trznica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 20:59

Zadarske tržnice zadnja dva tjedna zjape prazne i razni OPG-ovi su se morali na različite načine snaći kako plasirati svoje proizvode. Mnogi su se odlučili na direktnu prodaju putem interneta tako da kupci naruče, a oni im dostave naručeno voće i povrće. Međutim, ni ovaj način mnogima nije dovoljan, a otegotna okolnost su i propusnice koje proizvođači moraju tražiti kako bi mogli doći do grada.

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 15:44

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u ponedjeljak da će odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti možda već sutra.

Srijeda, Travanj 1, 2020 09:54

I prije nego što je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić na prekjučerašnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća, koja se prvi put u njegovoj povijesti održala putem maila zbog pandemije koronavirusa, donio niz mjera koje bi trebale pomoći i zadarskom gospodarstvu u ovim teškim vremenima te u prvom redu sačuvati radna mjesta koliko god je to moguće, direktor zadarske Tržnice d.o.o. Tomislav Letinić je 25.

Utorak, Ožujak 31, 2020 12:46 1

Zatvaranjem tržnica najgore su pogođeni mali proizvođači povrća i voća, odnosno obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Mnogima su tržnice bile jedini način plasiranja proizvoda koje proizvode na svojim obiteljskim gospodarstvima. Također, mnogi od njih redovito su sudjelovali na Seljačkoj tržnici koja se zadnjih godina etablirala kao mjesto na kojem se može naći zdrava i domaća hrana.

Subota, Studeni 23, 2019 17:47

Ja se trudim reciklirati i odvajati otpad i na taj način pomoći čuvanju prirode, rekla nam je jučer Tonka Bukulin, učenica OŠ Šime Budinića koja sudjeluje u projektu Pogodi pravi koš i koja je u sklopu projekta zajedno s prijatlejicama napravila plakat kojim poziva na reciklažu i novu upotrebu proizvoda. Konkretno riječ je o prenamijeni plastičnih boca, od čega su učenice napravile lonac za cvijeće. S njom su na plakatu Gabriela Abatinović, Donata Kačanić i Iva Poljak, učenice 4. D.

Četvrtak, Listopad 10, 2019 11:01

Grad Zadar raspisao je natječaj za novi krug arheoloških istraživanja za novu gradsku tržnicu u zoni 2B, odnosno između postojećih istraživanja, gdje je palača Cedulin pa do Muraja. Procijenjena vrijednost radova je 1,6 milijuna kuna, a po njihovom završetku moći će definirati što dalje raditi na tom području.

Subota, Srpanj 20, 2019 14:23

Nikad nam nije bilo gore i mogu slobodno reći da smo na granici preživljavanja. Kupaca gotovo da i nema, a i oni što dođu kupuju malo, žali se trgovkinja Milka s tržnice na Poluotoku.
Tema je - koliko je smanjenje PDV- a na voće i povrće, meso i ribu, utjecalo na rad ljudi koji žive od poljoprivrede, na životni standard građana koji kupuju te proizvode, a ciljana meta su bili trgovci i kupci gradske tržnice.

Subota, Svibanj 18, 2019 18:29

Prošlo je nepunih mjesec dana od kada je otvorena dugo  iščekivana i dva put seljena tržnica na Meladi. Pisalo se do sada uglavnom pozitivno o tome da je mala kvartovska tržnica napokon dobila  svoje stalno mjesto i da su njeni kupci sada osigurani za svježe voće i povrće. Međutim, nije se ništa pitalo prodavače i kupce.

Posjetili smo novootvorenu tržnicu i provjerili jesu li i oni zadovoljni te  je li tržnica ispunila očekivanja.

Loše riješena odvodnja!

Utorak, Travanj 16, 2019 12:32

Dva mjeseca kasnije od predviđenog roka, nova tržnica na Meladi napokon je od Elektre dobila pojačanu snagu struje, a što je bio preduvjet za početak rada.

Od direktora Tomislava Letinića dobili smo potvrdu da je sve spremno za početak rada štandova.

- Dobili smo sve potrebne dozvole i struju. Od jučer je na štandovima počela prodaja, dok će ribarnica, mesnica i pekarnica proraditi kroz koji dan, kako tko bude završio s posljednjim pripremama, kazao je Letinić.

Srijeda, Veljača 20, 2019 12:15

Tržnica Zadar d.o.o. na službenoj internetskoj stranici objavila je javni poziv za davanje u zakup svih slobodnih poslovnih prostora, površina i prodajnih mjesta u nadležnosti te tvrtke koji potpisuje  direktor Tomislav Letinić. Uz Gradsku tržnicu, Veletržnicu, tržnice na  Relji i Bilom brigu oglas se odnosi i na novu tržnicu na Meladi koja bi  se po okončanju natječaja, u ožujku, trebala i službeno otvoriti.

Stranice