arheoloski muzej zadar

Ponedjeljak, Travanj 27, 2015 00:00

Upravno vijeće Arheološkog muzeja Zadar raspisalo je Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu ove ustanove. Naime, muzejom posljednjih nekoliko mjeseci upravlja dr. sc. Jakov Vučić, kao vršitelj dužnosti ravnatelja. Budući da se uskoro navršava godinu dana otkako je on na toj funkciji vrijeme je da se izabere novi ravnatelj.

Srijeda, Siječanj 28, 2015 00:00

Antika na splavi, naslov je programa s kojim će se Arheološki muzej Zadar predstaviti u Noći muzeja 2015. Program su jučer predstavili Marina Brkić, voditeljica Odjela za marketing i odnose s javnošću i v.d. ravnatelja Jakov Vučić.

Četvrtak, Siječanj 22, 2015 00:00

Arhitekt Dragomir-Maji Vlahović dobitnik je Nagrade "Viktor Kovačić" za životno djelo, najvažnijeg priznanja koje dodjeluje Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) u povodu godišnje izložbe ostvarenja arhitekata u 2014. godini.

Subota, Studeni 22, 2014 00:00

U Arheološkom muzeju Zadar otvorena je izložba „Zlato i srebro srednjeg vijeka". Riječ je o zajedničkoj izložbi arheoloških muzeja Zagreba, Zadra i Splita, istovremeno otvorenoj u sva tri grada, a izloženi su najznačajniji predmeti koji pripadaju Istočnim Gotima, Bizantu i Hrvatima ranog i kasnoga srednjeg vijeka, nastalih u vremenu od oko 400. do oko 1500. godine.

Srijeda, Studeni 19, 2014 00:00

Arheološki muzej Zadar u povodu obilježavanja Dana Arheološkoga muzeja Zadar i Dana Grada Zadra priređuje seriju događanja. Sutra u 19 sati otvorit će se izložba "Zlato i srebro srednjega vijeka u Arheološkom muzeju Zadar", autora Radomira Jurića. Izložbu će otvoriti Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture.

Ponedjeljak, Studeni 3, 2014 00:00

Stalni postav Antike u Arheološkom muzeju u Zadru, arhitektskog dvojca Ive Letilović i Igora Pedišića, nominiran je za međunarodnu nagradu Piranesi Awards 2014. te je od strane Maroja Mrduljaša, nezavisnog eksperta, nominiran za Mies van der Rohe nagradu za arhitekturu za 2015. godinu.

Srijeda, Listopad 30, 2013 00:00

Postavljeno je pet sondi da se vidi što nas uopće očekuje na tom terenu, a nakon što istraživanja završe i sve se dokumentira taj prostor vraća se u prvobitnu namjenu parkirališta, pojasnila je Marina Brkić iz Arheološkog muzeja

Utorak, Travanj 9, 2013 00:00

Preliminarno ispitivanje postavilo je arheolozima brojna pitanja. Gdje se nalazio glavni ulaz u utvrdu? Kako su se stanovnici opskrbljivali vodom? Što su jeli? Jedino pitanje na koje imaju djelomičan odgovor je ono o vodi čiji se odgovor možda skriva u jezercu u sklopu otoka u kojem je sada bočata voda

Utorak, Siječanj 22, 2013 00:00 1

Specijalni gost bit će naš poznati sugrađanin Tomislav Marijan Bilosnić koji će nas u različitim ulogama i na različite načine voditi kroz Noć muzeja. Kako se ovih dana obilježava i Akcija Maslenica i Noć muzeja pridružit će se na neki način tom obilježavanju čime se i naš gost uklapa s obzirom da je tijekom Domovinskog rata bio zapovjednik Samostalnog voda umjetnika - dr. sc. Smiljan Gluščević

nocmuzejafb_arheoloski1
Subota, Siječanj 19, 2013 00:00

U programu je predviđeno otvorenje izložbe "Svitlo hrvatskoga križa" Zlatka Franića - branitelja koji urezuje motive križa, sv. Donata, pletara itd. u čahure topovskih, tenkovskih, minobacačkih, avionskih i drugih ubojitih projektila u koje još uvodi i svjetlo s kojom povezuje dalju i bližu prošlost

Stranice