zavicajni muzej

Subota, Siječanj 22, 2011 00:00

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2011 00:00

Tijekom ove godine u planu je ponovno pokretanje projekta istraživanja, zaštite i očuvanja spomenutog lokaliteta. U prvom redu potrebno je poraditi na detaljnom dokumentiranju postojećeg stanja i na skupljanju površinskog materijala koji onemogućuje postavljanje privremene zaštite in situ

Srijeda, Listopad 27, 2010 00:00

Subota, Rujan 18, 2010 00:00

Iimali smo prilike vidjeti uratke dječje radionice iz Benkovca, ručne radove, vez i suvenire članica biogradske udruge Nada, ali i već poznata imena likovnog stvaralaštva poput gospođe Nede Pavić iz Zagreba, koja se ove sezone u Biogradu predstavila po treći put, kazao je ravnatelj Zavičajnog muzeja Draženko Samardžić

Četvrtak, Kolovoz 19, 2010 00:00

Knjiga pjesama zadarske pjesnikinje Nikoline Mojić pod nazivom "Iza sna" predstavljena je u utorak 17. kolovoza u Biogradu na moru. Predstavljanje ove, druge po redu knjige mlade zadarske pjesnikinje, upriličeno je na otvorenom prostoru u takozvanom Lapidariju biogradskog Zavičajnog muzeja. Riječ je o natkrivenom dijelu muzeja, gdje se nalaze nalazi veliki kameni izlošci, a među kojima i dijelovi starog rimskog vodovoda.

zavicajni muzej
Ponedjeljak, Kolovoz 2, 2010 00:00

Svakako moram naglasiti da su upravo sada naši muzejski eksponati - njih 850 i to iz zbirke "Teret s potopljenog broda iz 16. stoljeća", dio velike međunarodne izložbe o renesansnom staklu u gradu Trentu u Italiji. Na to smo s pravom ponosni, ističe Samardžić

Petak, Srpanj 23, 2010 00:00

U prostorijama Zavičajnog muzeja u Biogradu na moru postavljena je izložba fotografija članova udruge Foto kluba Pozitiv iz Dugog Sela. Ovo predstavljanje amaterskih uradaka dugoselskih fotografa amatera upriličeno je u sklopu suradnje dvaju gradova prijatelja, grada Biograda i grada Dugo Selo.

Četvrtak, Svibanj 20, 2010 00:00

U prostorijama Zavičajnog muzeja u Biogradu na moru ručne radove izložile su članice biogradske udruge 'Nada'. Postavljanje ove izložbe u prostorijama muzeja upriličeno je u povodu međunarodnog 'Dana muzeja', a ideja da žene predstave svoje radove potekla je od njih samih. Kazao je to prigodom otvaranja izložbe novi ravnatelj muzeja Draženko Samardžić.

staklo_perle
Ponedjeljak, Ožujak 1, 2010 00:00

U Zavičajnome muzeju u Biogradu na moru dovršene su opsežne pripreme za slanje muzejskih eksponata na međunarodnu izložbu stakla u Italiju. Kako nam je u razgovoru kazala ravnateljica biogradskog Zavičajnog muzeja profesorica Gorka Božulić, radi se o velikoj i značajnoj međunarodnoj izložbi stakla, koja će pod nazivom "Transparent and clear glass" biti postavljena u Museo Castellodi u gradu Trentu u Italiji.

otvorenje
Utorak, Veljača 2, 2010 00:00

Veliki odaziv i rijetko uspjelo događanje zbilo se proteklog petka u prostorijama Zavičajnog muzeja u Biogradu na moru. Naime obilježavajući Noć muzeja ravnateljica biogradskog Zavičajnog muzeja profesorica Gorka Božulić pozvala je žitelje grada da se odazovu i uveličaju ovu svehrvatsku manifestaciju, u kojoj biogradski muzej sudjeluje drugu godinu za redom. Da bi manifestaciju bila što uspjelija organiziran je čitav niz događanja koja su upotpunila ovu nadasve uspjelu večer.

Stranice