sveuciliste u zadru

Četvrtak, Veljača 21, 2019 11:07

Tijekom provjere diploma svih zaposlenika u sektoru obrazovanja, koju je naložila ministrica, na Sveučilištu u Zagrebu pronađene su tri krivotvorine, a danas su za DNEVNIK.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili:

Utorak, Veljača 12, 2019 14:03

Trst će u 2020. godini biti Europska prijestolnica znanosti,  grad u kojem će se u srpnju okupiti znanstvena elita europskog kontinenta, a rektor tamošnjeg sveučilišta Maurizio Fermeglia sa svojim  zamjenikom Brunom Della Vedovom jučer je posjetio Sveučilište u Zadru kako bi njegovu upravu i djelatnike pozvao na sudjelovanje i partnerstvo u projektu. Na Sveučilištu ga je primila rektorica Sveučilišta u  Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican zajedno sa svim prorektorima.

Utorak, Veljača 5, 2019 19:00

Betonizacija, uzurpacija, privatizacija i drugi oblici nagrđivanja obale stari su hrvatski problem, kao i bijeg građana iz starih jezgri gradova i naselja zbog trke za turističkim novcem. Nerijetko ga grabe „neki drugi" koji su se bolje snašli u turističkom „raubovanju" gradskih ulica, lokala, nekadašnjih obrta, stambenih jedinica, pa i kulturnih spomenika, plaža, otvorenih prostora. To je oblik pražnjenja gradova od domicilnog stanovništva.

Utorak, Siječanj 29, 2019 12:44

Grad Zadar uskoro bi trebao ići u izmjene prostornog plana  Poluotoka, odnosno onog dijela gdje se nalazi stara Tehnička škola, kako  bi se omogućilo Sveučilištu da dobije građevinsku dozvolu te ispuni sve  uvjete za nastavak projekta uređenja te derutne zgrade.

Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 11:17

Mladež Ogranka Matice hrvatske Zadar u suradnji s Odjelom za povijest Sveučilišta u Zadru organizirala je u petak zanimljivu javnu tribinu pod nazivom "Dejtonska ili građanska BiH: jučer, danas, sutra." Na tribini o ovoj aktualnoj temi, održanoj u prepunoj sveučilišnoj  Svečanoj dvorani, pokušali su se dati odgovori na neka od presudnih pitanja za budućnost susjedne države, posebno u svjetlu položaja Hrvata  kao jednoga od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

Subota, Siječanj 12, 2019 07:57

Izišao je šesti broj Lanterne, Glasnika Sveučilišta u Zadru, koji donosi rekapitulaciju akademskog i studentskog života u ovoj ustanovi u drugoj polovici 2018. godine. O svom radu i novostima na Sveučilištu u ovom broju govore doc. dr. sc. Ana Marija Rogić, dr. sc. Leonardo Marušić, Monika Marić, doc. dr. sv. Zdenko Dundović, prof. dr. sc. Vjeran Katunarić, doc. dr. sc. Danijela Birt Katić, dr. sc. Tado Oršolić, prof. dr. sc.

Ponedjeljak, Siječanj 7, 2019 09:55

Sveučilište u Zadru svakako bi trebalo razmišljati o jačanju  tehničkog i STEM područja, mišljenja su ravnatelji Tehničke i Strukovne  škole u Zadru. Studij poput mehatronike na zadarskom Sveučilištu ne  samo da je prijeko potreban zbog razvoja gospodarstva u Zadarskoj  županiji i cijeloj regiji, već je i logičan slijed, odnosno nastavak obrazovanja zadarskih učenika zainteresiranih za to područje.

Četvrtak, Studeni 8, 2018 16:01

"Strani jezici i turizam" naziv je četvrte međunarodne konferencije koja je danas počela na Sveučilištu u Zadru. Organizatori konferencije su osim Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Sveučilište primijenjenih znanosti u Burgenlandu, Univerza na Primorskem Fakulteta za turističke študije – Turistica te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

Ponedjeljak, Studeni 5, 2018 18:15

Slom Austro-Ugarske Monarhije i stvaranje nove jugoslavenske države na istočnoj obali Jadrana tema su znanstvenog skupa „Završetak Prvog svjetskog rata u Dalmaciji“, koji je danas počeo na Sveučilištu u Zadru. Skup je organiziran od strane Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru, Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru i Državnog arhiva u Zadru, a zvanično ga je otvorila prorektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić.

Stranice