cijene

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 1, 2022 16:00

Zemlje Europske unije trebale bi u potpunosti od 1. siječnja sljedeće godine obustaviti uvoz ruske nafte morskim putem, odnosno brodovima, dok se opskrba kopnenim putem nastavlja.

Cilj je u nekom trenutku zaustaviti kupnju nafte i kopnenim putem, ali kada će se to dogoditi, nitko iz europskih institucija ne otkriva.

Utorak, Svibanj 17, 2022 16:00

Inflacija je i u travnju ove godine nastavila ubrzavati, i nije to neka novost, nego nastavak trenda započetog u drugoj polovini prošle godine, no vijest je da su potrošačke cijene u travnju bile za 9,4 posto veće nego u istom mjesecu prošle godine, što je najveća stopa inflacije otkako Državni zavod za statistiku objavljuje takve podatke. Veće stope inflacije Hrvatska je imala samo početkom devedesetih, ali tada se nisu vodile statistike prema sadašnjem modelu.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 10:47

Cijene kruha i žitarica u Hrvatskoj su oko dva posto iznad europskog prosjeka i po tim smo cijenama rekorderi među tranzicijskim državama, objavio je Eurostat na temelju kretanja lanjskih cijena kruha i žitarica, piše u srijedu Večernji list.

Nedjelja, Lipanj 7, 2020 11:16

Promjene cijena kuća oglašavanih putem Crozilla.com u brojnim gradovima bilježe tek minimalna mjesečna odstupanja, no na godišnjoj razini zabilježen je porast vrijednosti od 1,7 posto.
Podaci su pokazali kako su kuće tijekom travnja u prosjeku bile oko 24 posto jeftinije nego stanovi, a najveća razlika u njihovim cijenama zabilježena je u Opatiji i Zagrebu.

Četvrtak, Lipanj 4, 2020 15:08

Jesu li cijene ugostiteljskih usluga u Hrvatskoj previsoke i hoće li ih pritisnuti kriza izazvana koronavirusom? Na početku lipnja brojni hoteli su još zatvoreni, a terase restorana gotovo prazne, no sniženja nema. Svatko svoju cijenu drži i svatko kaže da tržište diktira cijene. Ove godine nema overbukinga, ali gotovo da i nema rušenja cijena smještaja. Primjerice, za takvu politiku dogovorili su se, na razgovoru sa svim tamošnjim turističkim dionicima.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 12:49

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izdao je uputu o odgodi sezonskog povećanja cijena u trajektnom putničkom prijevozu na svim linijama, izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva.

Tu je uputu, kako navode, ministar Butković izdao na inicijativu predstavnika Otočnog Sabora, i to prema Agenciji za obalni linijski pomorski promet, sukladno kojoj će nastupiti odgoda sezonskog povećanja cjenika na svim trajektnim linijama u putničkom prijevozu.

Nedjelja, Travanj 26, 2020 19:00

Prema istraživanju Njuškala, koje smo proveli na 158 tisuća aktivnih oglasa u ožujku 2020. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj i dalje pokazuju rast od šest posto na godišnjoj razini, dok prema mjesecu ranije rast iznosi 0,38 posto. Unatoč trenutačnoj situaciji, interes za nekretninama i dalje je visok, a poduzeli smo niz mjera za jednostavnije oglašavanje.

Utorak, Veljača 18, 2020 14:30

Budući da je tek u nedjelju službeno završio lovostaj na sitnu plavu ribu i srdelu, zadarska ribarnica je jučer je bila poluprazna. Tek se uz nešto bijele ribe, mogla vidjeti pokoja kašeta srdela na bancima ribarnice po cijeni od 20 kuna, ali prema riječima predsjednika Ceha za ribarstvo Edisona Boška, Zadrani ne moraju strahovati, jer plave ribe i srdele u našem moru ima u izobilju.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 13:45

Ako želite putovati trajektom Jadrolinije od Zadra do Brbinja na Dugom otoku, vožnju koja na toj relaciji traje nešto više od sat i pol vremena, platit ćete kao odrasla osoba samo 30 kuna. Čak i za domaće goste vrlo jeftino, a da ne govorimo o stranim gostima koji se ne mogu načuditi da vožnja na tako prilično dugoj relaciji morem stoji tek oko četiri eura (30 kuna).

Subota, Srpanj 20, 2019 14:23

Nikad nam nije bilo gore i mogu slobodno reći da smo na granici preživljavanja. Kupaca gotovo da i nema, a i oni što dođu kupuju malo, žali se trgovkinja Milka s tržnice na Poluotoku.
Tema je - koliko je smanjenje PDV- a na voće i povrće, meso i ribu, utjecalo na rad ljudi koji žive od poljoprivrede, na životni standard građana koji kupuju te proizvode, a ciljana meta su bili trgovci i kupci gradske tržnice.

Stranice