in memoriam

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 15, 2020 10:48

Roko Bralić zvani Rola iz Bibinja, narodni tribun, vjerni čuvar hrvatske kulturne baštine i običaja, narodnog i sakralnog blaga, preminuo je u 91. godini života.

Srijeda, Lipanj 3, 2020 11:19

Nažalost, Matica Zadrana izgubila je još jednog istaknutog člana i dugogodišnjeg predsjednika, gospodina Ivana (Ivu) Babića, za kojeg je uvijek na prvom mjestu bio grad Zadar, ali i njegova povijest, kultura i kvaliteta uvjeta življenja grada, rekao je dr. Damir Mišlov, aktualni predsjednik Matice Zadrana.

Petak, Svibanj 22, 2020 19:30

Dana 20. svibnja 2020. u 88. godini, blago se u njegovu stanu u Šibeniku ugasio život prof. dr. sc. Ante Kalogjere, vrsnoga sveučilišnog profesora i znanstvenika, geografa, metodičara, prostornog planera, umirovljenog djelatnika Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru i člana Hrvatskoga geografskog društva u Zadru. Umirovljen istekom mjeseca rujna 2001. godine još je nekoliko godina aktivno surađivao u geografskom radu.

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 19:56

Prošlo je 12 godina bez Frane. Našeg Frane Vukića (37). Mnogo se promijenilo u Zadarskom listu od tada, i urednici, i novinari, i suradnici... Većina njih Franu danas poznaje po onome što su čuli o njemu. A mogli su čuti da je Frane bio novinar i urednik koji se nije ustručavao unijeti emocije u ono što je radio.

Petak, Ožujak 27, 2020 07:00

Neumorni humanitarac, vrijedan, energičan, požrtvovan i pun bezbrojnih ideja kako pomoći onkološkim bolesnicima, bio je Vladislav Tomčuk, dugogodišnji tajnik najveće zadarske humanitarne udruge - Lige protiv raka Zadar, koji je preminuo protekloga petka, 20. ožujka 2020. u 66. godini života.

Ponedjeljak, Ožujak 23, 2020 20:30

U petak, 20. ožujka 2020. godine, prerano, a uvijek je prerano, napustio nas je naš dragi kolega, tajnik Lige protiv raka Zadar, prijatelj Vladislav Tomčuk. Kako je živio, radio i razmišljao o životu, čovjeku i obitelji, tako je sa istom strašću, energijom i voljom radio u Ligi. Neizmjeran je njegov doprinos u radu Lige.

Dragi Vlado, nedostajat će nam Tvoj entuzijazam!

Počivao u miru, stoji u oproštajnim riječima Lige protiv raka Zadar.

Utorak, Ožujak 10, 2020 14:43

U nedjelju 8. ožujka u 86. godini preminula je Maria Barić, rođena Kalmeta, sjajna zadarska sportašica kojoj je novinar Drago Marić u svojoj knjizi S četiri kantuna, objavljenoj 2016. godine posvetio nekoliko stranica.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 18:50 2

Iako je od njegove tragične smrti prošlo cijelih 27 godina, njegove pjesme i dalje žive - na svakoj fešti, pri svakoj sportskoj pobjedi. Riječ je dakako o Tomislavu Ivčiću, legendarnom zadarskom glazbeniku čija je uspješna karijera prešla i van granica Hrvatske.

Srijeda, Svibanj 22, 2019 14:29 1

Život obiluje zagonetkama. Ništa ga nije tako uznemiravalo kao sudbina koja ga je zapala. Na popisu znanih imena ulica grada. Mnogo je puta  nastojao ispitati razloge svega toga. Je li to u onim već zaboravljenim  pregledima pacijenata svojih. Teških dijagnoza. Vjerovao je  u činjenicu  što njegove katkad teške riječi ne izazivaju, ne podnose strah u ljudima  koji su ga pomno slušali.

Utorak, Veljača 12, 2019 12:48

Jučer je u Metkoviću pokopan prof. Zoran Pervan (1944.),  dugogodišnji sportski dužnosnik, koji je ostavio veliki trag u zadarskoj  odbojci. Radni vijek je proveo u školi kao profesor tjelesne i zdravstvene  kulture gdje se posebno isticao u izvannastavnim aktivnostima. U knjizi  Nebojše Gunjevića Lopta u letu - pogled na odbojkašku prošlost Grada  Zadra i Zadarske županije, jedan dio posvećen je i prof. Pervanu:

Stranice