sveuciliste u zadru

Četvrtak, Listopad 3, 2019 13:05

S prvim danom listopada rektorici prof. dr. sc. Dijani Vican počeo je teći drugi mandat na čelu Sveučilišta u Zadru. Za rektoricu u razdoblju od 2019. do 2023. izabrana je na sjednici Senata Sveučilišta u Zadru 28. svibnja gotovo jednoglasnom potporom, s 33 glasa uz dva nevažeća. U novom broju Lanterne, Glasnika Sveučilišta u Zadru, rektorica Vican osvrnula se na podršku koju je ponovno dobila, na učinjeno u proteklom mandatu te projekte koji je čekaju u narednom razdoblju.

Srijeda, Listopad 2, 2019 13:20

Rektor Sveučilišta La Rochelle prof. Jean-Marc Ogier završio je posjet Zadru sastankom s predstavnicima gradske i županijske vlasti. U Rektoratu Sveučilišta u Zadru, nakon sudjelovanja na prijemu studenata prve godine, susreo se sa zamjenicom gradonačelnika Zadra Jagodom Surać i zamjenikom župana Zadarske županije Šimom Mršićem.

Subota, Rujan 28, 2019 15:47

Jučer je u sklopu Noći istraživača u prostoru Gradske lože u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Odjela za psihologiju i Odjela za geografiju organizirana predaktivnost manifestacije.
Kako doznajemo od Irene Kozulić, voditeljice Ureda za znanost, Noć istraživača se organizira u 35 zemalja i tristotinjak gradova širom Europe posljednjeg vikenda u rujnu pa se toj manifestaciji prvi put priključilo i Sveučilište u Zadru.

Petak, Rujan 27, 2019 17:05

Dvije su teme o kojima će se u ova dva dana razgovarati - Sloboda izražavanja i zaštita autoriteta i nepristranosti sudstva, odnosno odnos medija i političara prema sudstvu, te zatvorski sustav. Naše društvo već je duže vrijeme podcijepljeno na virus koji svako malo generira epidemiju komentiranja sudskih postupaka koji su u tijeku, a da se pritom ne znaju sve činjenice. To je posebno opasno.

Srijeda, Rujan 25, 2019 10:13

Nakon što su mediji pisali o tome kako je nakon provedenog jesenskog upisnog roka na hrvatskim sveučilištima ostalo gotovo 12.000 praznih mjesta, a na Sveučilištu u Zadru 482 mjesta, provjerili smo sa zadarskom rektoricom Dijanom Vican u kojim je smjerovima najviše slobodnih mjesta te što je tome uzrok.

Petak, Rujan 20, 2019 13:37

U svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je otvorena šesta po redu konferencija o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2019 u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE, European Association of Science Editors (EASE) i SPARC Europe.

Četvrtak, Rujan 12, 2019 15:18

Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican pokrenula je proceduru dodjele počasnog doktorata jednom od najuspješnijih hrvatskih znanstvenika u svijetu dr. sc. Nenadu Šestanu, koji će mu biti uručen na proslavi Dana Sveučilišta 25. ožujka. Tim povodom, a uoči današnjeg predavanja na 7. hrvatskom kongresu neuroznanosti, dr. Šestana u rektoratu su primili rektorica Vican, prorektor prof. dr.sc. Josip Faričić i pročelnik Odjela za psihologiju prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić.

Četvrtak, Rujan 12, 2019 13:07

U Zadru danas započinje VII. hrvatski kongres neuroznanosti na kojem će se okupiti vrhunski stručnjaci iz cijeloga svijeta, a većina ih korijenje vuče iz Lijepe naše. Kongres će trajati tri dana, od od 12. do 15.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 12:56

Na Sveučilištu u Zadru jutros je otvorena Međunarodna ljetna škola “Informacijska tehnologija i mediji” ITMed2019, na kojoj će polaznici od 28. do 30. kolovoza putem različitih predavanja, radionica i rasprava stjecati nova znanja i vještine u području masovne komunikacije i konvergiranih medija.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 12:50

Na Sveučilištu u Zadru jučer je s radom započela 22.

Stranice