vedran uranija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Listopad 17, 2018 11:44

Zaštitari su danas najugroženija grupacija kada je riječ o radnim i materijalnim pravima. U Hrvatskoj ih je oko 16 tisuća s licencom, a ukupno oko 30 tisuća.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 10:56

Glavni dio turističke sezone završio je s 1. listopadom, a s  njime i radni odnos za oko 1500 zaposlenika u toj gospodarskoj djelatnosti na području Zadarske županije. Samo rijetki od njih naći će drugo  radno mjesto tijekom zimskih mjeseci, dok će većina sve do travnja  iduće godine i početka nove sezone preživljavati s onim što su uspjeli  uštedjeti.

Petak, Rujan 28, 2018 15:54

Nakon ljetnog predaha Teritorijalni ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Zadar, na čelu s pravnim povjerenikom Vedranom Uranijom, kreće u niz sindikalnih akcija, a među prioritetima je prijedlog mirovinske reforme. Sastanak koji su u srijedu predsjednici triju sindikalnih središnjica - SSSH koja je najveća te Nezavisnog sindikata i Matice hrvatskih sindikata - održali s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom rada Markom Pavićem za sada nisu urodili plodom.

Petak, Rujan 14, 2018 11:15

U tijeku je izrada novog Zakona o zaštitarstvu, djelatnosti u kojoj je zaposleno više od 15 tisuća radnika u Hrvatskoj, a oko 1500 u Zadarskoj županiji. Ti ljudi su trenutačno najugroženiji u Hrvatskoj u pogledu radnih i materijalnih prava. Marginalizirani su u društvu i iskorištavani od poslodavaca, bez obzira je li riječ o državnoj ili privatnoj tvrtki. Rade u katastrofalnim uvjetima i za minimalac, nisu im plaćeni prekovremeni sati, niti smjenski rad.

Srijeda, Lipanj 13, 2018 15:07

Ovo je mirni prosvjed upozorenja dijela radnika Vodovoda d.o.o. Zadar, jedne od najznačajnijih komunalnih tvrtki o kojoj ovisi gospodarstvo Zadra pa i šire. Zahtjevi su jasni - tražimo veće plaće, poboljšanje materijalnih prava radnika i potpisivanje Kolektivnog ugovora. Tvrtka već duže vrijeme posluje s milijunima u pozitivi, a plaće ostaju iste. Direktor Tomislav Matek slaže se s našim zahtjevima, ali ne može ništa bez Grada Zadra, koji kao većinski vlasnik limitira plaće.

Nedjelja, Lipanj 3, 2018 16:05

Benefiti ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju  i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulske konvencije, već su vidljivi, a uskoro će biti još i bolji i veći. Žene se na svojim  radnim mjestima osjećaju puno sigurnije i zaštićenije su, puno više respekta imaju od poslodavaca, a ujedno je i prevenirano nasilje u nekim  segmentima.

Petak, Svibanj 11, 2018 12:39

U Domu sindikata Teritorijalnog ureda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar održan je dan otvorenih vrata tijekom kojeg su se nudili savjeti članovima sindikata, ali i svim ostalim građanima. Kako doznajemo od Vedrana Uranije, pravnog zastupnika u tom sindikatu, ove je godine najviše upita bilo od zaposlenika zadarskih trgovina Konzuma i zaposlenika tvrtke Sojara, pokleklih tvrtki iz koncerna Agrokor, nekadašnjeg Todorićeva poslovnog carstva, bilo da su članovi sindikata ili nisu.

Utorak, Svibanj 8, 2018 14:54

Već danas zatražit ćemo hitan sastanak s Upravom Maraske, odnosno Stipom Bevandom. Radnici u toj zadarskoj tvrtki, koji rade težak fizički posao i to u smjenama, godinama primaju mizernu plaću iako tvrtka zadnje dvije, tri godine bilježi dobit, ističe Vedran Uranija, pravni povjerenik Teritorijalnog ureda SSSH u Zadru, pojasnivši kako je zbog lošeg financijskog stanja i gubitaka, Uprava je u studenom 2014.

Ponedjeljak, Svibanj 7, 2018 18:25

Obilježavajući 28. obljetnicu djelovanja i svoj dan, 13. svibnja, Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizira DANE OTVORENIH VRATA od 8. do 11. svibnja 2018. godine, u uredima SSSH. 

Tom će prigodom pravni povjerenici i pravni zastupnici u uredima SSSH pružati besplatne pravne savjete iz područja radnog zakonodavstva, osobno ili putem telefona, svima potrebitima, bez obzira jesu li (ili nisu) članovi nekog od udruženog sindikata SSSH.

Utorak, Svibanj 1, 2018 09:52

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada tradicionalno se obilježava diljem cijelog svijeta pa tako u i Hrvatskoj, a središnji skup održat će se u Zagrebu gdje se u zajedničkoj organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata upriličuje prosvjedna povorka pod sloganom Za reforme, za ljude.

Stranice