sveuciliste u zadru

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 2, 2021 13:37

Na Sveučilištu u Zadru održan je 20. susret pjesnika hrvatske iseljeničke lirike »Niko drugo more i drugi ljudi«. Pjesnici iz iseljeništva okupili su se u Zadru nakon 11 godina kako bi dali prikaz stvaralaštva u prošloj godini te predstavili zbirku »Tisuću milja opletenih stihova«. Susret su organizirali pjesnička udruga Hrvatska iseljenička lirika (HIL) New York, Sveučilište u Zadru, Hrvatska katolička misija bl. Ivana Merza (Astoria, NY, SAD) i Hrvatski svjetski kongres SAD.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 15:02

Udruga Hrvatska iseljenička lirika New York, Sveučilište u Zadru, Hrvatska katolička misija bl. Ivana Merza (SAD) i Hrvatski svjetski kongres u Zadru od četvrtka do subote priređuju 20. Susret pjesnika hrvatske iseljeničke lirike »Niko drugo more i drugi ljudi«.

Srijeda, Srpanj 28, 2021 13:11

Na Sveučilištu u Zadru počela je prva EU-CONEXUS Doktorska ljetna škola »Professional and Scientific Communication and Networking in Multidisciplinary Environment«. Ljetna škola okuplja 29 polaznika sa svih devet sveučilišta okupljenih u alijansu EU-CONEXUS.

Ponedjeljak, Srpanj 19, 2021 13:04

Sektor odgoja i obrazovanja, osim problema s provođenjem nastave zbog pandemije koronavirusa, zadnjih je nekoliko godina pogodio još jedan veliki problem, koji je tiha strepnja Ministarstva znanosti i obrazovanja već duži niz godina. Naime, stručnog obrazovnog kadra za predavanje strukovnih i STEM predmeta svake je godine sve manje, što znači da u pojedinim srednjim školama predmete predaju djelatnici čija struka ne odgovara predmetima koje predaju.

Nedjelja, Srpanj 18, 2021 12:00

U svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je svečano otvoren znanstveno – stručni kolegij u povodu 100. obljetnice smrti Petra Lorinija (1921. - 2021.). Program, koji suorganizira Sveučilište u Zadru, Općina Sali i Društvo prijatelja Dugog otoka i Zverinca, otvorili su Ante Mihić, Nenad Marčina, predsjednik Društva prijatelja Dugog otoka i Zverinca, te prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru.

Petak, Srpanj 16, 2021 13:39

Ovih su dana maturanti dobili rezultate ispita državne mature, objavljene su privremene rang-liste na temelju tih rezultata i uskoro će sve biti spremno za njihovo, prema mnogima, najljepše životno razdoblje.
Provjerili smo koliko je bilo prijava na studijske programe Sveučilišta u Zadru, za što su najviše zainteresirani, a za što najmanje.

Petak, Srpanj 16, 2021 11:30

U Rektoratu Sveučilišta u Zadru jučer je predstavljen program znanstveno – stručnog kolokvija u povodu 100. obljetnice smrti Petra Lorinija, koji se danas održava u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Program su predstavili Nenad Marčina, predsjednik Društva prijatelja Dugog otoka i Zverinca, te prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru za organizaciju, kvalitetu, izdavaštvo i ljudske resurse.

Ponedjeljak, Srpanj 12, 2021 13:06

Zadarski se studenti već uvelike raspituju i traže smještaj za iduću akademsku godinu. I maturanti, zabrinuti jer su čuli da je najam u Zadru sve skuplji i skuplji, postavljaju upite na Facebook grupama tražeći savjete budući da su financije značajan faktor prilikom odabira.
Novi studentski dom trebao bi pružiti smještaj za još gotovo 300 studenata pa smo provjerili u kojoj su fazi trenutačno radovi i očekuje li se završetak početkom sljedeće akademske godine kako je najavljeno.

Petak, Srpanj 9, 2021 14:44

Na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 85 sveučilišnih prvostupnica i prvostupnika sestrinstva te jedna stručna prvostupnica sestrinstva. Okupljene su u Svečanoj dvorani pozdravili pročelnica Odjela za zdravstvene studije doc. dr. sc. Nataša Skitarelić, promotorica prof. dr. sc. Marijana Matek Sarić i prof. dr. sc. Boris Dželalija.

Srijeda, Srpanj 7, 2021 10:18

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u ponedjeljak je predstavljena knjiga poznatog zadarskog liječnika i sveučilišnog profesora Borisa Dželalije, pod nazivom »Gospodar svojih odluka«. Predstavljanje je otvorila rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican. O knjizi su osim samog autora, koji je kratko predstavio svoju biografiju, govorili i prof. dr. sc. Stipe Botica, predsjednik Matice hrvatske, koja je i nakladnik knjige, te recenzenti prof. dr. sc. Zlatko Begonja i prof.

Stranice