Marina Vlakić

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 14:27

Uoči izbora za Mjesne odbore 9. prosinca koalicijski savez  pod nazivom  Zadarski blok danas je na Narodnom trgu održao konferenciju za novinare. Nazočile su joj članice svih šest stranaka: Mosta, Akcije mladih, MODES-a, HSLS-a, HSS-a i Naprijed Hrvatske. Prvi je razloge njihova okupljanja obrazložio Ante Rubeša iz Akcije mladih:

Nedjelja, Studeni 11, 2018 08:30

ZADAR - Pred prepunom dvoranom Gradske knjićnice Zadar Županijski odbor SDP- jučer je držao tribinu na temu "Reforma mirovinskog sustava". Nakon uvodog zlaganja predsjednice ŽO-a Renate Sabljar Dračevac, predstavljen je gost - Davorko Vidović, savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje Hrvatske gospodarske komore te vanjski član Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskog sabora.

Petak, Studeni 9, 2018 11:08

Na Općinskom sudu nu Zadru jučer je nastavljeno suđenje  Renu Sinovčiću kojega je gradski vijećnik Antun Novoselović tužio za  klevetu nakon što ga je Sinovčić 2014. godine na sjednici Gradskog vijeća  opružio za silovanje samohrane majke. Rasprava je jučer bila burna jer  se Sinovčić, nakon višekratnih izostanaka, jučer pojavio na sudu, pa je  sudac Ante Bačić često morao prekidati svađu između njega i Novoselovića.

Četvrtak, Studeni 8, 2018 13:52

Bivši mostovac, nezavisni saborski zastupnik, sveučilišni  profesor Marko Vučetić, jedan je od kreatora nove koalicije koju pripremaju za parlamentarne izbore. Iako do izbora za Sabor ima još dvije godine, zadarski docent smatra kako je upravo sada vrijeme za okupljanje  nove političke snage kako bi se do 2020. godine ovaj savez već  profilirao i  biračima ponudio jednu sasvim novu snagu.

Srijeda, Studeni 7, 2018 12:23

Sutra ističe rok za predaju lista za izbore za mjesne odbore  grada Zadra 9. prosinca. No već se sada može reći kako su ovo kvartovski  izbori s najvećim najviše pregovora, pogotovo u Zadarskom  bloku koji  broji već pet stranaka. 

Srijeda, Studeni 7, 2018 12:16

Rješenjem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HDZ-ova  Sandra Vukić nova je predstojnica zadarske podružnice Zavoda. Ovakva  je odluka bila očekivana s obzirom da je Vukić već mjesecima u statusu  vršiteljice dužnosti, a koji joj je povjeren zbog njenih dosadašnjih rezultata u ovoj državnoj ustanovi. 

Ponedjeljak, Studeni 5, 2018 11:43

Djelatnici Natura Jadere dobili su nesvakidašnju dojavu o  čovjeku koji živi u nekakvoj robinzonskoj nastambi na vrhu otoka Ošljaka. Kako je riječ o zaštićenom području, županijska Javna ustanova za  upravljanje zaštićenim dijelovima prirode odmah je poslala svoje djelatnike na teren. A ono što su zatekli bilo je doista nesvakidašnje - na vrhu  otočića jedan je 42-godišnjak napravio improviziranu nastambicu zbog  koje je podigao i suhozid te učvrstio drveni pod. 

Subota, Studeni 3, 2018 13:15

U Hrastu se ne smiruju strasti nakon što je APIS obznanio  kako je dio potpisa inicijativa "Narod odlučuje" i "Istina o Istanbulskoj"  nevažeći zbog različitih nepravilnosti, počev od onih da se jedna te ista  osoba potpisivala više puta, da su na listama potpisi maloljetnih osoba,  potom da je niz  potpisa s nevažećim OIB-om i slično.  No jedna od najozbiljnijih kritika zasigurno je ona po kojoj su se na peticije stavljali - imena mrtvih ljudi.

Četvrtak, Studeni 1, 2018 14:38

Duhovitom opaskom o tome kako se je uoči dolaska u Zadar upitao "koliko će jugo rastjerati ljude", poznati hrvatski sociolog  Bruno Šimleša u ponedjeljak je u Gradskoj knjižnici Zadar održao promociju svoje najnovije knjige "Istine i laži o ljubavi".

Naime, ova Šimlešina opaska odnosila se na činjenicu da knjižnica  nije bila dupkom puna, kao što je slučaj za svih njegovih promocija,  međutim, unatoč jakom nevremenu oni najvjerniji obožavatelji ipak su  stigli:

Četvrtak, Studeni 1, 2018 13:49 1

Upravno vijeće Županijske uprave za ceste održalo je sjednicu, no na njoj nije bilo ni riječi o novom natječaju za ravnatelja. S obzirom da je on već više puta odgađan, očekivalo se kako će  se Vijeće ovoga puta očitovati o datumu objave novoga natječaja,  međutim, od njegovih članova saznajemo da natječaj za novog ravnatelja niti jednom riječju nije spomenut. Potvrdio nam je to Dalibor Barešić, član Neovisnih za Hrvatsku, rekavši kako se ta točka nije niti našla  na dnevnom redu. 

Stranice