Katina Vrsaljko

Srijeda, Listopad 24, 2018 11:31

S trinaest zaštićenih područja u Zadarskoj županiji među kojima su i rezervati na Pagu upravlja županijska Javna ustanova Natura-Jadera. Naša zaštićena područja pate od istih problema kao i drugdje i to je prvenstveno nedostatno financiranje, nedosljedno provođenje zakona i propisa i općenito niske ekološke svijesti na svim razinama. Kako bismo to promijenili, kontinuirano radimo na zaštiti svih područja i njihovoj promociji. Ove godine (točnije 28.

Utorak, Listopad 23, 2018 11:59

Nekad se radi i od tri ujutro. Dobro novinari, oni (kao) uvijek rade. Ali čak i profesori. Dok sav narod spava čekam kombi koji nas vozi u Zagreb na učeničku smotru hrane i pića Aronia cup. Ja i neki tužno-veseli frčkavi psić. Vrti se oko mene, cvili i maše repom. Sve mi je neugodno, gleda me, a ne znam kako da mu pomognem.

Subota, Listopad 20, 2018 11:05

Otkad je saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesardić  u Saboru ispričala svoju priču o bolnoj kiretaži podignula se prava bura  u javnosti, prikupljena su brojna slična svjedočanstva žena, a sve je rezultiralo obećanjem iz Ministarstva da će svi spomenuti slučajevi biti ispitani.

Subota, Listopad 13, 2018 11:00

Izvještaj o klimatskim promjenama koji je prije nekoliko dana objavio UN-ov međuvladin panel za klimatske promjene (IPCC) podigao je buru komentara i (prenapuhanih) prognoza o ekstremnim sušama, divljim požarima, poplavama i nedostatku hrane za stotine milijuna ljudi. Kako se ističe, na udaru su tu posebno gradovi na obali jer se zacrtana razina globalne temperature od 1,5 stupnja očito neće uspjeti održati te se zbog otapanja ledenjaka podiže razina mora i potapanje gradova zaista prijeti.

Petak, Listopad 12, 2018 13:08

Volonteri zadarskog Crvenog križa jučer su tijekom cijelog  jutra građanima na Poluotoku prodavali kupone u vrijednosti od 5 kuna u okviru tradicionalne akcije Solidarnost na djelu. Obišli su i zaposlenike gradske i županijske uprave, kao i obrte po centru grada.

Četvrtak, Listopad 11, 2018 13:36

Adolescencija je vrijeme puno fizičkih i psihičkih izazova i,  iako većina mladih iz adolescencije izađe bez značajnih poteškoća, ima i  onih koji se ne mogu suočiti sa svim izazovima odrastanja. Mladi od 14  do 28 godina izloženi su stalnim stresorima, raznim problemima, cyberbullingu, mogu biti zlostavljani, diskriminirani, možda razmišljaju o suicidu... Pomozimo sljedećim generacijama da budu otpornije.

Srijeda, Listopad 10, 2018 14:48

Bogat program koncertne sezone Zadar 2018./2019. koja je  trebala započeti sinoć s koncertom Matije Dedića, najavile su ranije  jučer Dina Bušić, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar te Branka Višić  Karavida, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar.

Petak, Listopad 5, 2018 16:07

U sklopu ustanove INOVAcija i djeluje Filmski ured, a finacira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 20 milijuna kuna te s još 4 milijuna vlastitih sredstva

Ponedjeljak, Ožujak 20, 2017 00:00

Iako je vrlo rijetka pojava, jedan od najvećih strahova svih roditelja je smrt u kolijevci, to jest Sindrom iznenadne dojenačke smrti (SIDS). Jednostavno rečeno, zdravo dojenče, najčešće na spavanju, prestane disati. Uzrok je nepoznat, čak i nakon obdukcije, iako postoje neki rizični čimbenici i nekoliko stvari na koje sami roditelji mogu utjecati.

Utorak, Veljača 21, 2017 00:00

Procjenjuje se da rijetkih bolesti ima oko 7.000. Procjenjuje se da u Europi živi 36 milijuna osoba oboljelih od rijetkih bolesti, a u Hrvatskoj 250.000

Stranice