sveuciliste u zadru

Subota, Lipanj 23, 2018 19:22

Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i rektor Sveučilišta u Seulu Dr. Yunhi Won potpisali su u četvrtak 21. lipnja sporazum o suradnji ovih dviju institucija. Tim činom u Rektoratu zadarskog sveučilišta formalizirana je suradnja koje je počela prije nekoliko godina, kada su u Centru za strane jezike organizirana predavanja iz korejskog jezika.

Petak, Lipanj 15, 2018 14:52

Odjel za lingvistiku Sveučilišta u Zadru pokreće novi preddiplomski dvopredmetni studij pod nazivom Language and Communication in a Multilingual Society / Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu. Riječ je o sveučilišnom studiju namijenjenom svima zainteresiranima za interdisciplinarno proučavanje jezika i komunikacije.

Ponedjeljak, Lipanj 11, 2018 15:01

U petak 8. lipnja 2018. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru Venesa Manavski obranila je doktorski rad "Dialogus de laudibus Herculis Marka Marulića: odnos književnosti i teologije". To je bila jubilarna, 250. obrana doktorske disertacije od osnivanja Sveučilišta u Zadru 2002. godine, ujedno 17. u ovoj akademskoj godini i ukupno 52. na poslijediplomskom doktorskom studiju Humanističke znanosti, koji je krenuo prema bolonjskim pravilima od 2010. godine.

Petak, Lipanj 8, 2018 18:22

Sveučilište u Zadru danas je obišao grčki veleposlanik NJ. E. Stavros Tsiepas. Pobudu za dolazak Tsiepas je dobio upoznavši se u Zagrebu s predstavom zadarskih studenata„Aristofanovi Aharnjani iliti Savudrija“. Kada su mu rekli da će u lipnju imati prikazivanje u Zadru, obećao im je doći u goste te je dolazak iskoristio za susret s čelnim ljudima Sveučilišta u Zadru, Odjela za klasičnu filologiju, Arheološkog muzeja Zadar i Muzeja antičkog stakla.

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 12:53

U velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije jučer je predstavljen projekt STRONGER TOGETHER – Product Development and Internationalization (ZAJEDNO JAČI – Razvoj proizvoda i internacionalizacija) na kojem su projektni partneri ustanova Zadarske županije INOVAcija i Sveučilište u Zadru.

Utorak, Svibanj 22, 2018 15:35

Dvije knjige čiji je izdavač Sveučilište u Zadru predstavljene  suu Svečanoj dvorani, a uz urednika i autora Valtera Tomasa, na  predstavljanju su o knjigama govorili i akademik Tonko Maroević, Iva  Grgić Maroević i Josip Lisac.

Tomas je urednik knjige akademika Mirka Tomasovića „Pabirci“ koja  je skup članaka, dok je njegov autorski rad knjiga „Strenna Dalmata“  posvećena istoimenom novinskom dodatku.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 11:01

Na Sveučilištu u Zadru u petak i subotu održava se Prvi Brešanov svibanj - međunarodni znanstveni skup o djelu ovog književnika. Znanstveni skup organizira Odsjek za hrvatski jezik i književnost, a inicijatorica i predsjednica Organizacijskog i programskog odbora je prof. dr. sc. Helena Peričić.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 16:19

U Austrijskoj knjižnici "Dr. Alois Mock" Sveučilišta u Zadru danas je svečano proslavljena 5. godišnjica njezinog osnutka. Rad knjižnice predstavila je znanstvena voditeljica, izv. prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić, a dobre želje za budući rad zaželjeli su direktorica Austrijskog kulturnog foruma Susanne Ranetzky i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Ponedjeljak, Svibanj 7, 2018 09:19

Učenici drugog razreda Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika u pratnji prof. Franke Bujas i prof. Ivane Bego Knežević posjetili su u subotu Sveučilište u Zadru i Odjel za talijanistiku. Učenike i njihove nastavnice ugostili su, u ime Uprave Sveučilišta, prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić i doc. dr. sc. Boško Knežić s Odjela za talijanistiku.

Subota, Svibanj 5, 2018 15:50

Na Sveučilištu u Zadru danas je održana svečana promocija prvostupnika Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu. Promoviran je 31 sveučilišni prvostupnik inženjera primijenjene ekologije u poljoprivredi te četvero sveučilišnih prvostupnika podvodnih znanosti i tehnologija. U svečanosti su sudjelovali pročelnica Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu izv. prof. dr. sc. Bosiljka Mustać, promotor doc. dr. sc. Zoran Šikić te zamjenik pročelnice Odjela doc. dr. sc.

Stranice