knjiga

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 30, 2019 14:27

Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture, naslov je  knjige prof. dr. sc. Vande Babić predstavljene jučer u Gradskoj loži. Događaj je priređen u sklopu Županijskih dana 2019. - Putevima bokeljskih Hrvata - Boka u Zadru, a u organizaciji Odjela za kroatistiku  Sveučilišta u Zadru i HKD Napredak Zadar. 

Petak, Ožujak 29, 2019 16:22

Što je zamjensko majčinstvo, koji su oblici zamjenskog majčinstva, koji su motivi njegova nastajanja, na koji način utječe na društvo, na obitelj, na život uopće kao najsloženiji medicinsko-pravno-socijalni oblik reprodukcije, zadarsku je publiku informirala u četvrtak u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević dr. sc. Mirjana Radan, predstavljajući svoju knjigu „Zamjensko majčinstvo - bioetička prosudba“.

Nedjelja, Studeni 25, 2018 10:13
U Multimedijalnom centru Kukljice u petak 23.11. autorica Ana Dobrović novinarka HRT-a predstavila je knjigu "Romantic Islands" otočki almanah koji pruža niz zanimljivosti o otocima zadarskog arhipelaga s tekstom na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.
Utorak, Kolovoz 21, 2018 16:31

Izišla je dugo čekana knjiga Branimira Čakića spisatelja i djelatnika Gradske knjižnice Zadar. Knjiga je iz Branimirovoga fantastičnoga serijala Divovi i bunari. Ne treba zaboraviti kako je Branimir vrstan crtač i glazbenik. Toliko toga kreativnoga u jednoj osobi. Izuzetnoj i neponovljivoj osobnosti.

Ponedjeljak, Lipanj 18, 2018 11:50
Četvrtak, Studeni 23, 2017 18:32

Pino, stvarnost i mit, naslov je fotomonografije koja prikazuje životni put zadarske košarkaške legende, a predstavljena je jučer u velikoj dvorani HNK Zadar.

Organizator dvodnevne manifestacije proslave 80. rođendana Giuseppea Pina Giergie, Božo Miličević pročitao je pismo koje je slavljeniku poslala Kolinda Grabar Kitarović, 

Četvrtak, Studeni 16, 2017 10:37

 U dupkom punoj Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac admiral Davor Domazet Lošo predstavio je svoju novu knjigu Admiralovi zapisi 2: Što je istina.

Nedjelja, Studeni 12, 2017 20:31

Često možemo čuti da jedan grad ne čine tek zgrade, parkovi, ceste, rive... već da ga čine ljudi koji u njemu žive, prepoznatljivi pojedinci koji svakako simboliziraju sredinu. I to ne samo oni zaslužni za kapitalne projekte, da se poslužimo zajedničkim nazivnikom za sve ono važno za jednu gradsku priču, za jednu ostavštinu poput umjetnika, arhitekata, liječnika, sportaša, dobrotvora....

Utorak, Kolovoz 15, 2017 18:19

Nesvakidašnja, emocijama ispunjena promocija autobiografske knjige Šest milimetara Josipe Pavičić-Berardini održana je u njenoj rodnoj Škabrnji. Povratak u Osnovnu školu Vladimira Nazora i onu istu klupu u kojoj je učila hrvatski jezik kod prof. Nede Lacković, izazvala je pravu buru emocija kod svih prisutnih.

Stranice