Minja Gugić

Petak, Studeni 2, 2018 13:15

Rijetko koja zgrada odnosno, ustanova može se pohvaliti činjenicom da, iako je "dama u zrelijoj životnoj dobi" jer je  građena 1962. godine, još uvijek čvrsto odoljeva vremenu i ne da  se...

A, ima i dvostruku ulogu. Riječ o zgradi zadarskog srednjoškolskog Đačkog doma koji se ljeti, kad njegovi "pravi" stanari odu na  zasluženi odmor od 15. srpnja, pa do 20. kolovoza pretvara u hostel  te i na taj način zarađuje za svoje potrebe.

Utorak, Listopad 30, 2018 22:35

Kao i svake godine tradicionalno, uoči Dana grada Zadra i  obilježavanja blagdana svetog Krševana, 24. studenog, ono što se s velikim nestrpljenjem očekuje je i Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj  se dodjeljuju nagrade i grbovi Grada Zadra ljudima koji su svojim radom,  znanjem, trudom i sportskim uspjesima ostavili traga u godinama iza  nas ili su, pak, obilježili godinu koja je na izmaku.

Ponedjeljak, Listopad 22, 2018 14:45

Nastavnici i stručno osoblje iz škola Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije sastat će se 25. listopada u Šibeniku gdje će u dva dana nazočiti edukaciji za implementaciju Programa prevencije kockanja mladih pod nazivom - "Tko zapravo pobjeđuje"?

Ponedjeljak, Listopad 22, 2018 12:31

U povodu obilježavanja pete godišnjice rada Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, bio je organiziran Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg su logopedice - Lucija Božajić Golem i Nikolina Jezernik održale u Gradskoj knjižnici zanimljivo predavanje odnosno, radionicu pod nazivom - "Moje dijete ne govori – što sad?"

Utorak, Listopad 16, 2018 16:30

Jako smo zadovoljni jer mislimo da je koncert Petra Graše u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu bio pun pogodak. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta i atmosfera je bila jednostavno - neopisiva.

Subota, Listopad 13, 2018 08:00

 Kada bi se sudilo po nečijem izgledu, onda se doista ničim ne bi dalo naslutiti, a ni povjerovati da se iza dječačkog i gotovo plahog izgleda lica i pogleda kojeg nije podizao, krije mladić optužen za brutalno, monstruozno ubojstvo svoje djevojke zbog čega je jučer na Županijskom sudu u Zadru i po drugi puta sjeo na optuženičku klupu.

Petak, Listopad 12, 2018 15:02

Nakon zagrebačke premijere u lipnju ove godine, u srijedu navečer u Kneževoj palači otvorena je i zadarska izložba, ali i  predstavljena knjiga o velikom hrvatskom arhitektu i urbanistu  Brunu Miliću pod nazivom - "Bruno Milić - Zadar i umjetnik ili o  umjetniku i gradu" koja je ostvarena u suradnji zadarskog Državnog arhiva, Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Oris- Kuće arhitekture i obitelji Milić.

Srijeda, Listopad 10, 2018 21:25

Obitelj, prijatelji i kolege  komemoracijom održanom u zadarskom Kazalištu lutaka, oprostili su se od glumice Marije Moković koja je preminula 24. kolovoza ove godine u 92. godini života.

Srijeda, Listopad 10, 2018 12:47

Nisam prvi put u Hrvatskoj. Bila sam s učenicima u  sklopu jednog drugog projekta u Splitu, ali u Zadru sam prvi put.  Svi smo oduševljeni. Naši su domaćini divni ljudi. Grad je prekrasan, a moji učenici su posebno impresionirani Kornatima gdje smo  u ponedjeljak bili na cjelodnevnom izletu, pa su se neki čak i okupali. Ovdje sam s učenicima s posebnim potrebama i sad upravo  upoznajemo školu, nastavnike i nastavni program škole domaćina -  rekla je Aiva Leitane nastavnica iz Latvije.

Utorak, Listopad 9, 2018 13:00

Liječnici iz 29 zemalja svijeta šetali su jučer Kalelaragom i Forumom, pa rivom do nezaobilaznog Pozdrava Suncu i  Morskih orgulja u pratnji svog domaćina, poznatog zadarskog  dječjeg kirurga dr. Roberta Karla jer riječ je o 8. Hrvatskom kongresu dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem koji  se od 3. do 6. ovog mjeseca održavao u Vodicama.

Stranice