Hana Radulić

Ponedjeljak, Rujan 3, 2018 14:46

Liga protiv raka Zadar pripremila je još jednu u nizu brojnih humanitarnih kulturnih akcija kojima se prikuplja novac za kupovinu linearnog akceleratora kako bi se u Općoj bolnici Zadar objedinilo onkološko liječenje i poboljšali uvjeta liječenja pacijenata oboljelih od zloćudnih bolesti.

Nedjelja, Rujan 2, 2018 16:39

Koliko je važno educirati što veći broj građana za pružanje prve pomoći svjedoči podatak da se sa svakom minutom odgode isporuke električnog šoka ljudima koji dožive srčani zastoj povećava stopa smrtnosti za 7 do 10 posto, zbog čega je od iznimne važnosti da se s postupkom oživljavanja započne odmah, ne čekajući dolazak ekipe hitne medicinske pomoći.

Petak, Kolovoz 31, 2018 12:00

Autoklub Zadar je u lipnju, srpnju i kolovozu imao 1.120 intervencija, što potvrđuje kako su upravo ovi ljetni mjeseci „udarni“ za HAK-ove mehaničare koji mnoge probleme otklanjaju na licu mjesta, na samoj cesti. Unatoč velikoj brojci i ovoljetnih intervencija zbog kvara na vozilima, primjetan je ipak, doznajemo u zadarskom Autoklubu, određeni pad broja intervencija što se pripisuje većem broju pružatelja asistencije na cesti.

Petak, Kolovoz 31, 2018 09:47

Iako se u Pučko otvoreno učilište u Zadru upisi odvijaju tijekom cijele godine, dva glavna upisna perioda su krajem kolovoza i početkom rujna, te krajem siječnja i početkom veljače. Svake godine ova najstarija ovakva ustanova na zadarskom području, osnovana davne 1954. godine, polaznicima nudi niz programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja, među kojima su i neki novi programi, usklađeni sa zahtjevima tržišta.

Srijeda, Kolovoz 29, 2018 15:00

Velika potražnja za ortopedskim pomagalima u zadarskoj posudionici vlada i ovoga ljeta, a posebno je zanimljivo da i veliki broj turista zalazi u posudionicu.

Srijeda, Kolovoz 29, 2018 13:24

Zadranin Drago Bosnić objavio je ovih dana zbirku izabranih pjesama pod nazivom "Dječak u srcu", a riječ je o poeziji već objavljenoj u njegovih pet prethodnih zbirki pjesama.

Nedjelja, Kolovoz 26, 2018 19:15

 I na ovogodišnji sedmi po redu Dan otvorenih vrata zadarski Muzej antičkog stakla pripremio je za posjetitelje zanimljiv i sadržajan program kojim ih je upoznao s dijelom svoje bogate ponude i aktivnosti - od stalnog postava, do staklarskih radionica i suvenirnice.

Subota, Kolovoz 25, 2018 09:45

Kao što je i najavljivano u Hrvatskoj je u kolovozu započela distribucija uređaja FreeStyle Libre za bezbolno kontinuirano mjerenje glukoze. Ovaj suvremeni uređaj tako će osiguranici HZZO-a koji na njega imaju pravo jer ispunjavaju određene uvjete, moći preuzeti u specijaliziranim trgovinama tvrtke Bontech, koja se u Zadru nalazi na adresi Poljana pape Aleksandra III 1.

Subota, Kolovoz 25, 2018 09:15

U organizaciji Udruge Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ jučer je u Zadru svečano otvoren prvi Sajam „Hrvatskih otočnih proizvoda“.

Ponedjeljak, Kolovoz 20, 2018 20:31

 Od sljedeće godine i u Hrvatskoj će biti zabranjeno korištenje amalgamskih, tzv. crnih zubnih plombi kod djece do petnaeste godine, te trudnica i dojilja. Ovom uredbom, koja je rezultat Europske direktive, u svim zemljama članicama Europske unije zabranjuju se amalgamski ispuni kod navedenih kategorija stanovništva, a iako je odredba stupila na snagu već prošlog mjeseca, do 1. siječnja 2019.

Stranice