trznica

Četvrtak, Rujan 20, 2018 10:15

Jesen je vrijeme kada se velik broj građana počinje spremati  za pravljenje zimnice - šalše od pomidora, ajvara, a prave se i razne marmelade. Na zadarskoj tržnici provjerili smo kakva je ponuda te kakve su  cijene.

Ponedjeljak, Srpanj 9, 2018 10:23

Glazbeni susret prošlosti i sadašnjosti u povodu uvrštenja zadarskih bedema na popis UNESCO održava se večeras u 21 sat, uz susret sevdaha i klapskog pjevanja. Na gradskoj tržnici nastupit će Damir Imamović i klapa Kožino.  Osim toga, održat će se radionica i predavanja “SevdahLab” u kojem izlaže povijest, estetiku i zanatske tajne sevdaha kao tradicionalne umjetnosti.

Priopćenje su poslali organizatori večerašnjeg događanja, iz festivala Zadar Snova.

Srijeda, Svibanj 23, 2018 12:53

Situacija na zadarskoj pijaci u posljednje je vrijeme prilično dinamična. Cijene voća i povrća iz dana u dan rastu i po nekoliko kuna što Zadrani itekako osjete. No, unatoč tome, i dalje preferiraju domaću kvalitetu, pa makar to značilo dati i do 10 kuna više. Prodavači na štandovima drže ujednačene cijene, po pitanju domaćeg sezonskog voća i povrća jasno i glasno tvrde da prevare nema, da je sve na čemu piše domaće uistinu domaće te da se građani ne moraju brinuti.

Srijeda, Listopad 25, 2017 10:57

Stanovnici mjesnog odbora Maslina do početka sljedeće turističke sezone dobit će modernu i uređenu kvartovsku tržnicu sa svim popratnim sadržajima. Bit će to centar događanja u ovom mjesnom odboru kojemu gravitiraju i ostali kvartovi poput Bokanjca, odnosno ukupno oko 10 tisuća stanovnika.

Četvrtak, Rujan 25, 2014 00:00

Gradonačelnik Božidar Kalmeta je prekjučer na kolegiju rekao da direktor Tržnice Zadar d.o.o. nije dobro shvatio njegov zadatak za  preuređenje tržnice. Naime, na prethodnom kolegiju u kolovozu gradonačelnik je donio Zaključak o izradi idejnog projekta i rješenja o opremi i  novom načinu rada Tržnice te dao Tržnici rok od dva mjeseca da donese  idejni projekt.

Što je to značilo da direktor nije dobro shvatio zadatak, pitali smo samog direktora, Vlatka Marušića.

Utorak, Srpanj 9, 2013 00:00 1

Prodavači na zadarskoj tržnici su uvjereni kako će na Zavod za zapošljavanje krenuti nova vojska nezaposlenih, ako se do 1. kolovoza ništa ne promijeni i fiskalne blagajne postanu obvezne i za obrtnike koji prodaju na tržnici. Sve ih više ipak nabavlja fiskalnu blagajnu, ali čekaju rješenje da je ne moraju koristiti

Utorak, Lipanj 11, 2013 00:00

Od 1. srpnja trgovci na zadarskim tržnicama i ribarnicama morat će uvesti fiskalne blagajne i kupcima izdavati račune za kupljenu robu, zbog čega su nezadovoljni i oni, ali i direktori tržnica jer smatraju da će ovakvim načinom rada mnogi ljudi odustati od prodaje na tržnicama i ostati bez posla.

Petak, Ožujak 29, 2013 00:00

 U ponedjeljak kreće drugi krug fiskalizacije. Od 1. travnja i prodavači na tržnicama morat će izdavati fiskalne račune. Svi oni koji na tržnici prodaju tuđu robu ulaze u sustav fiskalizacije, osim bakica koje prodaju svoje domaće.

Subota, Ožujak 9, 2013 00:00

To što se radi s voćem i povrćem se ne vidi prostim okom jer je pesticid ušao u proizvod, a od takvih proizvoda čovjek postupno obolijeva. Kontrola bi dobro došla, ali se mora razdvojiti proizvođač od prodavača. Proizvođača koji ovdje na pijaci prodaju svoje proizvode je jako malo, uglavnom se radi o zakupcima, otkriva jedna prodavačica

slane srdele
Ponedjeljak, Kolovoz 27, 2012 00:00

Puni banci rijetko se isprazne tijekom dana, ali veći dio preostale robe nosi se kući. Osim u iznimnim prilikama, kada je riječ o prezrelim plodovima i slično, voće i povrće se kao nekad pred kraj radnog vremena ne prodaje po nižim cijenama

Stranice