vedran uranija

Nedjelja, Lipanj 3, 2018 16:05

Benefiti ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju  i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulske konvencije, već su vidljivi, a uskoro će biti još i bolji i veći. Žene se na svojim  radnim mjestima osjećaju puno sigurnije i zaštićenije su, puno više respekta imaju od poslodavaca, a ujedno je i prevenirano nasilje u nekim  segmentima.

Petak, Svibanj 11, 2018 12:39

U Domu sindikata Teritorijalnog ureda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar održan je dan otvorenih vrata tijekom kojeg su se nudili savjeti članovima sindikata, ali i svim ostalim građanima. Kako doznajemo od Vedrana Uranije, pravnog zastupnika u tom sindikatu, ove je godine najviše upita bilo od zaposlenika zadarskih trgovina Konzuma i zaposlenika tvrtke Sojara, pokleklih tvrtki iz koncerna Agrokor, nekadašnjeg Todorićeva poslovnog carstva, bilo da su članovi sindikata ili nisu.

Utorak, Svibanj 8, 2018 14:54

Već danas zatražit ćemo hitan sastanak s Upravom Maraske, odnosno Stipom Bevandom. Radnici u toj zadarskoj tvrtki, koji rade težak fizički posao i to u smjenama, godinama primaju mizernu plaću iako tvrtka zadnje dvije, tri godine bilježi dobit, ističe Vedran Uranija, pravni povjerenik Teritorijalnog ureda SSSH u Zadru, pojasnivši kako je zbog lošeg financijskog stanja i gubitaka, Uprava je u studenom 2014.

Ponedjeljak, Svibanj 7, 2018 18:25

Obilježavajući 28. obljetnicu djelovanja i svoj dan, 13. svibnja, Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizira DANE OTVORENIH VRATA od 8. do 11. svibnja 2018. godine, u uredima SSSH. 

Tom će prigodom pravni povjerenici i pravni zastupnici u uredima SSSH pružati besplatne pravne savjete iz područja radnog zakonodavstva, osobno ili putem telefona, svima potrebitima, bez obzira jesu li (ili nisu) članovi nekog od udruženog sindikata SSSH.

Utorak, Svibanj 1, 2018 09:52

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada tradicionalno se obilježava diljem cijelog svijeta pa tako u i Hrvatskoj, a središnji skup održat će se u Zagrebu gdje se u zajedničkoj organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata upriličuje prosvjedna povorka pod sloganom Za reforme, za ljude.

Ponedjeljak, Travanj 9, 2018 10:20

Ivan Gašpar, vozač saniteta u Domu zdravlja i sindikalni povjerenik u toj ustanovi, nakon nekoliko godina sudovanja, tijekom kojih su donesene tri pravomoćne presude da mora biti vraćen na posao jer je nezakonito u dva navrata dobio otkaz, i niza sindikalnih akcija u kojima mu je pomogao Vedran Uranija, pravni zastupnik u Teritorijalnom uredu SSSH Zadar, uspio se izboriti za pravdu. Odlukom Doma zdravlja Zadarske županije od 4. travnja 2018.

Utorak, Ožujak 27, 2018 14:42

Najavljena mirovinska reforma u vidu niza mjera kojima bi  se, prije svega, trebao riješiti problem nedostatka novca u sustavu za isplatu mirovina, uz ratifikaciju Istanbulske konvencije, najaktualnija je  tema o kojoj se priča u Lijepoj našoj. Među ostalim, tom je reformom  najavljen rad do 67.

Srijeda, Veljača 21, 2018 09:07

Sindikalni prosvjed koji je najavljen za ovaj tjedan, ukoliko se ne ispoštuju prava na rad Ivanu Gašparu, vozaču saniteta u Domu zdravlja Zadarske županije i sindikalnom povjereniku, odgođen je do kraja ovog tjedna jer je ravnateljica te ustanove, dr. Renata Bek, na godišnjem odmoru.

Petak, Listopad 13, 2017 10:52 1

Svega nekoliko desetaka umirovljenika odazvalo se pozivu Sindikata umirovljenika Hrvatske na ponovljeni prosvjed na Forumu. Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti bila je poruka govornika koji su još jednom ukazali na teško stanje hrvatskih umirovljenika.

Srijeda, Listopad 4, 2017 14:57

Pod motom „Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti“, u organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske 10. listopada u šest gradova u Hrvatskoj održat će se prosvjed umirovljenika, najavio je u srijedu u Zadru pravni povjerenik zadarskoga Teritorijalnog ureda Saveza samostalnih sindikata (SSSH) Vedran Uranija..

Stranice