Ante Rogić

Ponedjeljak, Ožujak 19, 2018 20:47
Blagdan sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, proslavljen je svečano u istoimenoj crkvi na Plovaniji. Središnje misno  slavlje predvodio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, koji je stavio sve pod zaštitu sv. Josipa zazivajući njegov zagovor za obitelji koje je  nazvao crkvom u malome.
Utorak, Ožujak 13, 2018 21:09

"Sreću čine male stvari", naslov je izložbe otvorene jučer u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar. Riječ je o izložbi zajedničkih radova djece iz Doma za odgoj djece i mladeži i Udruge Pozitiva senior. U vitrinama su postavljeni ručni radovi od gline i raznih materijala koji će se moći preuzeti po završetku izložbe, uz ostavljanje humanitarnog priloga.

Utorak, Ožujak 13, 2018 11:30

U ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar jučer je službeno otvoreno novo izdanje manifestacije "Zadar čita", posvećene čitanju i svemu veznom uz njega. Ove godine za glavnu temu odabrano je pismo.

Utorak, Ožujak 13, 2018 11:25

U sklopu manifestacije Zadar čita jučer je u ulaznom dijelu Znanstvene knjižnice Zadar otvorena izložba "Pisma Pier Alessandra Paravije Marku Crnici kao dokument važan za osnutak Znanstvene knjižnice Zadar (1850- 1857)".

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 16:04

- Vi ste nama muškarcima posebno važne. Zaslužujete posebnu pažnju danas, ali i inače. Mi držimo do vas, jer vi držite tri kanutna kuće. Ne postoji više podjela na muške i ženske poslove. Vi ste te koje nas činite vedrijima i boljima, poručio je župan Božidar Longin uoči početka kolegija čestitajući Međunarodni dan žena. Pritom je prisutnim novinarkama poklonio ruže, a djelatnice županije je darivao ranije ujutro.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 16:01

Župan Božidar Longin podsjetio je na današnjem Kolegiju župana kako je nedavno boravio u Kini gdje su imali značajne razgovore, te susret s gospodom iz provincije Hainan. Na županijskoj skupštini naći će se prijedlog odluke o prihvaćanju Pisma namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa između provincije Hainaniz NR Kine i Zadarske županije.

Srijeda, Ožujak 7, 2018 18:00

Marko Matešić iz trećeg razreda Hotelijersko turističke škole i Ivan Ražnjević iz trećeg razreda Ekonomske škole definitivno su kandidati za Policijsku akademiju. Pokazalo se to na danas održanim Danima otvorenih vrata kada su se njih dvojica javili za jednu od dvije osnovne vježbe prilikom upisa, a riječ je o testu koordinacije. Marko ga je odradio za 5,98, a Ivan za 9,58 sekundi.

Utorak, Ožujak 6, 2018 14:15

Pred Namikom Agićem je još jedno Državno natjecanje iz matematike. Učenik sedmog razreda Osnovno škole Krune Krstića iz zadarskih Arbanasa niže uspjehe iz godine u godinu. Nedavno je na županijskom natjecanju osvojio prvo mjesto, a svaka nagrada mu je dodatni poticaj.

Utorak, Ožujak 6, 2018 14:15

U Osnovnoj školi Stanovi jučer je održano XXIII županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Svečano otvorenje održano je u predvorju škole, a program su uveličali učenici škole domaćina svojim nastupom. U ime domaćina Okupljene je pozdravio prof. Markica Perić, ravnatelj škole.

Petak, Ožujak 2, 2018 09:02

Ljubica Srhoj Čerina s prvim danom ove godine otišla je u zasluženu mirovinu. Nakon 22 godine na mjestu voditeljice Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, muke i truda, zatvaranja pa obnove Galerije, napokon je prošle godine dočekala ponovno otvorenje obnovljenih dvorana. Na čelnom mjestu ovog odjela NMZ-a naslijedila je pokojnog profesora Antuna Travirku, a kakva ju je situacija dočekala dovoljno govori činjenica da je Gradska loža još bila obavijena skelama.

Stranice