znanost

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Rujan 22, 2010 00:00

Četvrtak, Srpanj 29, 2010 00:00

Još jednom potvrđen ugled "Ruđera Boškovića" u međunarodnoj znanstvenoj zajednici

vigato
Utorak, Prosinac 23, 2008 00:00

Sve moje radove vezane uz silbensku antroponimiju želim objediniti u jednoj publikaciji. Također planiram tiskati jedan silbenski pisani spomenik. Knjiga bi osim preslika stranica sadržavala i transliteraciju glagoljskih tekstova s komentarima i prigodnim predgovorom

sveuciliste_magistri
Četvrtak, Listopad 2, 2008 00:00

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana svečana promocija magistara znanosti.

Uz promotora dr. sc. Esada Ćimića, prof. emeritusa, promociji su prisustvovali i rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Ante Uglešić te prorektori dr. sc. Srećko Jelušić i dr. sc. Ana Proroković.

U pozdravnom govoru rektor Uglešić je napomenuo kako jučerašnja svečanost nosi tradiciju nekadašnjeg dominikanskog Sveučilišta.

elmar
Srijeda, Rujan 10, 2008 00:00

Elamar je najstariji znastveni simpozij u Europi a Zadar najstariji domaćin takvog skupa, a za trajanja ovog zajedništva elektronika u pomorstvu prošla je više nego revoluciju današnjim mladim generacijama teško i shvatljivu, a sve u korst lakšeg i sigurnijeg života od mora