sveuciliste u zadru

Petak, Rujan 14, 2018 14:53 1

Na Sveučilištu u Zadru danas i sutra se održava Međunarodna konferencija sudaca, na kojoj će glavni naglasci biti integritet sudaca i europska pravna stečevina. Uz domaćine iz Udruge hrvatskih sudaca i Sveučilišta u Zadru otvaranju konferencije nazočili su ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, župan Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Ponedjeljak, Rujan 10, 2018 19:00

Na Sveučilištu u Zadru danas je započeo međunarodni simpozij Odjela za filozofiju "Relevantnost hermeneutičkog prosuđivanja", kao dio istoimenog istraživačkog projekta koji se pod pokroviteljstvom Hrvatske zaklade za znanost provodi na Sveučilištu u Zadru.

Ponedjeljak, Srpanj 30, 2018 18:00

Na Sveučilištu u Zadru provedeni su izbori za pročelnike odjela, uključujući četiri nova, nastala podjelom dvaju postojećih.

Utorak, Srpanj 24, 2018 12:47

Na Sveučilištu u Zadru od 22. do 31. srpnja održava se ICC kamp - međunarodni edukativni ljetni kamp, specijaliziran isključivo za mlade osobe s teškim oštećenjima vida, odnosno visokoslabovidne i/ili slijepe osobe. Organizator i nacionalni koordinator ICC kampa za Hrvatsku je Centar UP2DATE, udruga koja djeluje u korist mladih s invaliditetom, kojima kroz kvalitetno obrazovanje i socijalnu uključenost nastoje osigurati preduvjete za buduće zapošljavanje.

Subota, Srpanj 7, 2018 16:08

Na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 113 magistrica i magistara različitih struka. Svoju titulu stekli su na Sveučilištu koje je visokoškolske diplome dodjeljivalo još 1396. godine, s biljegom koji se može vidjeti i na današnjem rektorskom žezlu. Časno je biti karika u lančiću visokoobrazovanih građana s diplomom VII. stupnja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i Europskog kvalifikacijskog okvira, istaknula je u svom obraćanju rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Subota, Lipanj 23, 2018 19:22

Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i rektor Sveučilišta u Seulu Dr. Yunhi Won potpisali su u četvrtak 21. lipnja sporazum o suradnji ovih dviju institucija. Tim činom u Rektoratu zadarskog sveučilišta formalizirana je suradnja koje je počela prije nekoliko godina, kada su u Centru za strane jezike organizirana predavanja iz korejskog jezika.

Petak, Lipanj 15, 2018 14:52

Odjel za lingvistiku Sveučilišta u Zadru pokreće novi preddiplomski dvopredmetni studij pod nazivom Language and Communication in a Multilingual Society / Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu. Riječ je o sveučilišnom studiju namijenjenom svima zainteresiranima za interdisciplinarno proučavanje jezika i komunikacije.

Ponedjeljak, Lipanj 11, 2018 15:01

U petak 8. lipnja 2018. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru Venesa Manavski obranila je doktorski rad "Dialogus de laudibus Herculis Marka Marulića: odnos književnosti i teologije". To je bila jubilarna, 250. obrana doktorske disertacije od osnivanja Sveučilišta u Zadru 2002. godine, ujedno 17. u ovoj akademskoj godini i ukupno 52. na poslijediplomskom doktorskom studiju Humanističke znanosti, koji je krenuo prema bolonjskim pravilima od 2010. godine.

Petak, Lipanj 8, 2018 18:22

Sveučilište u Zadru danas je obišao grčki veleposlanik NJ. E. Stavros Tsiepas. Pobudu za dolazak Tsiepas je dobio upoznavši se u Zagrebu s predstavom zadarskih studenata„Aristofanovi Aharnjani iliti Savudrija“. Kada su mu rekli da će u lipnju imati prikazivanje u Zadru, obećao im je doći u goste te je dolazak iskoristio za susret s čelnim ljudima Sveučilišta u Zadru, Odjela za klasičnu filologiju, Arheološkog muzeja Zadar i Muzeja antičkog stakla.

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 12:53

U velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije jučer je predstavljen projekt STRONGER TOGETHER – Product Development and Internationalization (ZAJEDNO JAČI – Razvoj proizvoda i internacionalizacija) na kojem su projektni partneri ustanova Zadarske županije INOVAcija i Sveučilište u Zadru.

Stranice