procesija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 1, 2018 16:00

Uskrsno vrijeme završilo je u protekli četvrtak svetkovinom Tijelova, presvetog tijela i krvi Kristove ili Božjeg dana, kako se zove  u Sukošanu. Ovo općinsko središte je cijelo bio pokriveno laticama cvijeća. Ujutro se ispred ulaza u kuće posipalo cvijeće, kao i ispred crkve i  na raskrižjima.

U predvečerje je Tijelovo proslavljeno u župnoj crkvi sv. Kasijana misnim slavljem i tradicionalnom svečanom procesijom kroz selo tijekom  koje djeca posipaju latice cvijeća.

Četvrtak, Svibanj 31, 2018 20:29

Procesiji Tijelova, na Viru Božjeg dana ili Svetkovine presvetoga Tijela i Krvi Kristove, pridružilo se danas na ulicama otoka više stotina Virana i gostiju otoka Vira. Tijelovo je uz Božić, Uskrs, virsku feštu za Svetog Ivana Krstitelja, Svetog Nikolu, potom i Svetog Jurja čije ime nosi župna crkva, jedan od važnijih blagdana koji se tradicionalno u procesiji obilježava na Viru.

Nedjelja, Ožujak 25, 2018 15:49

Zadrani su danas proslavili Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, kojom započinje Veliki tjedan.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić blagosloviio je maslinove grančice u crkvi svete Marije kod benediktinki u Zadru, a potom su svećenici i puk krenuli u procesiji prema katedrali sv. Stošije gdje je nadbiskup Puljić predvodio misno slavlje za vrijeme kojeg se pjeva Muka našega Gospodina.

Utorak, Listopad 3, 2017 13:02

Prve nedjelje u listopadu Posedarci slave svoju nebesku zaštitnicu, Gospu od Ružarija ili blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, blagdan koji se još u puku zove Luzarica. To je već tradicionalno jedna od najljepših i najdojmljivijih svetkovina s procesijom u Zadarskoj nadbiskupiji.

Četvrtak, Kolovoz 31, 2017 15:25

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te prigodnim zabavnim programom obilježen je Dan Općine Vir. Svečanosti su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin i zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković.

O razvojnim projektima Općine Vir govorio je načelnik Kristijan Kapović istaknuvši velike investicije u infrastrukturu tijekom prošle godine – prvenstveno u javnu rasvjetu te nastavak izgradnje mreže vodovoda i odvodnje.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 20:51

 Rajska djevo, kraljice Hrvata... - pjevalo je preko dvije tisuće Škabrnjana i Prkošana te hodočasnici iz cijele Zadarske županije na samom kraju svete mise i tijekom nepregledne procesije u povodu blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice škabrnjske župe.

Utorak, Listopad 6, 2015 00:00

Krunica je bila draga molitva naših roditelja i brojnih svetaca i blaženika. Ona je postala simbolom obrane naših ognjišta i naših svetišta, kazao je fra Ivan te upozorio da sve više vlada očaj, praznina

Srijeda, Rujan 9, 2015 00:00

Nakon večernje mise održana je tradicionalna procesija s Gospinim kipom kroz grad, uz vjerničko pjevanje marijanskih pjesama. Za razliku od proteklih godina procesija nije išla ulicom Ivana Meštrovića i Ante Starčevića te gotovo cijelom Šetnicom kneza Branimira

Utorak, Kolovoz 18, 2015 00:00

Svečanim misnim slavljima, procesijama i zabavnim priredbama  proslavljeni su blagdani Velike Gospe i sv. Roka u dvjema župama na  otoku Ižu. U Malom Ižu, u lijepo uređenoj i ispunjenoj župnoj crkvi Uznesenja Marijina, svečano misno slavlje predvodio je don Zvonimir Mikulić, prefekt Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević" u Zadru. Poslije podne su održane sportske aktivnosti i zabava u uvali Komoševa.

Subota, Lipanj 6, 2015 00:00

Svetkovina Tijelova - presvetog tijela i krvi Kristove ili Božji dan kako se zove u Sukošanu, svečano je proslavljena u župnoj crkvi sv. Kasijana misnim slavljem i tradicionalnom Tijelovskom procesijom kroz selo tijekom koje djeca posipaju latice cvijeća.

Prethodno se svetkovina proslavila i u crkvi Uznesenja BDM u Debeljaku. Misna slavlja i procesije je predvodio župnik don Domagoj Kelava.

Stranice