procesija

Utorak, Listopad 3, 2017 13:02

Prve nedjelje u listopadu Posedarci slave svoju nebesku zaštitnicu, Gospu od Ružarija ili blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, blagdan koji se još u puku zove Luzarica. To je već tradicionalno jedna od najljepših i najdojmljivijih svetkovina s procesijom u Zadarskoj nadbiskupiji.

Četvrtak, Kolovoz 31, 2017 15:25

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te prigodnim zabavnim programom obilježen je Dan Općine Vir. Svečanosti su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin i zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković.

O razvojnim projektima Općine Vir govorio je načelnik Kristijan Kapović istaknuvši velike investicije u infrastrukturu tijekom prošle godine – prvenstveno u javnu rasvjetu te nastavak izgradnje mreže vodovoda i odvodnje.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 20:51

 Rajska djevo, kraljice Hrvata... - pjevalo je preko dvije tisuće Škabrnjana i Prkošana te hodočasnici iz cijele Zadarske županije na samom kraju svete mise i tijekom nepregledne procesije u povodu blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice škabrnjske župe.

Utorak, Listopad 6, 2015 00:00

Krunica je bila draga molitva naših roditelja i brojnih svetaca i blaženika. Ona je postala simbolom obrane naših ognjišta i naših svetišta, kazao je fra Ivan te upozorio da sve više vlada očaj, praznina

Srijeda, Rujan 9, 2015 00:00

Nakon večernje mise održana je tradicionalna procesija s Gospinim kipom kroz grad, uz vjerničko pjevanje marijanskih pjesama. Za razliku od proteklih godina procesija nije išla ulicom Ivana Meštrovića i Ante Starčevića te gotovo cijelom Šetnicom kneza Branimira

Utorak, Kolovoz 18, 2015 00:00

Svečanim misnim slavljima, procesijama i zabavnim priredbama  proslavljeni su blagdani Velike Gospe i sv. Roka u dvjema župama na  otoku Ižu. U Malom Ižu, u lijepo uređenoj i ispunjenoj župnoj crkvi Uznesenja Marijina, svečano misno slavlje predvodio je don Zvonimir Mikulić, prefekt Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević" u Zadru. Poslije podne su održane sportske aktivnosti i zabava u uvali Komoševa.

Subota, Lipanj 6, 2015 00:00

Svetkovina Tijelova - presvetog tijela i krvi Kristove ili Božji dan kako se zove u Sukošanu, svečano je proslavljena u župnoj crkvi sv. Kasijana misnim slavljem i tradicionalnom Tijelovskom procesijom kroz selo tijekom koje djeca posipaju latice cvijeća.

Prethodno se svetkovina proslavila i u crkvi Uznesenja BDM u Debeljaku. Misna slavlja i procesije je predvodio župnik don Domagoj Kelava.

Subota, Lipanj 6, 2015 00:00

Vjernici starohrvatskog kraljevskog grada Nina tradicionalno su ovog četvrtka obilježili veliki kršćanski blagdan Tijelova. Najsvečanije je po već ustaljenom običaju bilo na večernjoj svetoj misi koju je u zajedništvu s brojnim okupljenim vjernicima u prvostolnici sv. Anselma predvodio dekan ninskog dekanata i nadžupnik don Božo Barišić.

Petak, Lipanj 5, 2015 00:00

Svetkovina Tijelova svečano je proslavljena u katedrali sv. Stošije. Koncelebrirano misno slavlje koje predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise nadbiskup s Presvetim oltarskim sakramentom, svećenici i zadarski puk uputio se u tijelovsku procesiju od katedrale, Širokom ulicom do crkve sv. Šime, gdje je nadbiskup udijelio blagoslov s Presvetim.

Srijeda, Svibanj 13, 2015 00:00

Koliko duboke korijene ima štovanje Gospe od Zečeva gradu Ninu vidjelo se u ponedjeljak u večernjim satima na završnom misnom slavlju kao i događajima koji su uslijedili nakon mise i procesije.

Više tisuća vjernika i hodočasnika sudjelovalo je na misnom slavlju održanom u svetištu sv. Anselma, a potom i u procesiji ulicama Nina.

Stranice