Krešimir Bukvić

Subota, Siječanj 12, 2019 14:27

Poetičnim druženjem u ugodnoj atmosferi društvenoga centra Knjigozemska, u četvrtak je naznačen završetak prvog dijela kampanje „Svim´ na Zemlji, daruj drvce!“ – prikupljanje sredstava za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije koje traje još do danas, 12. siječnja.

Četvrtak, Siječanj 10, 2019 15:08

Sutra navečer će u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar koncert  naziva "Intimno" održati jedna je od najvećih hrvatskih rock & blues  vokalistica, prva dama jazza - Zdenka Kovačiček. Koncert je bio planiran za malu dvoranu, shodno i samom nazivu - "Intimno", no zbog velikog interesa publike premješten je u veliku dvoranu.

Srijeda, Siječanj 9, 2019 20:15

Protekla je godina bila i više nego uspješna za zadarskog  body buildera Adrijana Marušića. Izašao je na tri natjecanja i vratio se  kući s dvije zlatne medalje s jednog natjecanja te s dva prestižna plasmana na četvrto mjesto s druga dva natjecanja.

Petak, Siječanj 4, 2019 19:00

Prije nepunih mjesec dana Zadar je nakon višegodišnje pauze ponovo dobio svoje domaće "zadarske" čokoladine. U samom središtu grada, nedaleko glavnog trga otvorila se čokolaterija "Eva", specijalizirana prodavaonica za čokoladu i praline, isključivo "home made".

- Radimo isključivo vlastite čokolade i praline, od biranih namirnica,  po vlastitoj recepturi, naglašava trgovkinja.

Petak, Siječanj 4, 2019 12:00

Snažna bura koja je pogodila zadarsko područje, a čiji  su udarci, primjerice, pod južnim Velebitom, gdje inače najjače udara,  bili i do 160 km/h, prouzročili su materijalne štete po cijeloj županiji.  Posla je bilo prije svega za djelatnike Nasada koji su čistili popadale  grane i stabla, no tamo gdje je bilo posebno teško, morali su intervenirati i vatrogasci.

Četvrtak, Siječanj 3, 2019 12:13

Ovih dana objavljena je knjiga „Turizam i kultura“ doc. dr.  sc. Marije Valčić.

Nedjelja, Prosinac 30, 2018 15:51

Umirovljeni liječnik Branko Škifić, o kojem je Zadarski  list već pisao, ne posustaje. Zadnje tri godine piše svojevrsnu kolumnu,  kao rođeni Zverinčanin, o rodnom otoku. Kako kad, ovisno o volji, a i  obavezama, na svom Facebook profilu objavljuje priče, razmišljanja, uspomene, dosjetke...sve vezano za sumještane i život na otoku na kojem  provodi najveći dio godine.

Subota, Prosinac 29, 2018 16:13

Novogodišnji stol tradicionalno je, uz vjenčani, najvažniji  gastronomski događaj u godini. Priprema, posebice kada je u pitanju  večera za više osoba, traje tjednima, pazi se na svaki detalj, od samog  jela preko servisa do dekoracije stola i blagovaonice koja zadnjih desetak godina gotovo da postaje važnija od onoga što stoji na tanjuru.

Petak, Prosinac 28, 2018 15:33

Mislim da radnici Nasada nisu mogli dobiti bolji božićni i  novogodišnji dar od veće plaće, zadovoljno je naglasio pravni povjerenik TU SSSH Zadar Vedran Uranija,  na konferenciji za medije sazvanoj zbog povećanja plaća od 10 posto za sve zaposlenike spomenute  komunalne tvrtke, koji su ishodili sindikalni predstavnici.

Petak, Prosinac 28, 2018 12:11

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana planina, koji  pada početkom prosinca, javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit organizirala je prije nekoliko dana niz događanja u Krasnom vezanih za planine, uključujući i tematska predavanja od kojih je jedno  održala i vlasnica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Babac/Damjanić iz Poljica, Sandra Babac.

Stranice