zupan bozidar longin

Srijeda, Svibanj 9, 2018 15:19

Bibijana Baričević, pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun pročitala je na kolegiju župana proračun Zadarske županije s proračunskim korisnicima, kojih je 64, te su ukupni prihodi iznosili 826,8 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi 797,6 milijuna kuna, iz čega stoji da je višak prihoda 58,7 milijuna kuna.

Utorak, Svibanj 8, 2018 13:38

Župan Zadarske županije Božidar Longin sazvao je za sutra 8. javnu sjednicu Kolegija župana koja će se održati u Maloj vijećnici Doma županije. Na dnevnom redu naći će se čak devetnaest točaka, a evo o čemu će župan raspravljati sa svojim pročelnicima.

D N E V N I R E D:

1. Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju programskog i financijskog izvješća Narodnog muzeja Zadar za 2017. godinu

Četvrtak, Travanj 26, 2018 13:48

Pred nama je period gospodarskog uzleta, kazao je župan Božidar Longin nakon sastanka članova diplomatsko-gospodarskog kluba s predstavnicima HGK – Županijske komore Zadar, Obrtničke komore i razvojnim agencijama.

Petak, Travanj 20, 2018 17:59

Među prvim smo županijama koje su donijele novu razvojnu strategiju, iza koje je vrlo temeljit rad stručnog tima. Pred Zadarskom županijom novi je razvojni uzlet, stabilnost i prosperitet. Naše općine i gradovi, ali i naši građani, svoje želje i ambicije mogu ostvariti samo uz pomoć snažne županije. Trebamo biti složni i uz predan rad odlučno krenuti ususret novim izazovima, čestitajući Dan Zadarske županije, 25.

Utorak, Travanj 17, 2018 08:41

Izaslanstvo Zadarske županije koje je predvodio župan Božidar Longin vratilo se iz službenog posjeta Kini. Nakon potpisivanja pisma namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa s provincijom Hainan, zadarsko je izaslanstvo održalo niz radnih sastanaka, a jedan od najvažnijih događaja je bilo sudjelovanje na najvećem gospodarskom forumu azijskog kontinenta, Boao for Asia.

Četvrtak, Travanj 12, 2018 08:15

Zadarska županija od ove godine i službeno je postala dijelom Pomorskog puta svile. Potvrđeno je to završnom deklaracijom skupa „Suradnja u kruzerskom turizmu na Pomorskom putu svile 21. stoljeća“, koji je održan u sklopu ASEAN summita u Boau, poslovnom središtu kineske provincije Hainan.

Ponedjeljak, Travanj 9, 2018 15:25

Župan Zadarske županije Božidar Longin i guverner kineske provincije Hainan Shen Xiaoming potpisali su danas Pismo namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa. Zadarska županija tako će ostvariti prijateljski odnos s jednom od najbogatijih kineskih provincija, koja svoj razvoj najviše duguje turizmu i uslugama. Potpisivanju suradnje u kineskom gradu Boao, koji je poslovno središte provincije Hainan, nazočio je i veleposlanik RH u NR Kini Nebojša Koharović.

Petak, Ožujak 30, 2018 14:54

Moram se osvrnuti na koncesiju o kojoj je izrečeno jako mnogo neistina i politikanstva ovih dana. Prvo je rečeno kako koncesija nije dovoljno transparentna, a mi smo svih 25 dokumenata objavili na internetskim stranicama, kao i u međunarodnim časopisima.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 16:04

- Vi ste nama muškarcima posebno važne. Zaslužujete posebnu pažnju danas, ali i inače. Mi držimo do vas, jer vi držite tri kanutna kuće. Ne postoji više podjela na muške i ženske poslove. Vi ste te koje nas činite vedrijima i boljima, poručio je župan Božidar Longin uoči početka kolegija čestitajući Međunarodni dan žena. Pritom je prisutnim novinarkama poklonio ruže, a djelatnice županije je darivao ranije ujutro.

Ponedjeljak, Veljača 19, 2018 13:29

Župan Božidar Longin održao je radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima Zadarske županije na kojemu se raspravljalo o Centru za gospodarenje otpadom, vodovodizaciji i odvodnji. Osim glavne tri teme na sastanku je bilo i riječi o štetama od poplava te trajektnim linijama za otoke. Sastanak je, prema riječima sudionika, bio konstruktivan te je između ostalog zaključeno kako bi sva mjesta u Zadarskoj županiji do kraja mandata trebala imati pitku i tekuću vodu.

Stranice