tenis

Utorak, Rujan 11, 2018 11:16

Prvi je novi zemljani teren na Višnjiku isprobao Borna Ćorić. Sparing partner je bio Mate Delić, a dojmovi su o njemu više nego dobri. Kada je prije otprilike mjesec i pol Borna bio u Zadru na konferenciji za novinare najavljujući polufinale sa SAD-om, iznad dvorane bila je samo livada. Sada je ondje završeni stadion.

Četvrtak, Kolovoz 9, 2018 10:54

Kad čovjek danas pogleda s ceste koja sa sjeverne strane obavija golemi kompleks SC-a Višnjik kakvo je stanje na radilištu teniskih terena za polufinale Davisova kupa (14. - 16. rujna) između Hrvatske i SAD, nije baš siguran da će sve biti OK. Ali, to je samo...

- To je dojam, ali sigurno će biti sve OK! - energičan je Denis Karlović, direktor SC-a Višnjik.

Četvrtak, Srpanj 26, 2018 11:31

Predstavnici Međunarodnog teniskog saveza (ITF) bili su tijekom dva prethodna dana u Zadru, kako bi obišli lokaciju na kojoj će se od 14. do 16. rujna održati polufinalni susret Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a.

Radilo se o obilasku koji je uobičajen u ovakvim prilikama, a ITF je bio zadovoljan viđenim u Zadru, gdje se očekuje izvanredna sportska priredba, u kojoj će sudjelovati neki od najboljih tenisača svijeta, i to i s hrvatske i američke strane.

Subota, Srpanj 14, 2018 07:30

Susretima za treće mjesto te finalnim dvobojima završila je proljetna teniska liga veterana - rekreativaca grada Zadra. Na terenima TK Zadar prvo je odigran susret za treće mjesto u konkurenciji žena. Sonja Škarica je sa 6:4, 6:2 bila bolja od Merice Ivoš. Nažalost, susret za treće mjesto u konkurenciji muškaraca nije odigran. Dvostruki pobjednik ovog natjecanja Hrvoje Grgurović u zakazano vrijeme pojavio se na terenu za razliku od svog suparnika.

Petak, Srpanj 13, 2018 23:52

Nakon što je Zadar prije dvije godine ugostio Davis Cup reprezentaciju Hrvatske u dvoboju polufinala protiv Francuske, Donatov  grad je dobio novo domaćinstvo polufinala DC-a od 14. do 16. rujna kad  će ugostiti tenisku reprezentaciju SAD-a, očekivano, na zemljanoj podlozi.

Četvrtak, Siječanj 18, 2018 13:03

Zadranka s putovnicom SAD - a Bernarda Pera pobrinula se za jedno od najvećih iznenađenja 2. kola tenisačica. Trenutačno 123. na WTA ljestvici sa 2:0 u setovima je nadjačala 10. igračicu svijeta, Britanku Johannu Kontu. Prvi set je odlučen s jednim izgubljenim servisom Britanke pri rezultatu 5:4 za Peru. U drugom setu Konta je oduzela već na početku servis i povela s 2:0, no uslijedio je brzi odgovor naturalizirane Amerikanke koja je vratila i oduzela servis 9. nositeljici.

Utorak, Siječanj 16, 2018 15:30

Bernarda Pera (WTA 123.) ostvarila je pobjedu karijere nakon što je u 1. kolu Australian opena sa 6:2, 6:2 svladala Ruskinju Anu  Blinkovu (WTA 138.). Zadranka s američkom putovnicom odigrala je sjajan meč u kojem nijednom nije gubila svoj servis koji je protivnici oduzimala četiri puta. Pera je imala 76 posto prvog servisa, upisala je 13  izravnih poena, a spasila je sve četiri break lopte.

Srijeda, Prosinac 20, 2017 13:20

Hrvoje Grgurević pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Teniske lige veterana - rekreativaca. Suparnik kojeg je svladao u finalnom meču bio je Tomislav Trtanj.

Četvrtak, Listopad 19, 2017 21:03

 Teniska liga veterana - rekreativaca ide dalje. U prošlome tjednu odigrano je 8. kolo koje je kao i prethodna donijelo niz zanimljivih i neizvjesnih mečeva. Po informacijama koje smo dobili od voditelja Lige mogu se izdvojiti mečevi Trtanj - Grgurović, Paleka - M. Barešić, Buljat - Zdrilić i Tadić - Knežević. Ne sumnjamo da su i ostali mečevi bili zanimljivi.

Nedjelja, Listopad 8, 2017 21:23

Bernarda Pera (WTA 134.) nije uspjela izboriti nastup u glavom ždrijebu WTA turnira u austrijskom Linzu. Zadranku s američkom putovnicom u 2. kolu kvalifikacija zaustavila je hrvatska igrača Jana Fett (WTA 88.) koja je bila bolja sa 0:6, 6:4, 6:2. Pera je lako riješila prvi set da bi u drugom s dva breaka nadoknadila 0:3 i povela 4:3. Medutim, Fett je uzvratila i s dva breaka izjednačila na 1:1 u setovima. Prva četiri gema treće seta donijela su dvostruki gubitak servisa kod obje igračice.

Stranice