hrana

Četvrtak, Studeni 22, 2012 00:00

Prirodne masnoće iz mesa, mlijeka i jaja zamijenili su industrijski light proizvodi, zamjenske namirnice, umjetne masnoće i prekomjeran unos šećera i škroba

tržnica
Srijeda, Listopad 24, 2012 00:00

Ova situacija neizdrživa je za sve, osim za onu vrhušku koja ima dobra primanja. Hrana i energenti su socijalna i razvojna komponenta i ne može se prepustiti tržištu da određuje njihovu cijenu, upozorava Uranija

Pijaca
Ponedjeljak, Kolovoz 27, 2012 00:00

Sve zemlje koje dio hrane moraju uvoziti, a među njima je i Hrvatska, strahuju od dodatnog poskupljenja, jer će to dodatno ugroziti životni standard građana, osobito najsiromašnijih

Pijaca
Ponedjeljak, Srpanj 30, 2012 00:00

Zbog povećane potrošnje vode domaćim su povrtlarima troškovi porasli za 30 posto, i svi posluju s gubicima, rijetki su oni na pozitivnoj nuli. Ništa bolja situacija nije ni na svjetskom tržištu, pogotovo u SAD-u

Srijeda, Ožujak 14, 2012 00:00

Rezultati dobiveni nakon provedenog testa intolerancije na 93 namirnice, pokazuju da kravlje mlijeko, jaja, badem, ječam, tvrda i meka pšenica, riža, raž, soja, kvasci, kikiriki, kola itd. spadaju u skupinu potencijalno opasnih namirnica, kaže dr. Mišković

hrana_glad
Četvrtak, Ožujak 1, 2012 00:00

„Occupy our food supply" nova je inicijativa pokreta Occupy, koja se nakon bankarskog sektora i centara financijske moći okrenula onom o čemu ovisi ljudski život u pravom smislu - hrani. Počevši od srijede 27. veljače kolektivna akcija suprotstavljanju prehrambenim korporacijama započela je diljem svijeta

povrce_trznica
Četvrtak, Studeni 24, 2011 00:00 2

Subota, Studeni 5, 2011 00:00

Najjeftinija je svinjetina i ona se najviše prodaje. Mi prodajemo dobru ličku teletinu, koja stoji 65 kuna po kilogramu, a kupuje se najviše za blagdane, čak i za nedjeljni ručak vrlo rijetko, kaže mesar

dhm_zdrava hrana_1
Subota, Srpanj 16, 2011 00:00

Nedavno veliko istraživanje Hrvatske agencije za hranu (HAH) "Percepcija građana o rizicima iz hrane", provedeno u suradnji s agencijom Ipsos Puls na području cijele Hrvatske, na reprezentativnom uzorku pokazuje kako više od 70 posto građana RH ima veće povjerenje u domaće proizvode od onih uvoznih, odnosno smatraju ih sigurnijim, kaže dr.sc. Zorica Jurković

degustacija_polaca_12
Četvrtak, Svibanj 12, 2011 00:00

Danas marketinški stručnjaci smatraju upravo španjolsku kuhinju najvećim svjetskim hitom, a zasluga za to se najviše pripisuje njihovom poznatom kuharu Ferranu Adriji koji je 2003. osvojio posebnu nagradu uz prilog u nedjeljnom izdanju New York Timesa gdje su ga proglasili najboljim kuharom na svijetu i ustvrdili da je "španjolska kuhinja iznad francuske". Medijska pozornost okrenula se španjolskim kuharima i restoranima pa su španjolski kuhari počeli gostovati u mnogim emisijama međunarodnih televizijskih postaja i tako je priča krenula

Treba voditi računa da je naš izbor autohtonih jela donekle ograničen, a da mnoga postoje i u drugim zemljama koje su zasad prilično ažurnije u zaštiti svoje kulinarske baštine. Desetak registriranih prehrambenih proizvoda zasad je prilično skroman broj, pogotovo ako se zna da ih je Makedonija registrirala pedeset

Stranice