Bernard Paleka

Utorak, Srpanj 3, 2018 11:24

Danijel Subašić, jedan od Vatrenih koji su u osmini finala nogometnog SP-a u Rusiji nadvladali Dansku, te jedan od četvorice Zadrana (još Luka Modrić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković) u reprezentaciji Zlatka Dalića, u nedjelju je navečer na najbolji mogući način manifestirao višedesetljetno postojanje ovdašnje nogometne vratarske škole. Premda ona, ta škola, kao poseban subjekt nikad nije zaživjela u institucionalnom obliku, itekako je puno dala zadarskom i hrvatskom nogometu.

Subota, Lipanj 30, 2018 08:49

U OŠ Šimuna Kožičića Benje jučer su se na dodjeli svjedodžbi svečano oprostili od 142 osmaša. Pozdravnu riječ uputila je pedagoginja Anita Ivanišević.

Nedjelja, Lipanj 10, 2018 11:00

Održana je peta sjednica skupštine Športske zajednice Grada Zadra u mandatnom razdoblju 2015. – 2019. godine. Sjednicom je predsjedavala Snježana Jurinić, predsjednica ŠZGZ-a.

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 20:00

Plesni odjel Glazbene škole Blagoja Berse održao je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru plesnu večer, završnu priredbu na  kraju školske godine. Osim polaznika toga odjela, nastupili su i gosti -  Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje iz Zagreba, OŠ za balet i suvremeni ples iz OŠ-e Jurja Dalmatinca iz Šibenika, te Histeria Nova, škola  prirodnog pokreta i plesa iz Zadra.

Nedjelja, Lipanj 3, 2018 20:15

U Zadru je u 87. godini preminuo Anđelo Mazija, legendarni arbanaški sportaš koji je najveći dio svoga života utkao u nogomet. Vođen golemim entuzijazmom, silnom ljubavlju prema nogometnoj igri, srčanošću kakva resi samo najhrabrije borce, odanošću svomu klubu – a igrao je i u nekadašnjem Omladincu (danas Arbanasi), u Zadru, Tekstilcu, Slogi… - bijaše on srce svake momčadi, nepatvoreni perpetuum mobile…

Četvrtak, Svibanj 31, 2018 16:10

U Hrvatskom narodnom kazalištu održan je 27. Benja fest na  kojemu je nastupilo 15 izvođača solista, dok je školski zbor revijalno otpjevao dvije pjesme. Pobjednica ovoga izdanja jest Antea Grgin iz 4. e razreda s pjesmom Život nije siv. Drugoplasirana je Ema Pijaca iz 2. a (Na  morskom dnu), dok je treće mjesto pripalo Hani Grubić iz 6. b razreda  (Black Velvet), sve po odluci stručnoga povjerenstva. Još su nastupili i zajedno sa svima zasluženi pljesak pobrali Nela Matešić (1.

Utorak, Svibanj 29, 2018 18:00

Nije bilo nikoga da podvikuje "navali narode!", ali to i nije bilo potrebno. Oko stolova kod Gradske lože na kojima su učenici iz zadarske Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole postavili lonce, kacijole, pijate i ostali pribor, učas se skupilo svijeta.

- A što nudite? - pitala je jedna šjora.

Ponedjeljak, Svibanj 28, 2018 20:00

Umirovljeni diplomat Ive Livljanić objavio je knjigu svojih sjećanja.

Petak, Svibanj 25, 2018 16:54

Na Sveučilištu u Zadru predstavljena knjiga pod naslovom Od Sv. Grgura do Sv. Petra, a čiji je autor Ive Livljanić, umirovljeni hrvatski diplomat. Predstavljanje su organizirali Sveučilište u Zadru i Hrvatski institut za povijest koji je, ujedno, i nakladnik ove publikacije koja je lani bila predstavljena u Zagrebu.

Četvrtak, Svibanj 24, 2018 12:54

U Hrvatskom narodnom kazalištu održan je u srijedu navečer nadasve uspješan i zapažen, dobro posjećen koncert polaznika Glazbene škole Blagoje Bersa. Posjetitelji su uživali u izvedbama mladih svirača i pjevača, u programu koji je sačinjen veoma pomno i zapravo je dao presjek svega što su polaznici i njihovi mentori ustrajno radili i uradili tijekom niza godina.

Stranice