sindikat

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 22, 2019 15:41

Vozači Liburnije danas ipak nisu obustavili vožnje na gradskim i prigradskim linijama. Razlog, uprava Liburnije je upozorila radnike  da bi njihova obustava bila protuzakonita te bi se tim otvorio put  uručenju otkaza štrajkašima. To su vozači shvatili kao ozbiljnu prijetnju  te danas nisu obustavili rad. No, ipak su na gradskom kolodvoru održali  tiskovnu konferenciju.

Subota, Travanj 27, 2019 20:34

U organizaciji sindikalne koordinacije Zadarske županije za provođenje inicijative »67 je previše« jutros je na sedam frekventnih gradskih lokacija započelo prikupljenje potpisa za raspisivanje referenduma kako bi se izmijenio Zakon o mirovinskom osiguranju koji predviđa odlazak u punu mirovinu sa 67 godina, penalizacija prijevremeno umirovljenih i odgodilo poravnavanje dobi za odlazak u mirovinu žena s muškarcima.

Ponedjeljak, Ožujak 25, 2019 15:43

Pripreme za provođenje referenduma planiranog u vremenu od 27. travnja do 11. svibnja, kojim bi se ispravila socijalna nepravda,  a koju po mišljenju sindikata donosi novi Zakon o mirovinskom sustavu  koji je  usvojen  3. siječnja ove godine, u završnici su. Konačni sastanak  sindikalista i sindikalnih aktivista radi dogovora o detaljima za prikupljanje potpisa građana na zadarskom području održat će se 11.

Četvrtak, Veljača 14, 2019 16:39

Nezadovoljni plaćama i drugim pravima radnici gradske autoprijevozničke tvrtke Liburnija d.o.o. priopćenjem za javnost najavili su  nastavak pregovora s direktorom te tvrtke Edvinom Šimunovim kao i  gradonačelnikom grada Zadra Brankom Dukićem. 

Subota, Prosinac 8, 2018 09:09

Odlukom Nadzornog odbora Udruge veterana vojne policije  sudionika Domovinskog rata Zadarske županije, novoosnovanoj podružnici Sindikata branitelja u Zadru, koja djeluje pri Teritorijalnom uredu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar, donirano je računalo.  Prvima je računalo bilo višak, a drugima dobrodošlo budući da su tek započeli s radom i nemaju sredstava za kupnju uređaja koji im je svakodnevno potreban.

Četvrtak, Prosinac 6, 2018 19:15

Radnici gradske komunalne tvrtke Vodovod dobit će božićnice u iznosu od 1000 kuna, dar u iznosu od 600 kuna po djetetu, a uz to, zaposlenici s najmanjim plaćama dobit će i povišicu od 600 do 1000 kuna, izvjestio je Vedran Uranija, pravni zastupnik Teritorijalnog ureda SSSH Zadar na jučerašnjoj konferenciji za medije na kojoj su nazočili i sindikalna povjerenica, odnosno predstavnik Radničkog vijeća u Vodovodu Marica Iglić i Josip Gospić te Žan Glavurtić, predsjednik Sindikata branitelja kao s

Petak, Rujan 14, 2018 11:15

U tijeku je izrada novog Zakona o zaštitarstvu, djelatnosti u kojoj je zaposleno više od 15 tisuća radnika u Hrvatskoj, a oko 1500 u Zadarskoj županiji. Ti ljudi su trenutačno najugroženiji u Hrvatskoj u pogledu radnih i materijalnih prava. Marginalizirani su u društvu i iskorištavani od poslodavaca, bez obzira je li riječ o državnoj ili privatnoj tvrtki. Rade u katastrofalnim uvjetima i za minimalac, nisu im plaćeni prekovremeni sati, niti smjenski rad.

Četvrtak, Veljača 8, 2018 16:23

Dvadesetak sindikalnih povjerenika  došlo je danas pred Dom sindikata u znak podrške kolegi Ivanu Gašparu, vozaču i sindikalnom povjereniku u Domu zdravlja Zadarske županije koji ni nakon ti pravomoćne presude i rješenja nadležne inspekcije nije vraćen na posao vozača sanitetskog vozila. Sindikalni prosvjed s kojeg je poslan javni apel ravnateljici Doma zdravlja, dr.sc.

Subota, Rujan 9, 2017 15:11

Nakon dugog toplog ljeta predstoji vruća jesen barem kada je riječ o sindikalnim akcijama koje predstoje tijekom rujna, listopada pa do kraja godine.

Iz središnjeg ureda SSSH Zadarske županije već za listopad najavljuju niz aktivnosti, a prva je prosvjed umirovljenika koji će se održati u svim većim hrvatskim gradovima.

Utorak, Listopad 27, 2015 00:00

U Zadru još uvijek ima branitelja koji do danas nisu riješili status ili su im narušena prava iz Zakona o pravima branitelja. Osnivanje Sindikata idealna je prilika za dobivanje pravne pomoći, osobito zato što će je Sindikat svojim članovima pružati besplatno

Stranice