Anamarija Bilan

Nedjelja, Rujan 16, 2018 12:00

Tridesetak oldtimera i šezdesetak sudionika okupilo se jučer u Zadru kako bi sudjelovali na XVIII. Oldtimer auto rallyju u organizaciji Oldtimer kluba Zadar, koji inače ima sedamdesetak članova. Zadarski rally natjecateljskog je karaktera te se boduje za prvenstvo HROS-a, a kako je to ujedno zadnji rally sezone svake godine vlada velik interes za sudjelovanjem.

Subota, Rujan 15, 2018 10:40

Ovih dana stanovnici Bilog briga ostali su iznenađeni ugledavši radnike kako uređuju nogostup u Vinkovačkoj ulici, a koji je godinama stajalo zapušten i neuređen. Naime, riječ je o nogostupu koji se nalazi na ulici odmah preko puta bilobriške šetnice, te su ljudi godinama prelazili ulicu na tom mjestu, bez označenog pješačkog prijelaza i šetali po zemlji, a nakon kiše i po blatu.

Srijeda, Rujan 12, 2018 13:37

Zadarski Narodni trg zamirisao je jutros mirisom fritula koje su dijelili učenici OŠ Zadarski otoci, koji su u pratnji učiteljica došli na Poluotok kako bi već šestu godinu za redom sudjelovali u projektu "Gospa od Zdravlja".

Srijeda, Rujan 12, 2018 13:24

Grad Zadar do sada je zaprimio 771 zahtjev za sufinanciranje udžbenika za oko 900 djece. Zahtjevi za sufinanciranje se mogu predati do kraja rujna, tako da još uvijek ima vremena i za one roditelje koji bi mogli ostvariti pravo na dječji doplatak prema novim dohodovnim cenzusima, a koji su stupili na snagu od 1. srpnja.

Ponedjeljak, Rujan 10, 2018 14:39

Dječje navijanje, graja i veselje ispunili su školska dvorišta osnovnih škola Šimuna Kožičića Benje i Smiljevac gdje se okupilo na stotine djece u povodu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, a kojega su škole obilježile u organizaciji sa Športskom zajednicom Grada Zadra.

Brojni mališani okušali su se tako u različitim sportskim aktivnostima - od povlačenja konopa, preko trčanja štafete do, uvijek zabavnih, graničara.

Subota, Rujan 8, 2018 23:01

Tijekom ovoga ljeta Grad Zadar testirao je različite materijale  kojima bi se trebao pokriti sadašnji kolnik na Muraju u sklopu obnove  Bedema zadarskih pobuna.

Petak, Rujan 7, 2018 15:42

Policijski službenici PU zadarske ovršili su očevid na plivarici Arkaj koja se zapalila u kanalu između otoka Ugljana i Iža.

 - Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo zbog kvara električnih instalacija u razvodnom ormariću struje u strojarnici koji se vrlo brzo proširio na ostatak broda, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske istaknuvši kako nema dokaza da se radi o kaznenom djelu.

Petak, Rujan 7, 2018 14:32

Nika Petrović, posljednja iška lopižarka ovih dana je u Zagrebu završila izložbu na kojoj je predstavila svoje uratke te tako hrvatskom glavnome gradu predstavila dio otočne tradicije i kulture.

Na izložbi je, među brojnim rukotvorinama, pokazala i "Krunu lopižarsku" u kojoj je spojila tradiciju i modernu umjetnost te je napravila iskorak od tradicije prema modernoj keramici.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 15:29

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije broji oko 750 članova od 30 do 100 posto invalidnosti različitih tjelesnih oštećenja i od 9 do 90 godina starosti kao i 65 pomažućih članova. Okupljaju invalide s područja Zadarske županije osim, slabovidnih i slijepih osoba, gluhih i nagluhih osoba, invalida rada i invalida Domovinskog rata, kao i drugih invalida koji imaju registrirane i samostalne udruge.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 10:22

Na plivarici Arkaj iz mjesta Kali jučer oko 13 sati u kanalu između otoka Ugljana i Iža izbio je požar u kojem srećom nije stradao nitko od osam članova posade. Prema informacijama koje smo dobili iz PU zadarske, požar je izbio dok se plivarica nalazila na moru u Srednjem kanalu, između otoka Ugljana i Iža.

Stranice