sindikat

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 25, 2019 15:43

Pripreme za provođenje referenduma planiranog u vremenu od 27. travnja do 11. svibnja, kojim bi se ispravila socijalna nepravda,  a koju po mišljenju sindikata donosi novi Zakon o mirovinskom sustavu  koji je  usvojen  3. siječnja ove godine, u završnici su. Konačni sastanak  sindikalista i sindikalnih aktivista radi dogovora o detaljima za prikupljanje potpisa građana na zadarskom području održat će se 11.

Četvrtak, Veljača 14, 2019 16:39

Nezadovoljni plaćama i drugim pravima radnici gradske autoprijevozničke tvrtke Liburnija d.o.o. priopćenjem za javnost najavili su  nastavak pregovora s direktorom te tvrtke Edvinom Šimunovim kao i  gradonačelnikom grada Zadra Brankom Dukićem. 

Subota, Prosinac 8, 2018 09:09

Odlukom Nadzornog odbora Udruge veterana vojne policije  sudionika Domovinskog rata Zadarske županije, novoosnovanoj podružnici Sindikata branitelja u Zadru, koja djeluje pri Teritorijalnom uredu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar, donirano je računalo.  Prvima je računalo bilo višak, a drugima dobrodošlo budući da su tek započeli s radom i nemaju sredstava za kupnju uređaja koji im je svakodnevno potreban.

Četvrtak, Prosinac 6, 2018 19:15

Radnici gradske komunalne tvrtke Vodovod dobit će božićnice u iznosu od 1000 kuna, dar u iznosu od 600 kuna po djetetu, a uz to, zaposlenici s najmanjim plaćama dobit će i povišicu od 600 do 1000 kuna, izvjestio je Vedran Uranija, pravni zastupnik Teritorijalnog ureda SSSH Zadar na jučerašnjoj konferenciji za medije na kojoj su nazočili i sindikalna povjerenica, odnosno predstavnik Radničkog vijeća u Vodovodu Marica Iglić i Josip Gospić te Žan Glavurtić, predsjednik Sindikata branitelja kao s

Petak, Rujan 14, 2018 11:15

U tijeku je izrada novog Zakona o zaštitarstvu, djelatnosti u kojoj je zaposleno više od 15 tisuća radnika u Hrvatskoj, a oko 1500 u Zadarskoj županiji. Ti ljudi su trenutačno najugroženiji u Hrvatskoj u pogledu radnih i materijalnih prava. Marginalizirani su u društvu i iskorištavani od poslodavaca, bez obzira je li riječ o državnoj ili privatnoj tvrtki. Rade u katastrofalnim uvjetima i za minimalac, nisu im plaćeni prekovremeni sati, niti smjenski rad.

Četvrtak, Veljača 8, 2018 16:23

Dvadesetak sindikalnih povjerenika  došlo je danas pred Dom sindikata u znak podrške kolegi Ivanu Gašparu, vozaču i sindikalnom povjereniku u Domu zdravlja Zadarske županije koji ni nakon ti pravomoćne presude i rješenja nadležne inspekcije nije vraćen na posao vozača sanitetskog vozila. Sindikalni prosvjed s kojeg je poslan javni apel ravnateljici Doma zdravlja, dr.sc.

Subota, Rujan 9, 2017 15:11

Nakon dugog toplog ljeta predstoji vruća jesen barem kada je riječ o sindikalnim akcijama koje predstoje tijekom rujna, listopada pa do kraja godine.

Iz središnjeg ureda SSSH Zadarske županije već za listopad najavljuju niz aktivnosti, a prva je prosvjed umirovljenika koji će se održati u svim većim hrvatskim gradovima.

Utorak, Listopad 27, 2015 00:00

U Zadru još uvijek ima branitelja koji do danas nisu riješili status ili su im narušena prava iz Zakona o pravima branitelja. Osnivanje Sindikata idealna je prilika za dobivanje pravne pomoći, osobito zato što će je Sindikat svojim članovima pružati besplatno

Srijeda, Listopad 21, 2015 00:00

Dostojanstven život bez diskriminacije, hitne državne mjere protiv siromaštva starijih osoba, sudjelovanje i suodlučivanje na svim razinama, suradnja i okrupnjavanje umirovljeničkih udruga, samo su neki od zahtjeva

Ponedjeljak, Listopad 5, 2015 00:00

Za ovakvo stanje u Zadru Sindikat samostalnih taksista ponajviše krivi Grad Zadar kojem su se više puta obraćali tražeći izmjenu Odluke o taksi prijevozu

Stranice