gradska loza

Subota, Listopad 28, 2017 15:12

Izložba slika i unikatnog nakita Adina i Mie Hebib otvorena je u petak u Gradskoj loži. Posljednji put njihova djela imali smo prilike vidjeti 2014., na izložbi u tada još uvijek neobnovljenoj Kneževoj palači. Aktualna izložba otvorena je dan nakon što je Kneževa palača osvojila nagradu za kulturnu atrakciju godine.

Nedjelja, Rujan 10, 2017 10:03

U Gradskoj loži otvorena je izložba renomiranog hrvatskog slikara Duška Šibla pod nazivom Figure u vremenu i pokretu. Izložbu humanitarnog karaktera organizira Liga protiv raka u suradnji s Narodnim muzejem Zadar, a može se razgledati do kraja mjeseca. Tim povodom smo razgovarali s autorom izložbe.

Diplomirali ste komparativnu književnost i povijest umjetnosti, a tek potom ste se ozbiljnije počeli baviti umjetnošću?

Utorak, Kolovoz 1, 2017 15:27

U Gradskoj loži na Narodnom trgu od sredine srpnja pa do rujna već treću godinu za redom održava se izložba zmija. Zbog zanimljivih zmija iz svih dijelova svijeta, izložba je vrlo posjećena te u Ložu dolaze turisti, ali i domaći.

Ponedjeljak, Srpanj 10, 2017 15:10

Riječ je o izložbi Zagrepčanina Nevena Vrbanića pod nazivom Najotrovnije zmije svijeta u sklopu projekta Čudesan svijet zmija, s kojom u Zadru gostuje već treću godinu za redom.

Subota, Svibanj 20, 2017 00:00

Izložba se sastoji od 130 izložbenih listova s gotovo 1000 poštanskih maraka, malih araka, blokova, omotnica prvog dana i maksimum karata na kojima su prikazane mnoge znamenite i poznate žene

Srijeda, Lipanj 3, 2015 00:00

Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar, Kolekcija Marinko Sudac i Institut za avangardu u Zadar dovode izložbu ruske umjetničke grupe "Plavi nosovi".

Subota, Svibanj 16, 2015 00:00

Narodni trg, Gradska straža ili Gradska loža - pitanje je sad... To su bila tri glavna motiva edukativne likovne radionice „Jedna škola - jedan spomenik" održanoj jučer u prostorijama Gradske straže. No, ove godine ipak su bila tri spomenika, a i učenici osnovne škole Šime Budinića podijelili su se u tri grupe.

Srijeda, Siječanj 21, 2015 00:00

U sklopu obilježavanja 22. obljetnice vojno redarstvene akcije Maslenica jučer je u Gradskoj loži održan koncert školskih zborova srednjih škola Zadarske županije. Lijepo osmišljen koncert pokvarilo je ružno kišno vrijeme. Naime, uz Izvođače i posjetitelje u Loži za sve ostale je postavljen razglas, no rijetko tko se zaustavljao na trgu.

Četvrtak, Listopad 9, 2014 00:00

U Gradskoj loži otvorena je u utorak izložba Susanne Riegelnik. Nastala je u organizaciji udruge Rovereschi, a u ime domaćina okupljene je pozdravio Vladimir Alavanja, voditelj odjela Muzej grada Zadra. Podsjetio je kako je ovo treća izložba koja se postavlja u Narodnom muzeju s udrugom Rovereschi te izrazio nadu u daljnju suradnju.

Petak, Listopad 3, 2014 00:00

Umjetnička djela slikarskog velikana svjetskog glasa,  Zvonimira Mihanovića, ljubitelji umjetnosti u Zadru mogu kupiti  još danas, a budući je riječ o prodajnoj izložni humanitarnog karaktera, time ujedno čine i dobro djelo. 

Stranice