spomenik

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Studeni 20, 2010 00:00

U organizaciji Osnovne škole Braća Radić iz Pridrage i ravnatelja škole Krste Zubčića, a u spomen žrtvama Vukovara, Škabrnje i Pridrage, kao i svih žrtava Domovinskog rata te u spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, osnovnoškolci su pred njegovim spomenikom u Pridrazi položili cvijeće i zapalili svijeće te izmolili molitve za sve pale, znane i neznane, koji svoje živote položiše za dobrobit i slobodu Domovine.

grgur ninski_kip
Četvrtak, Studeni 11, 2010 00:00

Inicijativom ninskih gradskih vlasti, a po uputama i uz suglasnost zadarskih konzervatora, jučer je i službeno spomenik biskupa Grgura Ninskog, jednog od simbola ovog hrvatskog kraljevskog grada, premješten na novu lokaciju.

luka bebic
Četvrtak, Kolovoz 26, 2010 00:00

Predsjednik Sabora zadržava svoj načelni stav da se protivi rušenju bilo kakvih spomenika, izjavila je jučer našem listu glasnogovornica predsjednika Sabora Marina Buntić-Juričić. Time se Luka Bebić solidarizirao s pozivom predsjednika Republike Ive Josipovića Općini Dugopolje da odustane od premještanja spomen ploče poginulim antifašistima na mjesno groblje, gdje bi bila zamijenjena spomen pločim svim poginulim u Drugome svjetskom ratu, neovisno o njihovoj ideologiji.

srb_antifasisti_14
Utorak, Lipanj 15, 2010 00:00

Čelništvo Autohtone - Hrvatske stranke prava prije nekoliko dana uputilo je poziv svojim članovima da se jave povjerenicima u županijama diljem cijele Hrvatske radi organiziranog odlaska na prosvjed u Srb. Prosvjed bi se trebao održati 27. srpnja, na Dan ustanka naroda Hrvatske, kada se u Srbu okupljaju stotine osoba koje vjeruju u antifašističke ideale.

spomenik_visnjik
Srijeda, Listopad 21, 2009 00:00

Silađinov spomenik je monolit izrastao iz kamene obale mora, smješten u samom dnu uvale Jazine. Natpis DOMOVINI uklesan je u kameno podnožje kao spomen na sve one koji su svoje živote utkali u obranu Domovine

srb_antifasisti_10
Nedjelja, Srpanj 26, 2009 00:00 3

Prije 68 godina povijest je s ovoga mjesta mogla krenuti u dva pravca. Mogla je krenuti u pravcu međusobnog istrebljenja i u pravcu da služimo nekom drugome ne osnovi svojega stradanja i uzajamne mržnje. Ali nije krenulo u tom pravcu, rekao je Pupovac

gradskauprava_2
Nedjelja, Ožujak 29, 2009 00:00

Autor prvonagrađenog rada dobit će 120.000 kuna, dok će onaj čije se rješenje nađe na drugom mjestu primiti 80.000 kuna, a trećenagrađenom će pripasti 60.000 kuna

spomenik_tudjman
Srijeda, Veljača 25, 2009 00:00

Već je ranije donesena odluka o uređenju okoliša spomenika i bio je raspisivan natječaj, no tek smo nakon ponovljenog natječaja dobili ponudu. Za kompletno uređenje ovog gradskog prostora predviđeno je oko 700.000 kuna, a dovršetak radova planira se do polovine svibnja, kaže gradonačelnik Knez

kreso_spomenik
Petak, Studeni 28, 2008 00:00

Djelatnici Ljevaonice umjetnina "Ujević" iz Zagreba jučer su završili premještanje spomenika Krešimiru Ćosiću. Preko tri metra visok i više od 400 kg težak brončani spomenik kipara Ratka Perića, okrenut je sad prema novoj dvorani na Višnjiku koja nosi ime najpoznatijeg zadarskog i hrvatskog košarkaša. Velika statua je sa po dva vijka u svakoj nozi pričvršćena za veliko ovalno postolje te dodatno osigurana od utjecaja vlage.

kresimir_cosic_spomenik1
Ponedjeljak, Studeni 24, 2008 00:00

Kip Krešimira Ćosića koji je od 4. travnja 2002. godine krasio poljanu pokraj dvorane Jazine u ponedjeljak ujutro je prevezen pred dvoranu koja nosi Krešino ime. Iako je Krešimir Ćosić svoje najblistavije trenutke doživio u Jazinama, kip će kod nove dvorane pronaći novi dom.

- Kip se premješta kod nove dvorane jer ona nosi njegovo ime - ističe Boris Artić, glasnogovornik Grada Zadra.

Stranice