sveuciliste u zadru

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Listopad 23, 2019 14:31

Izazov suvremenog svijeta nije kako napraviti objekte s nultim utjecajem na okoliš, već kako prirodi vratiti ono što nam daje. Kako napraviti kuće koje će funkcionirati kao stablo ili šuma, kako filtrirati vodu i pomoći prirodi u njezinoj regeneraciji? Odgovori se nude u biomimikriji, odnosno traženju inovativnih tehnoloških rješenja uz primjenu prirodnih principa, istaknula je dr. sc.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 14:37

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, DDK Kalelarga i Crveni križ organizirali su jutros u Studentskom klubu Božo Lerotić akciju dobrovoljnog darivanja krvi za studente.
U akciji koja je trajala od 8 ujutro do podne sakupili su tek 14 doza krvi, a odazvalo se nekih 20-ak studenata.

Petak, Listopad 11, 2019 16:09

Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru predstavio je jutros rezultate znanstveno-istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom »Raspad Habsburške Monarhije i transformacije na istočnojadranskom prostoru (1917.-1923.)«
Riječ je o znanstvenom projektu financiranom od strane Hrvatske zaklade za znanost koji se provodio od sredine svibnja 2015. godine.

Petak, Listopad 11, 2019 10:50

Mogu li članovi P.E.N.-a (op. a. svjetske udruge pjesnika, pisaca, prevoditelja i ostalih sličnih profesija, okupljenih prije svega u obrani slobode izričaja i književnosti) pomoći u rješavanju mediteranske migracijske krize? Vjerojatno mogu, kako se moglo čuti jučer na otvaranju znanstveno-stručno-književnog skupa »Migracijski glasovi: mediteransko jedinstvo u raznolikosti« organiziranog od strane Sveučilišta u Zadru i međunarodnog P.E.N.-a. Skup će trajati do nedjelje 13.

Četvrtak, Listopad 10, 2019 15:02

Na Sveučilištu u Zadru trenutno studira oko 6.000 studenata. Velik broj njih kuha hranu, ali isto tako jedan jako velik broj jede u studentskoj menzi. Sa Sveučilišta su nam potvrdili kako usluge studentske menze koristi približno oko 1.500 studenata.

Srijeda, Listopad 9, 2019 21:05

Prije početka predstavljanja knjige Pobačaj - drama savjesti, performans su izvele Sluškinje. Odjevene u crvene plašteve s kapama koje velikim djelom pokrivaju lica, pripadnice Platforme za reproduktivna prava oštro su osudile klerikalizaciju javnih obrazovnih ustanova i zlouporabu sveučilišnih prostorija za kršenje ženskih prava.

Srijeda, Listopad 9, 2019 20:54

Večeras je u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru promovirana knjiga profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Tončija Matulića "Pobačaj - drama savjesti." Iako je knjiga izdana još 1997., sinoć je prezentirano njeno drugo izdanje koje ukupno ima 296 stranica i osam poglavlja. Knjiga je još jedna varijacija na stav Katoličke Crkve o pobačaju koji kako se čulo, izaziva duhovnu, intelektualnu i moralnu podijeljenosti u društvu.

Srijeda, Listopad 9, 2019 15:49

Fokus mog interesa, a i ovo predavanje je o nacionalizmu i ustvari transformaciji nacionalizma kroz vrijeme, posljednjih 200-tinjak godina u svijetu, generalno i o transformaciji nasilja. Ono što mene zanima jest kako izgleda struktura države, koliko i kako države postaju jače u smislu koncentracije moći u određenim institucijama, kakve to ima posljedice na društvo, kako društvo i država utječu jedni na druge.

Srijeda, Listopad 9, 2019 15:08

Najava održavanja promocije knjige "Pobačaj - drama savjesti" Tončija Matulića na zadarskom Sveučilištu u srijedu, 9. listopada, izazvala je reakciju i negodovanje jednog dijela Zadranki. Što o tome misle javnim priopćenjem iznijele su članice Foruma žena SDP-a Zadar pod naslovom "Muka po Sveučilištu", ali i aktivistkinje koje su ipak odlučile ostati anonimne.

Četvrtak, Listopad 3, 2019 13:05

S prvim danom listopada rektorici prof. dr. sc. Dijani Vican počeo je teći drugi mandat na čelu Sveučilišta u Zadru. Za rektoricu u razdoblju od 2019. do 2023. izabrana je na sjednici Senata Sveučilišta u Zadru 28. svibnja gotovo jednoglasnom potporom, s 33 glasa uz dva nevažeća. U novom broju Lanterne, Glasnika Sveučilišta u Zadru, rektorica Vican osvrnula se na podršku koju je ponovno dobila, na učinjeno u proteklom mandatu te projekte koji je čekaju u narednom razdoblju.

Stranice