Velimir Brkić

Petak, Veljača 8, 2019 17:30

Novi Zakoni su nedorečeni i manjkavi ili ih ne znamo  razumjeti i primjenjivati. Najbolji primjer je posljednjih mjesec dana  izuzetno aktualni paušalni porez za male iznajmljivače koji je novim  Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak,  Odluku o visini paušalnog poreza za iznajmljivače Ministarstvo turizma  prebacilo na gradove i općine.

Srijeda, Veljača 6, 2019 14:06

Osnovna škola Franko Lisica Polača bila je domaćin  Međuopćinske smotre Lidrano 2019. za učenike osnovnih škola Zadarske županije.

Utorak, Veljača 5, 2019 19:30 1

Ugovorima o sufinanciranju Hrvatskih voda i Vodovoda d.o.o. Zadar započeo je projekt stoljeća u Općini Starigrad – produžetak glavnog magistralnog cjevovoda Podvelebitski pravac. Radi se  o vodovodizaciji, izgradnji magistralnog i sekundarnog cjevovoda od  zaselka Koića, trgovine građevinskog materijala Ždrilo d.o.o., gotovo u  samom centru Starigrada Paklenice, do Sv. Marije Magdalene na administrativnoj granici Zadarske i Ličko-senjske županije. 

Ponedjeljak, Veljača 4, 2019 11:40 1

Iako se sve češće govori kako brak nije "na cijeni", a neprestano statistički ali i oko nas raste broj razvoda ima i životnih priča  sa sretnim ishodima. Sedamdesetgodišnja Luca i tri godine stariji Ive  Matković iz Grgurica u crkvi sv. Nikole, biskupa, u Islamu Latinskom ispred don Šime Žilića, obnovili su bračne zavjete.

Ponedjeljak, Veljača 4, 2019 11:06

Općinsko vijeće Općine Starigrad na sjednici zadnjeg  dana siječnja, pod predsjedanjem Marka Marasovića, raspravljalo je o visini paušalnog poreza za iznajmljivače, komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu te je donijelo odluku koja je u interesu Podgorca.

Nedjelja, Veljača 3, 2019 16:01

Zavičajni muzej Biograd na Moru na impresivni način je  sudjelovao na četrnaestoj po redu Noći muzeja koja se događala u 130  hrvatskih gradova, na preko 250 lokacija. Noć muzeja bila je u znaku  Pakoštana, a obilježila je fascinantna izložba radova 31 umjetnika s 1.  Međunarodne likovne kolonije Pakoštane 2018. U sklopu navedene likovne izložbe predstavili su se i radovi 15 učenika Osnovne škole Pakoštane.

Muzej zakrčen posjetiteljima

Subota, Veljača 2, 2019 21:22

Veliki dan za sedam benkovačkih obitelji s ukupno 29  članova domaćinstva, jučer su im se u Benkovcu ostvarili dugo godina  sanjani snovi, napokon su dobili svoj vlastiti dom, uručeni su im ključevi  stanova u zgradi na Poljani Zrinskih i Frankopana 10., zgradi na Trgu hrvatske mladeži 2a te u zgradi na adresi Ante Starčevića 10.

Četvrtak, Siječanj 31, 2019 10:32

U Općini Polača postalo je već uobičajeno da se u posljednjih šest ili sedam mjeseci u zadnji trenutak ne održavaju zakazane sjednice Općinskog vijeća. Jedna o točaka dnevnog reda na sjednici Vijeća koja se trebala održati u utorak bila je i donošenje Odluke o visini paušalnog poreza za iznajmljivače u turizmu, trebala se odrediti visina paušalnog poreza po krevetu ili smještajnoj jedinici u kampu.

Srijeda, Siječanj 30, 2019 19:15

Veliki dan za Biograđane, Grad Biograd na Moru i gradsku Turističku zajednicu, pozitivnim rješenjem Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Sektor za žigove i industrijski dizajn, Grad je i  službeno postao centar Jadrana i srce Jadrana.

Utorak, Siječanj 29, 2019 19:00

Sjednica Gradskog vijeća grada Biograda pod predsjedanjem Tonča Šangulina, predsjednika, jučer je trajala više od tri sata, započela je ujutro u 8 sati a završila u 11 i 10. Aktualni sat je trajao točno  jedan sat, a o odluci o visini paušalnog poreza za male iznajmljivače  raspravljalo i više od jedan sat.

Stranice