poplava

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Prosinac 30, 2017 11:35

Nastojeći im ublažiti štete od raznih elementranih nepogoda koje su ih pogodile ove godine, od olujnog vjetra preko suša i požara do tuče i poplava, Vlada je oštećenicima u 19 od 21 županije odobrila 99, 5 milijuna kuna pomoći, ukupna šteta koju su prijavili iznosi 3, 5 milijarde kuna.

Četvrtak, Prosinac 28, 2017 23:07

Nakon što je jutros poplavila Ulica oko Vrulja na dijelu ceste koji prije rekonstrukcije raskrižja u Vruljici nije plavio, priopćenjem u ime Akcije mladih oglasila se gradska vijećnica Marjana Botić, a prenosimo ga u cijelosti:

Četvrtak, Prosinac 28, 2017 15:10

Na poplavu u Ulici oko Vrulja reagirali su i iz Grada Zadra, čije priopćenje također prenosimo u cijelosti:

- S obzirom na začepljenje javnog sustava odvodnje u Ulici oko Vrulja uz novoizgrađeno križanje Mažuranićeve ulice i Ulice J.J. Strossmayera zatražena je žurna intervencija tvrtke „Odvodnja d.o.o.“.

Petak, Studeni 24, 2017 18:40

Zadar i Nin u rujnu ove godine u nekoliko noćnih sati doživjeli su količinu oborina koja je jednaka količini vode koju ispusti milijun i pol kanadera, što je bilo dovoljno za procjenu da je riječ o najgoroj poplavi na tom području u proteklih 30 godina.

Srijeda, Studeni 15, 2017 12:04

Dva mjeseca nakon poplave i urušavanja ceste koja vodi u Gaženicu, cesta je sanirana i puštena u promet proteklog petka.

Radovi na njezinoj sanaciji, kako se doznaje iz Gradske uprave, počeli su 2. studenog, no kompletni radovi još uvijek nisu završeni.

Naime, iz Gradske uprave objašnjavaju kako preostaje još sanirati zeleni pojas, dio ograde uz potok Ričinu i postaviti jedan znak visine nadvožnjaka.

Ponedjeljak, Listopad 23, 2017 13:44

Iznos popisane štete od poplava koje su u rujnu pogodile Zadarsku županiju je 322 milijuna kuna, a pola od toga odnosi se na štete na infrastrukturi koja je u vlasništvu gradova i općina, rekao je zadarski župan Božidar Longin u ponedjeljak u Banskim dvorima u uvodu radnog sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem posvećenog procjeni šteta, dosad poduzetim i predstojećim koracima u njihovom saniranju te obeštećivanju poplavljenih gradova i općina.

Subota, Listopad 14, 2017 21:09

 Iako je od poplave prošlo nešto više od mjesec dana, za brojne volontere posao pomaganja obiteljima koje su stradale u poplavi još nije gotov. Ovaj vikend su tako napravili veliku akciju prikupljanja korisnih stvari te su tijekom cijele subote i nedjelje kombiji prepuni raznog namještaja i ostalih potrepština slijevali u skladište u Gaženici.

Srijeda, Listopad 11, 2017 15:26

Još traje sanacija štete i popravci na stambenim prostorima, koji su prije mjesec dana uništeni vodenim bujicama i obilnim kišama.

Zadarski volonteri stoga ovog vikenda, 14.10.-15.10. organiziraju akciju prikupljanja donacija za pomoć obiteljima čiji su domovi uništeni uslijed poplave. Ukoliko imate mogućnosti i želje pomoći, svoje donacije možete donijeti u skladište u Gaženici u periodu od 8:00 do 21:00 sat.

Ponedjeljak, Listopad 9, 2017 14:46 1

 Vojni umirovljenik Nediljko Marinović iz Poličnika jedan je od onih koji će zasigurno do kraja života pamtiti 11. rujan, dan kad je zadarsko područje zahvatilo olujno, kišno nevrijeme popraćeno poplavom, a slučajno ili prstom sudbine, ali svakako prigodno i na dan kad smo s njim dogovorili razgovor, u prošli petak, padala je kiša. Nediljko se tog 11. rujna, oko 9.20 sati, u citroen berlingu zatekao na dionici ceste koja vodi od Poličnika prema Visočanima, odvojak prema Stanićima.

Utorak, Listopad 3, 2017 16:00

Župan Božidar Longin prihvatio je na Županijskoj skupštini inicijativu o sazivanju tematske konferencije o nedavnim poplavama. Štoviše, Zadarska županija sa svojim resursima, ne  može nadoknaditi ali niti do kraja sanirati štetu.

Stranice