Suzana Bandić

Subota, Rujan 8, 2018 17:18

ZADAR - Kao što to godinama već čine, članovi Gradskog društva Crvenog križa Zadar i ove su godine prigodnim programom obilježili Svjetski dan Prve pomoći. Na atraktivnoj i vrlo frekvenntnoj lokaciji u City Galleriji nedaleko tržnice članovi Kluba mladih GDCK Zadar ovom su prigodom s nekoliko pokaznih vježbi ukazali su na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu, a na dva štanda građani su mogli besplatno izmjeriti tlan i prekontrolirati šećer.

Petak, Rujan 7, 2018 22:00

Dosta polemike vodilo se i oko prijedloga izmjena plana za područje  predškolskog odgoja i školstva. Ta proračunska stavka uvećana je za jedan milijun, a pročelnik Joso Nekić pojasnio je kako se taj iznos odnosi  na povećanje izdataka za plaće odgojitelja, nakon što je nedavno sa sindikatima potpisan Kolektivni ugovor.

Petak, Rujan 7, 2018 14:00

Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra za tri milijuna kuna smanjena su proračunska sredstva namijenjena za gradnju komunalne infrastrukture. Kao razlog za to pročelnik Darko Kasap naveo je neriješene imovinsko-pravne odnose zbog kojih nije bilo moguće realizirati ranije proračunom predviđene radove i zahvate, no Antun Novoselović (SDP) ustvrdio je kako su problem uvijek iste projektantske kuće koje se biraju, a one ne odrađuju posao.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 20:47

Kristija Kovačević  imao je na Aktualnom satu Gradskog vijeća pitanje za gradonačelnika koje je postavio kao inicijativu.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 20:42

Pitanje o zapošljavanju na Aktualnom satu postavila je gradonačelniku i SDP-ova Danijela  Vukoša, a odnosilo se na Zračnu luku Zadar.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 20:37

Uz već standardna pitanja o rješavanju problema parkirnih  mjesta u užem dijelu grada, uređenju ulica, nogostupa, rasvjete i javnih  površina, upisnoj kvoti za jaslice i vrtiće, na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća nekoliko je oporbenih vijećnika od gradonačelnika Branka Dukića zatražilo odgovore na pitanja vezana uz rad  Turističke zajednice grada Zadra i direktora Ante Radosa koji je usred  sezone dao ostavku, a članovi Turističkog vijeća je i prihvatili te raspisali novi natječaj za

Srijeda, Rujan 5, 2018 09:43

Obilna kiša koja se nedavno sručila na Zadar otkrila je još jednu nepravilnost nastalu još tijekom gradnje zgrade Poliklinike. Pokazalo se, naime, da cijevi za slivne vode s krova nisu napravljene kako je trebalo pa je voda našla put i prodrla u jedan dio podruma zgrade u koju je nedavno preselilo nekoliko odjela, a u tijeku je preseljenje Zavoda za javno zdravstvo te ostalih bolničkih odjela.

Utorak, Rujan 4, 2018 14:46

Mještani Gorice na otoku Pagu najavljuju prosvjed i fizičko zaustavljanje početka gradnje pretovarne stanice Centra za zbrinjavanje otpada Biljane Donje na lokaciji koja je prostornim planom predviđena za tu svrhu još prije nekoliko godina te je ujedno ishođena i građevinska dozvola, koja je sada već izvršna.

Subota, Rujan 1, 2018 15:08 2

Zbog sumnje na ilegalni uzgoj pasa za međusobne borbe na kojima se organiziraju kladionice i zarađuje nemali novac zadarska veterinarska inspekcija je u utorak obavila nadzor na dvije zemljišne parcele na rubnom dijelu grada, prema Musapstanu, te tamo zatekla ukupno 26 odraslih pasa pasmine pit bull i dva mlada tornjaka u vlasništvu 50-godišnjeg Zadranina koji desetljećima već u tom dijelu grada uzgaja pse.

Petak, Kolovoz 31, 2018 17:00

 Nakon što je u ponedjeljak u Zadarskom listu objavljen članak o ilegalnim odlagalištima otpada unutar i uokolo kamenoloma „Sridnjak“ u Bibinjama te izlijevanjem otpadnih voda iz septičkih jama u okoliš, javili su nam se mještani Privlake koji tvrde kako na području njihove općine godinama već imaju isti problem. Žale se na nekoliko divljih odlagališta građevinskog otpada, ali i fekalija iz septičkih jama od kojih je, tvrde, najveći na općinskom zemljištu na samom ulazu u predio Sabunike.

Stranice