Hana Radulić

Petak, Siječanj 4, 2019 19:15

Školski list Stručak, časopis zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića proslavio je ove godine desetu godišnjicu izdanja, a poput mnogih školskih listova i Stručak je već cijelo desetljeće pravi rasadnik novih spoznaja i informacija namijenjenih učenicima, nastavnicima i svim djelatnicima ove zadarske strukovne škole.

Četvrtak, Siječanj 3, 2019 19:45

Hrvatski bolesnici s upalnim reumatskim bolestima, kojima je potrebna biološka terapija, dolaskom biosličnih lijekova na tržište Europske unije dobili su mogućnost bolje dostupnosti terapije ovim lijekovima koji su danas "top" u liječenju upalnih reumatskih bolesti poput reumatoidnog artritisa, ankilozantnog spondilitisa i psorijatičnog artritisa.

Srijeda, Siječanj 2, 2019 12:20

Ove godine gripa je stigla nešto ranije nego što je uobičajeno, te je prema zadnjim podacima, u Hrvatskoj registrirano oko 260 oboljelih, dok na zadarskom području do protekloga tjedna nije bio zabilježen niti jedan slučaj.

Subota, Prosinac 29, 2018 17:45

S prvim danima zimskog sniženja i Zadrani su pohrlili u trgovine, a gužve su bile primjetne već prvoga dana velikog sezonskog  sniženja koje je započelo u četvrtak, 27. prosinca. Tako se na parkingu  velikog trgovačkog centra u Zadru već u ranijim popodnevnim satima  tražilo mjesto više

Petak, Prosinac 28, 2018 15:02 1

Iako bi prosinac kao mjesec darivanja i vrijeme češćeg  druženja s obitelji i prijateljima trebao biti najveselije razdoblje u godini,  kod sve većeg broja ljudi taj godišnji period izaziva stres, nervozu, pa i  tugu i potištenost, te se posljednjih godina sve češće spominje i fenomen  poznat kao blagdanska depresija.

Četvrtak, Prosinac 27, 2018 12:07

Zahvaljujući sve većoj osviještenosti roditelja o opasnostima  od nekontrolirane igre s pirotehnikom, kao i dugogodišnjoj MUP-ovoj  akciji na prevenciji i kontroli prodaje eksplozivnih sredstava „Mir i dobro“, posljednjih godina smanjuje se broj ozlijeđene djece od eksplozije  pirotehničkih sredstava.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 19:15

Započela je sezona grijanja, no i dalje veliki broj građana nije svjestan opasnosti koju mogu prouzročiti neodržavani dimnjaci. Tako  još uvijek ima onih koji zbog nebrige ili štednje ne vode računa o stanju  dimnjaka na stambenim zgradama u kojima žive ili u privatnim kućama,  a mnogi dimnjaci nisu čišćeni godinama, iako pravilno održavanje podrazumijeva kontrolu dimnjaka minimalno jednom godišnje.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 16:30

Sredstva od božićne Fritulijade, tradicionalne humanitarne  Caritasove akcije kojom građani kupnjom frita pomažu najpotrebitijima,  a koja se održava svake subote na Narodnom trgu do konca prosinca,  namijenjena su ove godine Kabinetu za ranu intervenciju Zadarske nadbiskupije. Kroz Kabinet, koji već pet godina besplatno pruža usluge rane  intervencije djeci s razvojnim odstupanjima ili rizicima od njihova nastanka, do sada je prošlo nešto više od 350 djece.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 11:50

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar sudjelovala je ovih dana 13. put u muzejsko-edukativnom projektu Moderne galerije u Zagrebu pod nazivom "Deset škola – deset umjetnika". Ova zadarska gimnazija u projektu zagrebačke Moderne galerije sudjeluje kontinuirano od samog početka, a riječ je o projektu koji se održava od 2005. godine i u kojemu sudjeluju gimnazijalci iz deset hrvatskih gradova koji pod mentorstvom nastavnika likovne umjetnosti obrađuju teme u dogovoru s Galerijom.

Stranice