ukrajinci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 10, 2022 14:46

Mještani Selina u općini Starigrad u svojim su domovima i apartmanima ugostili 46 ukrajinskih državljana koji su pobjegli od rata u svojoj domovini, a žele ih primiti i još više. Kako nam je kazao Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad, do akcije je došlo spontano.

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 11:37

Udruga Bila Hrvatska nastavlja s organizacijom evakuacije žena, djece i staraca s ratom pogođenih područja Ukrajine. Kako smo i očekivali, izbjeglički val koji je u početku nije bio velik, trenutačno iznosi više od četiristo dolazaka na dan.

Ponedjeljak, Veljača 28, 2022 14:00

Oči cijelog svijeta uperene su ovih dana prema Ukrajini i ratu koji se tamo događa. Svake minute pristižu nove vijesti, informacije o napredovanju ruske, neprijateljske vojske, a situacija se budno prati i u Zadru i Zadarskoj županiji. Grkokatolički pastoralni centar Svetog Duha u Zadru, koji se nalazi pod izravnom ingerencijom Križevačke eparhije (biskupije) okuplja vjernike grkokatolike koji žive na području naše županije.

Subota, Veljača 26, 2022 16:00

Dio posade na brodovima Tankerske plovidbe čine pomorci ukrajinske nacionalnosti i oni su sad, kako kaže direktor ovog zadarskog brodara Mario Pavić, jako zabrinuti s novonastalom situacijom. Dok pokušavaju sabrati emocije love svaku informaciju o stanju u Ukrajini, pa i o eventualnoj vojnoj obvezi.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 13:22

Na povratku s Dugog otoka, prije polaska trajekta iz Brbinja, putnici obično potraže osvježenje pod suncobranima pansiona Kaleb koji se nalazi u neposrednoj blizini pristaništa.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 15:01 1

Ruslana Kostjuk iz Ukrajine odabrala je Bibinje kako bi proslavila svoj 50 rođendan. Fascinantna zabava uz izuzetno bogat stol, slavljeničku tortu, pjenušac, milozvučni pjev klape Bibinje i vatromet sa svojom obitelji, prijateljima i domaćinima, održana je u prekrasnom vrtu raskošne vile obitelji Dragana i Gordane Bralić.

Najljepši odmor u životu

Srijeda, Svibanj 4, 2011 00:00

Ovogodišnju turističku sezonu obilježit će rekordan booking gostiju iz Ukrajine koji će u Ilirija hotelima boraviti sve do prve polovice listopada, kazao je direktor Goran Ražnjević ističući posjet izaslanstva Zadarske županije Kijevu

kolonija1
Nedjelja, Kolovoz 24, 2008 00:00

Izložbu je otvorila dr. sc. Ana Proroković, prorektorica Sveučilišta u Zadru koja je izrazila zadovoljstvo što Međunarodna likovna kolonija, koja je intenzivirala hrvatsku-ukrajinsku suradnju, održana upravo u Zadru, gdje su dva tjedna boravili eminentni likovni umjetnici iz Ukrajine