Hana Radulić

Srijeda, Studeni 7, 2018 11:14

Nedavno je prvi put u Hrvatskoj provedeno istraživanje distrakcije odnosno nepažnje ili rastresenosti vozača vezano uz korištenje  mobitela tijekom vožnje kao ispitivanje reakcija vozača koji koriste ovaj  uređaj dok voze. Istraživanje, koje je provedeno pod vodstvom Zavoda za  prometno planiranje pri Fakultetu prometnih znanosti na poligonu ORYX Centra za sigurnu vožnju u Zagrebu, utvrdilo je porazne činjenice korištenja mobitela prilikom upravljanja vozilima.

Utorak, Studeni 6, 2018 15:11

Od sutra započinje cijepljenje protiv gripe, sezonske zarazne virusne bolesti protiv koje je ove godine Hrvatski zavod za javno zdravstvo osigurao 320.000 doza cjepiva. Za područje Zadarske županije naručeno je 12.000 doza, a očekuje se odaziv sličan lanjskome, doznajemo na zadarskom Zavodu za javno zdravstvo.

Nedjelja, Studeni 4, 2018 16:38

Biogradska podružnica Lige protiv raka je i tijekom ovogodišnjega listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke nastavila podizati svijest o važnosti prevencije ovoga najučestalijeg karcinoma u žena, i raditi na osvješćivanju stanovništva o malignim bolestima, kao i na poboljšanju zdravstvene skrbi onkoloških pacijenata na biogradskom području.

Četvrtak, Listopad 4, 2018 13:23

Prvi put košarka je spojila dvije različite skupine osoba s invaliditetom, pa je tako u Jazinama održana prijateljska košarkaška utakmica između Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom “Zadar“ i Športskog saveza gluhih Zadarske županije.

Utorak, Listopad 2, 2018 20:04

Danas poslijepodne u Zadru je privedeno nekoliko osoba, navodno zbog sumnje u kazneno djelo utaje poreza. Neslužbeno se može čuti kako je riječ o velikim novčanim iznosima koje su uhićene osobe utajile, te da je njihovo privođenje rezultat prijave od strane Porezne uprave u Zadru i višemjesečnog rada policije i Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, kao i to da je jedan od privedenih odgovorna osoba riboprerađivačke tvrtke.

Nedjelja, Rujan 30, 2018 11:00

Jučer je u organizaciji zadarskog Gradskog društva Crvenog križa provedena druga ovogodišnja ekološka akcija čišćenja podmorja i priobalja u sklopu projekta "Crveni križ u plavom okviru". Riječ je o projektu Hrvatskog crvenog križa kojemu je cilj, uz konkretan posao čišćenja, osvješćivanje javnosti o važnosti očuvanja morskog okoliša, kao i razvijanje pozitivnih navika očuvanja mora i obale, te pravilnog postupanja s otpadom.

Petak, Rujan 28, 2018 18:24

Gluhe osobe zbog svoga hendikepa i dalje nailaze na nerazumijevanje, pa i stigmatiziranje okoline, na što se nastoji ukazati i ovogodišnjim Međunarodnim tjednom gluhih osoba, koji se u cijelom svijetu  obilježava posljednjeg tjedna u rujnu odnosno posljednje rujanske subote.

Četvrtak, Rujan 27, 2018 10:00

Nakon što je Vlada odlučila ukinuti državni Ured za suzbijanje zlouporabe droga i pripojiti ga Ministarstvu zdravstva, predstavnici  organizacija civilnog društva koji se bave problematikom ovisnosti uputili su Vladi RH apel za opstankom ovog ureda.

Subota, Rujan 22, 2018 08:10

U okviru programa oblježavanja Dana Državnog arhiva u Zadru, jučer je ova središnja zadarska arhivska ustanova otvorila svoja vrata najširoj javnosti kako bi je upoznala sa svojim radom na čuvanju i obradi bogate i vrijedne arhivske građe.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 09:00

Sinoć je povodom obilježavanja 110. godišnjice Hrvatskog  pjevačkog glazbenog društva "Zoranić" u Gradskoj loži svečano otvorena izložba "Zadarski glazbeni dragulj" koja donosi presjek djelovanja  Društva od osnivanja do današnjih dana.

Stranice