sveuciliste u zadru

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 25, 2020 11:51

​Danas je Dan Sveučilišta u Zadru (Dies academici) koji se obilježava u spomen na prvu konstituirajuću sjednicu Senata Sveučilišta u Zadru 2003. godine, kada je donesen i Statut Sveučilišta te su raspisani izbori za rektora. Sveučilište je osnovano godinu ranije što znači da ove godine puni 18 godina postojanja. Sve bi to bilo propisno obilježeno Svečanom sjednicom i dodjelom nagrada i počasnih zvanja da nije ovakve epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

Petak, Ožujak 13, 2020 10:03

Na Sveučilištu u Zadru jučer je promovirano 11 prvostupnika povijesti. Bila je to jedinstvena promocija bez uobičajenog rukovanja, budući da je zamjenik pročelnika doc. dr. sc. Mateo Bratanić pozvao nazočne da se u skladu s uputama HZJZ-a izbjegne rukovanje i neposredni kontakt. Ova je promocija ujedno bila i posljednja do daljnjega, budući da je današnja Odjela za kroatistiku odgođena.

Utorak, Ožujak 10, 2020 16:22

Na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 17 prvostupnika Filozofije. Dio njih već je nastavio diplomski studij na istoj ustanovi, dok su neki prihvatili poslove na tržištu rada, budući da su osposobljeni za široki spektar poslova, prvenstveno društvenog karaktera, poput rada u znanstvenim knjižnicama, leksikografskim zavodima, medijima, javnoj upravi, analitičkim timovima i slično.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 09:31

Je li novi koronavirus COVID -19 stvarna opasnost i prijetnja ljudskom zdravlju ili nekontrolirani strah i panika? Odgovora za sada nema, rekao je sinoć prof. dr. sc. Boris Dželalija, predavač na Odjelu za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, na predavanju kojim je studentima i zaposlenicima Sveučilišta prezentirao do sada poznate činjenice i moguće opasnosti ovog virusa.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 17:15

Prorektor za znanost i informacijsku strukturu Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Maja Kolega u petak su u službeni posjet primili norveškog veleposlanika Nj. E. Haakona Blankenborga. Norveški veleposlanik istaknuo je sličnosti između dviju država, a to su broj stanovnika (Norvežana je oko 5,4 milijuna) te izazove vezane uz upravljanje obalnim područjem.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 13:30

Danas smo proslavili 12 godina rada Studentskog savjetovališta, koje je je osnovano 29. veljače 2008. godine, dakle na prijestupnu godinu. U povodu ove obljetnice organizirali smo proslavu gdje smo podsjetili na sve ono što smo radili, te naveli buduće planove i projekte, rekla nam je Marina Vidaković, docentica na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru, a od listopada i voditeljica Studentskog savjetovališta.

Srijeda, Listopad 23, 2019 14:31

Izazov suvremenog svijeta nije kako napraviti objekte s nultim utjecajem na okoliš, već kako prirodi vratiti ono što nam daje. Kako napraviti kuće koje će funkcionirati kao stablo ili šuma, kako filtrirati vodu i pomoći prirodi u njezinoj regeneraciji? Odgovori se nude u biomimikriji, odnosno traženju inovativnih tehnoloških rješenja uz primjenu prirodnih principa, istaknula je dr. sc.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 14:37

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, DDK Kalelarga i Crveni križ organizirali su jutros u Studentskom klubu Božo Lerotić akciju dobrovoljnog darivanja krvi za studente.
U akciji koja je trajala od 8 ujutro do podne sakupili su tek 14 doza krvi, a odazvalo se nekih 20-ak studenata.

Petak, Listopad 11, 2019 16:09

Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru predstavio je jutros rezultate znanstveno-istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom »Raspad Habsburške Monarhije i transformacije na istočnojadranskom prostoru (1917.-1923.)«
Riječ je o znanstvenom projektu financiranom od strane Hrvatske zaklade za znanost koji se provodio od sredine svibnja 2015. godine.

Petak, Listopad 11, 2019 10:50

Mogu li članovi P.E.N.-a (op. a. svjetske udruge pjesnika, pisaca, prevoditelja i ostalih sličnih profesija, okupljenih prije svega u obrani slobode izričaja i književnosti) pomoći u rješavanju mediteranske migracijske krize? Vjerojatno mogu, kako se moglo čuti jučer na otvaranju znanstveno-stručno-književnog skupa »Migracijski glasovi: mediteransko jedinstvo u raznolikosti« organiziranog od strane Sveučilišta u Zadru i međunarodnog P.E.N.-a. Skup će trajati do nedjelje 13.

Stranice