Krešimir Bukvić

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 18:30

Novi će Pravilnik o ribolovu plavoperajne tune, za koji je  savjetovanje otvoreno još svega tjedan dana, ugroziti egzistenciju preko  200 ljudi, naglasio je danas u gradskoj luci predsjednik Udruge plivaričara tunolovaca Edison Boško. Kolege i on okupili su se kako bi, kako  je nastavio u svom obraćanju novinarima, upoznali javnost s izmjenama spomenutog Pravilnika, sljedom kojeg će od stupanja na snagu velik broj tunolovaca izgubiti svoje dozvole za ribolov i ulovne kvote.

Četvrtak, Travanj 11, 2019 20:00

Zadarski, i ne samo zadarski, umjetnosti skloni pojedinci,  nedavno su bili u prilici svjedočiti javnoj prezentaciji radova novog  gradskog umjetnika Dina Colića. Magistar grafike i profesor likovne  kulture svom se rodnom gradu predstavio s prvom samostalnom  izložbom „U potrazi za slikom“, održanom nedavno u Gradskoj  knjižnici Zadar.

Ponedjeljak, Travanj 8, 2019 09:30

Što se događa u čovjeku nakon promjene identiteta, povlači li plastična operacija za sobom promjene i na duhovnoj razini?  Koja je cijena promjene? Kako se nositi s gubitkom partnera, s opijatima, kako se uklopiti u neke nove društvene okolnosti? Pitanja, uz još  mnoga druga, koja obrađuje nova predstava HNK Zadar „Lice“, čija je  premijera za desetak dana.

Četvrtak, Travanj 4, 2019 16:49

Kako bi svojim studentima što bolje objasnila korupciju, posebice njenu aktualnost, voditeljica Dragon teatra Maja Šimić prije nekoliko dana u prostorijama udruge organizirala je predavanje „Moralna pustoš suvremenog društva: sociološki osvrt na fenomen korupcije“. Predavač je bio student diplomske razine sociologije i anglistike Hrvoje Pašalić.

Srijeda, Travanj 3, 2019 17:30

Kakvi su negativni učinci zaokupljenosti video igricama i  društvenim mrežama iz duhovne perspektive imali su se prilike saznati  svi zainteresirani Zadrani, i ne samo oni, prije nekoliko dana, u okviru istoimenog predavanja, održanog u Centru Tara. Predavač je bio Vladimir  Ćirković iz hrvatske podružnice udruge "Spiritual Science Research  Foundation" koja se bavi duhovnošću.

Ponedjeljak, Travanj 1, 2019 12:54

Dvije su Zadranke na koalicijskoj listi lijevih i zelenih stranaka: Možemo!, Nova ljevica i ORaH, oformljenoj za izbore za Europski parlament koji će se održati 26. svibnja. To su Atana Grbić (11. mjesto - ORaH) i Mima Simić (5. mjesto - Možemo!). Predstavljanje liste, pod motom "Europa može i drukčije! Za Europu jednakih", održano je prošle subote u Novinarskom domu u

Petak, Ožujak 29, 2019 16:22

Što je zamjensko majčinstvo, koji su oblici zamjenskog majčinstva, koji su motivi njegova nastajanja, na koji način utječe na društvo, na obitelj, na život uopće kao najsloženiji medicinsko-pravno-socijalni oblik reprodukcije, zadarsku je publiku informirala u četvrtak u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević dr. sc. Mirjana Radan, predstavljajući svoju knjigu „Zamjensko majčinstvo - bioetička prosudba“.

Ponedjeljak, Ožujak 25, 2019 19:00

Otvaranje ovogodišnje zadarske cruising sezone, predviđeno prije nekoliko tjedana, uplovljavanjem u Luku Gaženica novog broda poznate svjetske brodarske kompanije - Costa: "Costa Venezie", omelo je orkansko jugo, o čemu se već pisalo u medijima.

Ponedjeljak, Ožujak 25, 2019 16:42 1

U situaciji kada se iz redova Europske pučke stranke otvoreno govori o talijanskoj Dalmaciji, misleći pri tome u prvom redu na Zadar, a znamo tko su njihovi saveznici u Hrvatskoj - HDZ, stranka u potpunosti podređena gospodinu Plenkoviću koji sebe u budućnosti vidi u  nekoj EU komisiji pa se očito ne želi zamjeriti predsjedniku EU parlamenta Tajaniju, koji je to izjavio, Zadrani ne bi trebali imati apsolutno nikakvih dvojbi već glasati za naprednu, tolerantnu i antifašističku Hrvatsku, za Ams

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 13:55

U utorak je u Caffe galeriji Đina otvorena izložba slika slovenskog impresionista Richarda Jakopiča. Izložba će biti otvorena do 31.  ožujka, a umjetnika je uzvanicima predstavila domaćica izložbe Silvijana  Dražović.

Stranice