30 sati. U utrci, koja se sastoji od trčanja i vožnje biciklom, sudjelovat će djeca lokalnih osnovnih škola viših i nižih razreda. Boje Vranskog jezera je likovno natjecanje u kojem učenici crtaju motive koji ih okružuju.

Srijeda, Veljača 2, 2011 00:00

Zaključeno je i da će PP Vransko jezero ponuditi udrugama tekst zajedničkog sporazuma kroz koji će se ove godine probno pratiti njegovo izvršenje. Obuhvatit će obveze i odgovornost Parka te ribiča i udruga vezane uz radne akcije, poštovanje kodeksa ribolova HŠRS, moguću zajedničku ribočuvarsku službu i poribljavanje, ribičke ispite i edukaciju, dodatne disciplinske mjere za neodgovorne ribiče, kazao je Mataija

kamenjak4
Nedjelja, Srpanj 27, 2008 00:00

Prošle subote na brdu Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero održan je 1. etnofestival Benkovac Kamenjak 2008. Festival je organizirao KUD Branimir Benkovac u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Vransko jezero pod pokroviteljstvom Grada Benkovca. Festival je održan pod medijskim pokroviteljstvom Zadarskog lista, Slobodne Dalmacije, TV Vox-a, Radija Benkovca i Radija Biograda.