Suzana Bandić

Srijeda, Lipanj 12, 2019 10:02

Dva profesora i 32 učenika iz Prirodoslovno-grafičke škole  Zadar koncem veljače iduće godine otputovat će na dva tjedna u Sevillu  u Španjolskoj gdje će odraditi stručnu praksu u tvrtki The Game Kitchen  te naučiti programiranje i modeliranje likova za video igre.

Da bi to mogli, učenici i profesori ove srednje škole koju pohađaju  mladi kreativci došli su napronim radom i voljom da odu "stepenicu  više" u obrazovanju. 

Utorak, Lipanj 11, 2019 14:38

Ovih dana okončani su radovi na rekonstrukciji dviju vrlo  frekventnih četverotračnih prometnica u centru Zadra te je jutros promet  konačno pušten u ulicama Ante Starčevića i Nikole Šubića Zrinskog. Prvotno je bilo planirano da će te dvije prometnice za promet biti otvorene  već 1. lipnja, no iz Hrvatskih cesta koje su investitor radova obavijestili  su kako je došlo do nepredviđenih radova u dijelu Ulice N. Šubića Zrinskog.

Utorak, Lipanj 11, 2019 13:23

Općina Posedarje, koja se u zapisima spominje unatrag 800 godina, jučer je proslavila svoj dan, a ujedno i Blagdan Duhova.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca na spomen obilježjima  Zeleni hrast i Jurjevac te Svetom misom na otočiću Sv. Duh, nakon čega  je uslijedila Svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj su dodijeljena  javna priznanja ovogodišnjim laureatima za osobita postignuća i doprinos za razvitak i ugled Općine.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 14:04

Zbog prijave o nezakonitoj gradnji međnog zida zadarska  policija je krajem prošlog tjedna izišla na očevid na adresu Zagrebačka  66 u Zadru, nedaleko »dvije pumpe«. Pozvao ih je vlasnik kuće i terena  na toj adresi, Davor Šušić,  jer je njegov susjed Mladen Jović angažirao zidara za gradnju zida između njihovih terena.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 13:53

Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) u  subotu je u Šibeniku organiziralo radionicu pod naslovom »Kako zaštititi novinarska autorska prava – demistificirajmo Direktivu«. Što DZNAP osnovan 2011. godine radi, na koji način štiti autorska prava novinara, a od prošle godine i fotografa, govorila je Valentina Wiesner,  predsjednica društva i novinarka Večernjeg lista. Iznijela je podatak da  je u 2018.

Petak, Lipanj 7, 2019 20:08

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odbio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora 32-godišnjem Zadraninu, koji je u srijedu oko 21 sat, vozeći Fiat šibenskih registracijskih oznaka, usmrtio 55-godišnjeg sugrađanina.

Petak, Lipanj 7, 2019 16:45

Saslušavanjem dvaju svjedoka danas je na Općinskom sudu u Zadru nastavljen radni spor koji je pokrenula Lucija Rožić, nekadašnja voditeljica Odjela za sanitetski prijevoz pri Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije, protiv svog poslodavca zbog otkaza koji je dobila u studenom prošle godine. Rožić osporava razloge navedene u odluci o redovitom otkazu ugovora o radu skrivljenim ponašanjem radnika koji poslodavac obrazlaže time što je ravnatelju 24. listopada 2018.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 16:40

Svi koji su danas poslijepodne prolazili ispod zadarskih bedeme, na potezu od mosta prema zgradi Pegla ostali su šokirani kada su ugledali neugodan prizor - curenje fekalija iz otvora u bedemu, niz zid, preko nogostupa i prometnice prema moru u uvali Jazine.

Kontaktirali smo direktora Odvodnje, Grgu Peronju, koji nam je pojasnio kako se u navedenom slučaju radi o privatnom vlasništvu te da su već upoznati sa spomenutim problemom.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 15:11

Darko Kovačević Daruvarac (32) ponovno je u žiži interesa javnosti i medija.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 14:52

Pješak (55) smrtno je stradao u naletu Fiata šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji Zadranin. Nesreća se dogodila u srijedu navečer, oko 21.20 sati u ulici Benka Benkovića nedaleko jednog trgovačkog centra.

Stranice