Boris Kupčak

Ponedjeljak, Srpanj 30, 2018 12:36

Slavko Tomerlin, svima koji se bave planinarstvom poznatiji kao Tatek, preminuo je u 92. godini života.

Riječ je čovjeku koji je već za života postao dio povijesti i legendi hrvatskog planinarstva, speleologu starog kova, odnosno čovjeku o kojemu su svi koji se bave planinarstvom imali priliku čuti poneku priču ili proći stazom koju je on markirao ili napravio.

Subota, Srpanj 28, 2018 07:22

Na meti lopova u ljetnim mjesecima često su starije osobe kojima, igrajući na povjerenje, prevaranti na različite načine kradu novac. Jedan od takvih slučajeva dogodio se i u ponedjeljak prijepodne u Ulici bana Josipa Jelačića kada je u stan 83-godišnjaka došla nepoznata ženska osoba i ponudila mu usluge masaže. Dok je on sjedio na balkonu i nadao se masaži, ona mu je iz spavaće sobe uzela novac u stranoj i domaćoj valuti i otišla.

Petak, Srpanj 27, 2018 22:33

Do nedavno je područje općine Gračac slovilo kao jedno od najnerazvijenijih u Hrvatskoj, međutim situacija se promijenila i u tijeku su mnogi projekti koji će poboljšati život mještanima, a ostvaren je i suficit u proračunu.

Petak, Srpanj 27, 2018 09:26
Alenka Košiša Čičin-Šain, glavna tajnica narodne stranke  Reformisti i zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku  učinkovitost u srijedu je posjetila Zadar gdje se susrela s Vesnom Sabolić  i Vlastom Mišurac, predsjednicama županijske i gradske organizacije  stranke te članovima predsjedništva.
Utorak, Srpanj 24, 2018 18:00

Južni Velebit, posebno dio na podrućju Crnopca iznad Gračaca, obiluje brojnim špiljama i jamama, a u razdoblju od 13. do 15. srpnja 2018. godine održala se državna vježba speleološkog spašavanja u jami Muda labudova. Vježbe HGSS-a provode se kako bi pripravnici i članovi implementirali usvojena znanja s tečajeva, a voditelj ove vježbe bio je Ivan Mišur iz HGSS Stanice Zagreb, objavili su iz HGSS-a.

Utorak, Srpanj 24, 2018 10:06

Josip Perinić Ros ostvario je svoj san i kupio je motocikl čiji je vlasnik bio Michael Schumacher, sedmerostruki pobjednik Formule 1. Riječ je o motociklu Ducati 749 monoposto proizvedenom 1997. godine od 750 kubika i sa 110 konja, a njegova procijenjena vrijednost je oko 30 tisuća eura. Uz motocikl je nabavio i potvrde o autentičnosti u kojima stoji kako ga je Schumacher vozio i na utrkama pod pseudonimom Marcel Niederhaussen.

Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018 11:25
Wiz Khalifa, reper koji je miljenik publike i jedan od najvećih hitmakera hip-hop glazbe ove godine nastupio je po drugi put na plaži Zrće u sklopu Fresh Island festivala, a prije par dana s ekipom je prošetao Zadrom i večerao u restoranu Groppo nasuprot katedrale sv. Stošije.
 
Četvrtak, Srpanj 19, 2018 16:07

Središte za obuku HGSS-a otvoreno je prije nekoliko dana u Starigradu Paklenici. Riječ je o objektu koji nosi ime Dragana Špehara Špece, planinara, alpinista i instruktora HGSS-a te dugogodišnjeg člana i pročelnika Stanice Ogulin koji je preminuo prošle godine, a s obzirom da je školovao generacije HGSS-ovaca na ovaj način su mu kolege izrazile zahvalnost.

Srijeda, Srpanj 18, 2018 14:36

Pet Zadrana istrčalo je na teren stadiona Lužnjiki u finalu Svjetskog prvenstva: kapetan i nogometni fantazist Luka Modrić, zadarska hobotnica golman Danijel Subašić, sjajni desni bek Šime Vrsaljko, mladi golman Dominik Livaković, a najmlađi među njima bio je Mark Jacob Marcikić. Mark Jacob je kako smo već pisali šestogodišnji Zadranin koji je u finalnoj utakmici putem nagradne igre poznatog lanca brze prehrane osvojio put na finale i priliku biti pratitelj igrača.

Utorak, Srpanj 17, 2018 22:33

Mi smo Zadrani, Zadar je naš, orilo se antičkim Forumom na dočeku "zadarske dice". Nikad u Zadru nije bilo veličanstvenijeg dočeka, nego je to ovaj kada su sa Svjetskog prvenstva u svoj grad stigli – Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković.

Stranice