Karla Belančić

Ponedjeljak, Veljača 11, 2019 19:30

Hrvatska udruga leukemija i limfomi Zadar (HULL Zadar) danas je, na Svjetski dan bolesnika Odjelu hematologije Opće bolnice Zadar uručila još jednu hvalevrijednu donaciju - dva nova televizora za pacijente.

Voditeljica odjela, dr. Martina Morić Perić, kazala je kako su u stalnom kontaktu s HULL-om, s kojim surađuju od njihovog osnutka.

Subota, Veljača 9, 2019 18:35

U povodu kineske Nove godine, koja je počela 5. veljače, a  završit će 24. siječnja 2020 godine, posjetili smo zadarske Kineze. Zvuči  pomalo neobično, ali kineska Nova godina (ili kako je još nazivaju proljetni festival), određuje se prema lunarnom kalendaru i zbog toga svake  godine "pada" na drugi datum.

Subota, Veljača 9, 2019 12:13

Realizacijom III. faze rekonstrukcije obale u luci Jazine dovršit će se dugoročan, složen i zahtjevan projekt. Procijenjena vrijednost  izvođenja radova završne faze iznosi 7,3 milijuna kuna s PDV-om, a zajednički će je sufinancirati Grad Zadar i Županijska lučka uprava Zadar, pri  čemu će Grad uložiti 1,5 milijuna kuna. Vrijeme izvođenja radova procjenjuje se na 5 mjeseci.

Petak, Veljača 8, 2019 15:11

Drvena poučna staza u ornitološkom rezervatu Parka prirode Vransko jezero uskoro dobiva produžetak i toranj za promatranje ptica. Dio je to projekta "Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode  Vransko jezero" koji je u tijeku, a odvija se u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva "Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode".

Petak, Veljača 8, 2019 11:56

Prva faza rekonstrukcije i radova na jednom od najprometnijih raskrižja (raskrižje Obale kralja Tomislava/Ulice Marka Marulića/ Zrinsko-frankopanske ulice), a koji su započeli 10. siječnja 2019., približava se kraju. Kako saznajemo od Hrvatskih cesta, dio raskrižja na Jazinama, na kojemu se još uvijek izvode radovi, planira se pustiti u promet 9. veljače 2019. nakon čega započinju radovi na dijelu raskrižja preko kojega se trenutno odvija promet.

Petak, Veljača 8, 2019 11:30

Kako saznajemo od pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertina Dujele, Grad i ove godine planira nastaviti s uklanjanjem ruševina na području Zadra. Tijekom  2018. godine uklonjene su četiri ruševine i to u Pazinskoj ulici, kod Sabunjara (na cesti D8 ), te u ulicama Valerija de Ponte i Danijela Farlattija.

Četvrtak, Veljača 7, 2019 17:47

Valentinovo - najromantičniji dan u godini?! Prema informacijama koje smo dobili iz Turističke zajednice Grada Zadra, izgleda da će  se Zadrani ove godine ipak morati najviše pouzdati u vlastitu maštu i dosjetljivost jer je romantika ove godine Zadar nekako zaobišla. Barem  ako se usporedi s dosadašnjim godinama.

Srijeda, Veljača 6, 2019 19:00

Portal župan.hr objavio je još sredinom siječnja kako su, prvi put otkako Hrvatska gospodarska komora mjeri indeks gospodarske snage županija, četiri županije iznad hrvatskog prosjeka: Zagreb, Istarska, Primorsko-goranska te Varaždinska županija (koja se prvi put digla iznad prosjeka cijele zemlje). U poretku među prvih pet županija nema promjena u odnosu na 2017. godinu, no, kako nadalje piše ovaj portal, na šesto je mjesto u 2018.

Srijeda, Veljača 6, 2019 10:07

Nije prošlo niti mjesec dana od kada se u sklopu Sportskog centra Višnjik otvorio dječji park, a već smo počeli dobivati dojave od svojih čitatelja kako se na dječjem igralištu počela iživljavati skupina, za sad, anonimnih huligana.

Očito iskorištavaju još uvijek aktualne radove na rekonstrukciji rasvjete pri čemu je u večernjim satima na prostoru parka poprilična tama.

Utorak, Veljača 5, 2019 19:56

Policijski presretač je u Sukošanu zaustavio vozilo Hitne  medicinske pomoći prošlog vikenda, točnije u nedjelju. Kako saznajemo iz PU zadarske, razlog zaustavljanja bio je istek valjanosti prometne  dozvole i osiguranja vozila. PU zadarska nam je potvrdila kako su u nedjelju, 3. veljače oko 14.45 sati u Sukošanu, u Ulici Dr. Franje Tuđmana, policijski službenici  službenim vozilom zaustavili vozilo marke Citroen zadarskih registracijskih oznaka.

Stranice