sveuciliste u zadru

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 16:04

U Rektoratu Sveučilišta u Zadru održan je sastanak rektorice  Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijane Vican i zadarskog gradonačelnika  dr. Branka Dukića u povodu dovršetka izgradnje bežične mreže na svim  sastavnicama Sveučilišta u Zadru. Izgradnja mreže realizirana je temeljem Sporazuma o  suradnji na razvoju projekata važnih za Grad Zadar i Sveučilište u Zadru, kojim se planira razvoj i uvođenje digitalnih  tehnologija.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 10:13

U utorak i srijedu, 21. i 22. svibnja, održani su studentski izbori za izbor predstavnika Odjela Sveučilišta u Zadru i za izbor kandidata na Sveučilišnoj listi. Za studente je iznimno važno da izađu na izbore i podrže kandidate, kako sa svojih odjela tako i sa sveučilišne liste.

Ponedjeljak, Svibanj 13, 2019 19:45

Predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković danas je u pratnji ministara Nine Obuljen Koržinek, Gabrijele Žalac i Damira Krstičevića te suradnika boravio u radnom posjetu Sveučilišta u Zadru.

S razvojnim projektima i planovima upoznali su ga rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektori te predstavnici Studentskog zbora.

Utorak, Svibanj 7, 2019 13:38

Promocijom 11. generacije prvostupnika Odjela za germanistiku na Sveučilištu u Zadru počeli su Dani germanistike. Na programu  su nadalje kreativne radionice učenja njemačkog jezika uz Instagram i  kavu u slastičarnici „Coffee & Cake", a na rasporedu je i "Književni doručak" i predavanja četvero gostujućih profesora s njemačkog sveučilišta  Duisburg-Essen.

širenje osobnih vidika i interesa

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 15:38

- Mladi obrazovani ljudi su budućnost u Hrvatskoj. Mladi ljudi  vole svoju domovinu i odgovorni su prema nasljeđu. Želimo hrvatsku  pamet u Hrvatskoj, poručio je na otvorenju manifestacije "Hrvatska pamet Hrvatskoj" Branko Dukić, gradonačelnik grada Zadra. Jednodnevna manifestacija održana je na Sveučilištu u Zadru u čije ime je okupljene pozdravila dr. sc.

Utorak, Travanj 30, 2019 14:14

 Na Sveučilištu u Zadru 26. travnja održana je početna konferencija projekta "Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora", koji će se realizirati u partnerstvu Sveučilišta u Zadru kao nositelja  te još šest hrvatskih fakulteta i Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“.

Petak, Travanj 12, 2019 16:41

Jutros je na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru održan Dan karijere namijenjen prije svega studentima 1. i 2. godine diplomskih studija, te 2. i 3. godine preddiplomskog studija.

Bila je ovo prigoda da se odabrane tvrtke predstave studentima Odjela. Od tvrtki, na Danu karijere sudjelovale su Coca-Cola HBC Hrvatska, Dogus Group Croatia, Falkensteiner H&R, Pine Beach Pakoštane, Selectio Kadrovi d.o.o. i Turisthotel d.d.

Ponedjeljak, Travanj 8, 2019 15:45

Španjolski veleposlanik Alonso Dezcallar de Mazarredo posjetio je prošlog tjedna Sveučilište u Zadru, gdje su ga primili rektorica  prof. dr. sc. Dijana Vican i prorektor za međuinstitucijsku suradnju i  transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Slaven Zjalić. Veleposlanik je izrazio  zadovoljstvo prisutnošću španjolskih lektora na Sveučilištu u Zadru te  izrazio spremnost za svaki oblik suradnje u budućnosti.

Četvrtak, Travanj 4, 2019 17:14

Ena Miletić učenica je trećeg razreda srednje škole i još  ne zna što će studirati, ali zna da će to biti nešto vezano uz "prirodne" predmete poput kemije ili pak, informatike, a danas je i ona  došla vidjeti i saznati što se sve nudi na trećem po redu Sajmu stipendija koji se održavao na zadarskom Sveučilištu u organizaciji  Instituta za razvoj obrazovanja i Grada Zadra.

Utorak, Travanj 2, 2019 11:59

U srijedu, 3. travnja 2019. godine , u vremenu od 10 do 12 sati započet će sadnja kolekcijskog nasada autohtonih sorata vinove loze na Poljoprivrednom dobru Sveučilišta u Zadru na Baštici.

Stranice