sveuciliste u zadru

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 4, 2020 09:31

Je li novi koronavirus COVID -19 stvarna opasnost i prijetnja ljudskom zdravlju ili nekontrolirani strah i panika? Odgovora za sada nema, rekao je sinoć prof. dr. sc. Boris Dželalija, predavač na Odjelu za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, na predavanju kojim je studentima i zaposlenicima Sveučilišta prezentirao do sada poznate činjenice i moguće opasnosti ovog virusa.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 17:15

Prorektor za znanost i informacijsku strukturu Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Maja Kolega u petak su u službeni posjet primili norveškog veleposlanika Nj. E. Haakona Blankenborga. Norveški veleposlanik istaknuo je sličnosti između dviju država, a to su broj stanovnika (Norvežana je oko 5,4 milijuna) te izazove vezane uz upravljanje obalnim područjem.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 13:30

Danas smo proslavili 12 godina rada Studentskog savjetovališta, koje je je osnovano 29. veljače 2008. godine, dakle na prijestupnu godinu. U povodu ove obljetnice organizirali smo proslavu gdje smo podsjetili na sve ono što smo radili, te naveli buduće planove i projekte, rekla nam je Marina Vidaković, docentica na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru, a od listopada i voditeljica Studentskog savjetovališta.

Srijeda, Listopad 23, 2019 14:31

Izazov suvremenog svijeta nije kako napraviti objekte s nultim utjecajem na okoliš, već kako prirodi vratiti ono što nam daje. Kako napraviti kuće koje će funkcionirati kao stablo ili šuma, kako filtrirati vodu i pomoći prirodi u njezinoj regeneraciji? Odgovori se nude u biomimikriji, odnosno traženju inovativnih tehnoloških rješenja uz primjenu prirodnih principa, istaknula je dr. sc.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 14:37

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, DDK Kalelarga i Crveni križ organizirali su jutros u Studentskom klubu Božo Lerotić akciju dobrovoljnog darivanja krvi za studente.
U akciji koja je trajala od 8 ujutro do podne sakupili su tek 14 doza krvi, a odazvalo se nekih 20-ak studenata.

Petak, Listopad 11, 2019 16:09

Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru predstavio je jutros rezultate znanstveno-istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom »Raspad Habsburške Monarhije i transformacije na istočnojadranskom prostoru (1917.-1923.)«
Riječ je o znanstvenom projektu financiranom od strane Hrvatske zaklade za znanost koji se provodio od sredine svibnja 2015. godine.

Petak, Listopad 11, 2019 10:50

Mogu li članovi P.E.N.-a (op. a. svjetske udruge pjesnika, pisaca, prevoditelja i ostalih sličnih profesija, okupljenih prije svega u obrani slobode izričaja i književnosti) pomoći u rješavanju mediteranske migracijske krize? Vjerojatno mogu, kako se moglo čuti jučer na otvaranju znanstveno-stručno-književnog skupa »Migracijski glasovi: mediteransko jedinstvo u raznolikosti« organiziranog od strane Sveučilišta u Zadru i međunarodnog P.E.N.-a. Skup će trajati do nedjelje 13.

Četvrtak, Listopad 10, 2019 15:02

Na Sveučilištu u Zadru trenutno studira oko 6.000 studenata. Velik broj njih kuha hranu, ali isto tako jedan jako velik broj jede u studentskoj menzi. Sa Sveučilišta su nam potvrdili kako usluge studentske menze koristi približno oko 1.500 studenata.

Srijeda, Listopad 9, 2019 21:05

Prije početka predstavljanja knjige Pobačaj - drama savjesti, performans su izvele Sluškinje. Odjevene u crvene plašteve s kapama koje velikim djelom pokrivaju lica, pripadnice Platforme za reproduktivna prava oštro su osudile klerikalizaciju javnih obrazovnih ustanova i zlouporabu sveučilišnih prostorija za kršenje ženskih prava.

Srijeda, Listopad 9, 2019 20:54

Večeras je u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru promovirana knjiga profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Tončija Matulića "Pobačaj - drama savjesti." Iako je knjiga izdana još 1997., sinoć je prezentirano njeno drugo izdanje koje ukupno ima 296 stranica i osam poglavlja. Knjiga je još jedna varijacija na stav Katoličke Crkve o pobačaju koji kako se čulo, izaziva duhovnu, intelektualnu i moralnu podijeljenosti u društvu.

Stranice