Velimir Brkić

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 15:35

Život piše priče, ponekad i bajke. Danas kada se toliko supružnika rastavlja već u prvoj godini zajedničkog života rijetki su oni  koji na slavljeničkim tortama mogu puhnuti u svijeće koje označavaju  50 ljeta bračnog života. Da se ljubi i voli u 50 godina braka, dokaz su  supružnici Sorić iz Zadra, 72-godišnji Vjekoslav i godinu dana mlađa  Nataša rođena Padrenostro, porijeklom iz Šibenika.

Subota, Lipanj 8, 2019 14:58 2

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Benkovac pod predsjedanjem Borisa Ercega, održanoj u četvrtak navečer na aktualnom satu postavljeno je čak 19 vijećničkih pitanja. Međutim, umjesto žestokih  rasprava na aktualnom satu one su se neočekivano dogodile tamo gdje  se najmanje očekivalo, na prijedlogu Odluke o dodjeli javnih priznanja  Grada Benkovca koja će se dodijeliti u utorak, 11. lipnja, na svečanoj  sjednici GV-a u Kaštel Benkoviću.

Petak, Lipanj 7, 2019 13:23

Ničim izazvani, pobunjeni Srbi su prije 26 godina napali Biograd na Moru raketnim sustavom Orkan s kasetnim punjenjem, s tzv. zvončićima koji su padali na plažu Soline. Krv, jauci, plač, užas, poginulo je petero mladih osoba: civili Lidija Vrankulj (prognanica iz Polače) i Danijela Vidaković te Marijan Pulić, Jozo Tomić i Karlo Paić, koji su bili pripadnici Specijalnih postrojbi Glavnog stožera HV-a. Još sedam osoba teško je ranjeno.

Petak, Lipanj 7, 2019 13:12

Od kolijevke pa do groba najljepše je - studentsko doba. Iako poslovica glasi malčice drukčije, vjerujemo da će se s nama složiti  svih 30 studentica Sveučilišta u Zadru, razlikovnog programa dvogodišnjeg sveučilišnog diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje za stjecanje akademskog stupnja magistar/magistra, koje su po  završetku svih ispita priredile lijepu proslavu u restoranu na Jazinama sa  živom glazbom.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 09:37

Na zadarskom području od jučer ima čak 44 benzinske postaje. Bez velike pompe je otvorena benzinska postaja u Sukošanu  te ona "sporna" na Viru. Investitor obje benzinske postaje je tvrtka Tri  Bartola.

- Sigurni smo da će domaći kupac, kao i turisti, prepoznati našu kvalitetu, kazao je Bartol Burčul, vlasnik tvrtke Tri Bartola koja osim na Viru i  u Sukošanu ima benzinske postaje u Galovcu i dvije u Zadru.

Petak, Svibanj 31, 2019 12:39

Na predstavljanju knjige pjesama Marina Fuzula pod nazivom "Na krilima bure" u atriju OŠ Stjepana Radića u Bibinjama  tražilo se mjesto više, a u uzvišenom ozračju ovoliko publike poželio bi  na svojim prvenstvenim utakmicama dobar dio nogometnih prvoligaša.

- Biti pisac i pjesnik u današnje vrijeme je najuzvišeniji poziv. Čin  stvaralaštva, želja za stvaranjem, to je osobina umjetnika, kazala je Vesna Matešić, voditeljica programa.

Srijeda, Svibanj 29, 2019 10:50

Veliki dan za malu Brušku smještenu u samom srcu  krševite Bukovice, asfaltirano je derutno školsko igralište Osnovne škole  Benkovac, Područna škola Bruška, koje je prvi puta asfaltirano prije čak  34 godine, davne 1985. Pod budnim okom Bruščana igralište su asfaltirale Ceste Zadarske županije.

Ponedjeljak, Svibanj 27, 2019 16:22

Veliki dan za Biograd na Moru, djecu i odrasle, športaše i  rekreativce, u sklopu održavanja 9. memorijalnog malonogometnog turnira Antonijo Toni Jajčanin kojeg organizira MNK Gauni, prigodnom  svečanošću uz spektakularni nastup Biogradskih mažoretkinja, svečano  je otvoreno rekonstruirano igralište malih športova, školsko igralište OŠ  Biograd, na ponos Biograda, Zadarske županije i šire.

Ponedjeljak, Svibanj 27, 2019 16:17

U Kolanu, kolijevci paškog sira, održana je fešta od skute, prvi Skutafest na kojem su predstavljena razna jela od skute sljubljena s  odabranim vinima. Bogatstvo okusa i mirisa širilo se s centralnog trga u  Kolanu s ciljem promocije i očuvanja ukusne i zdrave otočne, paške hrane čiji je glavni sastojak paška skuta, kako tvrde, najukusnija skuta na  svijetu.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 16:23

Veselo je jučer bilo u Biogradu, a razlog su 63 maturanata Srednje škole Biograd na Moru, gimnazijalci, ekonomisti, prodavači,  kuhari i konobari, brodomehaničari i brodograditelji, koji su se na parkiralištu škole i uokolo njega pod motom "Malo nas je al' nas ima"  oprostilo od srednjoškolskih klupa, ludilo.

Stranice