piloti

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Prosinac 8, 2015 00:00

U Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Zemunik, jučer je završila je letačka obuka drugog naraštaja polaznika Omanskog kraljevskog zrakoplovstva (Royal Air Force of Oman - RAFO). Obuku je uspješno završilo deset omanskih pilota na avionu Pilatus, a ovo je druga godinu zaredom kako se obuka omanskih pilota provodi u Zemuniku.

Četvrtak, Prosinac 3, 2015 00:00

Zadar je za studij aeronautike odabran kao jedno od europskih središta koja ispunjavaju vrlo stroge kriterije: od onih geografskih i klimatskih, preko organizacijskih i infrastrukturnih do poslovnih i akademskih

Utorak, Rujan 29, 2015 00:00

Kroz ovaj model budući vojni piloti odabiru se na način da se unutar Oružanih snaga selektiraju motivirani i prijavljeni kandidati koji zadovoljavaju sve tražene kriterije

Ponedjeljak, Rujan 14, 2015 00:00

Pilatusi na kojima će letjeti naši piloti bit će opremljeni i podkrilnim kanisterima za dim. Krila Oluje ni dan danas nisu uspjela realizirati nabavku istih koji značajno vizualno poboljšavaju izvedu akrobatskog programa

Ponedjeljak, Srpanj 6, 2015 00:00

S ciljem poboljšanja statusa vojnih pilota i ostalog letačkog osoblja, Ministarstvo obrane odredilo im je veće dodatke na plaće, pa će tako piloti, tehničari letači i navigatori prosječno primati za oko 1.200 do 2.500 kuna veću plaću, ovisno o osobnom činu, radnom stažu, olakšicama, prirezu i slično.

Petak, Siječanj 23, 2015 00:00

Zapovjednik Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a pukovnik Željko Harapin i zapovjednik Pilotske škole Središta za obuke HRZ i PZO-a "Rudolf Perešin" pukovnik Goran Huljev prekjučer su u gradu Muscatu u Sultanatu Oman prisustvovali svečanoj promociji pilota Omanskog kraljevskog zrakoplovstva RAFO (Royal Air Force of Oman), koji su 2014. godine završili školovanje u 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a u Zemuniku.

Utorak, Studeni 12, 2013 00:00

Eskadrila aviona stvara kvalitetan letački kadar za popunu borbene i protupožarne eskadrile, a u njoj djeluje i akrobatska grupa „Krila Oluje"

Ponedjeljak, Kolovoz 12, 2013 00:00

David Knežević iz Škabrnje, Filip Živaljić i Anamaria Ćurković iz Zadra te Jakov Buturić iz Sali, prošli su selekciju za buduće pilote Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Nedjelja, Kolovoz 4, 2013 00:00

U Hrvatskoj sve više osoba želi naučiti upravljati zrakoplovom i postati vlasnikom privatne pilotske dozvole. Dok su u nedavnoj prošlosti takvu želju mogli ostvariti tek istinski zaljubljenici u letenje - u bivšoj državi preko Pilotske škole u Vršcu u Vojvodini, za što su uglavnom bile potrebne čvrste veze i poznanstva, danas je pilotska obuka dostupna mnogima, ne samo imućnim avanturistima, kako se često pogrešno misli.

Nedjelja, Kolovoz 4, 2013 00:00

Porastom pravih ljetnih temperatura, ponovno je počela sezona ljetnih požara. Srećom, zbog kišnog lipnja, ove godine je izostao veći broj požara, ali su ovih dana piloti Protupožarne eskadrile 93. Zrakoplovne baze Zemunik u punom pogonu.

Stranice