Nenad Marčina

Utorak, Ožujak 14, 2017 00:00

U sedam sati i 45 minuta pregazilo se 37, 56 kilometara, odnosno na brojčaniku se pojavio broj od 49.551 koraka. U prosjeku svaki korak je iznosio 75, 80 centimetara. Naime, to je bila ruta „nogozugom" od početka starta zvanog Lučko do Draganića, u hodočašću hrvatskih branitelja naziva „Milijun koraka".

Četvrtak, Prosinac 22, 2016 00:00

U akciji Plodova zemlje i mora Zadarskog lista i ove su godine nagrađeni najuporniji i najspretniji ribolovci, koji ostvaruju svoje ulove na području Zadarske županije. Svečanost proglašenja najuspješnijih odvijala se u ugodnom ozračju, za ovu prigodu ipak pretijesnog restorana JK Uskok na Vitrenjaku.

lignjolov
Ponedjeljak, Prosinac 19, 2016 00:00

Članovi posade brodice Gariful Hvar s voditeljem Ivanom Smirčićem, pobjednici su tradicionalnog natjecanja u lovu na lignje PIŠKA fondo 2016., u organizaciji išćanske mladeži i prijatelja. Bilo je i onih koji nisu osjetili slast ulova, poput brodice American dream, u vlasništvu Berislava Babajka te Alda Čobanina i Tonija Antišina, koje su se vratile u išćansku luku bez ljoge. Zaključak Išćana - nikada lošije.

eniopgrdovic
Petak, Prosinac 2, 2016 00:00

U Samostanu školskih sestara franjevki Krista Kralja na Trgu Gospe Loretske u Arbanasima večeras će se s početkom u 18 sati održati komemoracija za preminulog predsjednika Društva zadarskih Arbanasa Enija Grdovića. Kako ističe Dario Tikulin, dopredsjednik Društva, ovaj je prostor odabran jer je Enio duhom i tijelom pripadao svojim ovom miljeu, svojim korijenima, Arbanasima i Gospi Loretskoj.

Petak, Rujan 23, 2016 00:00

Nakon što je predstavljena u Međugorju knjiga "Marketing vina", autora prof. dr. sc. Marka Ivankovića s Agronomskog fakulteta u Mostaru i prof. dr. sc. Ante Kolege Bage, redovitog profesora u trajnom zvanju Agronomskog fakulteta u Zagrebu, stiže i u Zadar.

Predstavljanje će se održati danas u izložbenoj dvorani Gradske lože u 12 sati.

Ponedjeljak, Srpanj 18, 2016 00:00

Vrijedna knjiga naslova Marketing vina profesora Marka Ivankovića i kaljskog Zagrepčanina Ante Kolege - Bage predstavljena je u Međugorju, gdje ju je došao poslušati oveći auditorij. Među predstavljačima bio je i planetarni znalac kulinarstva i vinoljubac Veljko Barberi.

Utorak, Svibanj 3, 2016 00:00

Važnost ove manifestacije je koliko prezentacija domaćih ulja tako i tradicionalnih jela ovoga kraja, pojasnio je Renato Kraljev

Utorak, Svibanj 3, 2016 00:00

Ove godine na otoku je prerađeno oko 1000 tona maslina. Prema prosječnom postotku dobivenog ulja i prosječnoj cijeni moguće je pretpostaviti da je u konobe stavljeno oko 12,6 milijuna kn, kaže Mladen Lucin

Nedjelja, Svibanj 1, 2016 00:00

- Ove godine na otoku je prerađeno oko 1000 tona maslina. Prema prosječnom postotku dobivenog ulja i prosječnoj cijeni moguće je pretpostaviti da je u konobe stavljeno oko 12,6 milijuna kuna, kaže Mladen Lucin

Petak, Travanj 8, 2016 00:00

Osim što će se uz bogatu večeru evocirati uspomene na četverodnevni boravak austrijskog cara u Zadru, svečana večera bit će posvećena hrvatskoj i austrijskoj himni

Stranice