sveuciliste u zadru

Ponedjeljak, Ožujak 25, 2019 17:00

Svečanim okupljanjem u Velikoj dvorani, jučer je obilježena 17. obljetnica Sveučilišta u Zadru. Među inim uzvanicima i izaslanicima, proslavi jednog od najstarijih sveučilišta u ovom djelu Europe, nazočila je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. No, okupljenima se najprije obratila rektorica Dijana Vican. Prof.

Nedjelja, Ožujak 17, 2019 16:20

Jučer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan 6. Zadarski lingvistički forum pod nazivom  "Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu." 

- Cilj ovog stručno-popularnog događanja, kako ističe izv. prof. dr. sc.  Marijana Kresić Vukosav s Odjela za lingvistiku Sveučilišta u Zadru, koja  je i glavna organizatorica Foruma, je upoznavanje zainteresirane javnosti s različitim vidovima višejezičnosti, te njenom važnosti u današnjem  društvu.

Višejezičnost je uobičajena

Petak, Ožujak 15, 2019 16:14

Na Sveučilištu u Zadru danas  je promovirano 22 prvostupnika hrvatskog jezika i književnosti. Iako je riječ o završetku jedne važne  dionice u njihovom obrazovnom putu, većina njih nastavila je s diplomskim studijem koji će im omogućiti ono što je većini bio cilj pri upisu -  predavanje hrvatskog jezika i književnosti u osnovnim i srednjim školama.

Petak, Ožujak 15, 2019 10:23

Na Sveučilištu u Zadru jučer je otvorena putujuća izložba o  Gustavu Klimtu, koju su omogućili Austrijski kulturni forum iz Zagreba  i Austrijska knjižnica „Dr. Alois Mock“ iz Zadra. Tim povodom u  Svečanoj dvorani dr. sc. Irena Kraševac s Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu održala je predavanje pod nazivom „Gustav Klimt i bečka  secesija“.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 16:46

Na Sveučilištu u Zadru danas je održana svečana promocija 12 prvostupnica i prvostupnika Odjela za povijest. Nove akademske građane u Svečanoj dvorani dočekali su zamjenik pročelnika Odjela doc. dr. sc. Mateo Bratanić te dr. sc. Branko Kasalo.

Subota, Ožujak 2, 2019 15:58

Istinoljubivost je vrlina, nastavite je njegovati. Nastavite učiti. Ako  čovjek uči u odrasloj dobi, on prosijava svoje znanje i gradi svoju osobnost, radi na svojoj unutarnjoj potpunosti. Budite ambiciozni; kao što  sportaši, planinari i drugi razbijaju granice u svojim podvizima, razbijate i vi granice znanja. Budite pronositelji svih hrvatskih vrijednosti u  europskom suživotu i šire, ma gdje god bili, poručila je rektorica  Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc.

Četvrtak, Veljača 28, 2019 16:09

Jučer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru predstavljeno  najnovije dopunjeno izdanje knjige "Najzdravije namirnice svijeta" autora Georgea Mateljana, biologa i pionira zdrave prehrane, jedinstveni i  sveobuhvatni priručnik koji otkriva sve prednosti stotinjak najzdravijih  namirnica, od kojih se većina može pronaći u domaćim trgovinama.

Petak, Veljača 22, 2019 19:43

Nasilnici često nisu izgubljeni slučajevi i njihovo ponašanje moglo bi se prevenirati dobrim programom i pomoći. Oni svoje nasilje iskazuju unutar jednog uskog obiteljskog kruga ili bliskog odnosa, ljubavnog ili prijateljskog.

Četvrtak, Veljača 21, 2019 19:24

Profesorica povijesti koja je godinama predavala u Gimnaziji Gospić zaposlila se s lažnom diplomom Sveučilišta u Zadru. Otkriveno je to prošli tjedan na Sveučilištu u Zadru na zahtjev v.d. ravnatelja Josipa Štampara koji je diplome svih zaposlenika poslao na provjeru u siječnju temeljem naputka iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Četvrtak, Veljača 21, 2019 11:07

Tijekom provjere diploma svih zaposlenika u sektoru obrazovanja, koju je naložila ministrica, na Sveučilištu u Zagrebu pronađene su tri krivotvorine, a danas su za DNEVNIK.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili:

Stranice