cjepivo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Studeni 19, 2020 11:13

Strah od istovremene zaraze virusom influence i koronavirusom izazvao je neviđeni kaos u potražnji za cjepivom protiv gripe, kako u ljekarnama, tako i u ordinacijama obiteljske medicine. Rezultat je da cjepiva više nema. Cijepljenje protiv gripe ove godine je osim u ordinacijama liječnika obiteljske medicine bilo organizirano i u 60-ak ljekarni diljem Hrvatske, odnosno u dvije po županiji.

Utorak, Studeni 17, 2020 10:40

Čelnici nekoliko američkih laboratorija koji razvijaju cjepivo protiv covida 19 prodali su proteklih mjeseci dionice u vrijednosti više milijuna dolara, otvarajući pitanje etičnosti takvih transakcija u jeku zdravstvene krize.

Na dan kada je američki farmaceutski div Pfizer objavio preliminarne podatke koji pokazuju da je njegovo cjepivo efikasno 90 posto u sprečavanju zaraze koronavirusom, njegov šef Albert Bourla prodao je dionice tvrtke u vrijednosti 5,6 milijuna dolara.

Utorak, Listopad 13, 2020 11:24

Prema najavama Hrvatske ljekarničke komore cijepljenje protiv gripe ove godine bit će organizirano u vremenskom razdoblju od 19. do 25. listopada u 60-ak ljekarni diljem Hrvatske.

Utorak, Listopad 13, 2020 10:01

Farmaceutska kompanija Johnson & Johnson objavila je u ponedjeljak da je privremeno obustavila kliničko ispitivanje cjepiva protiv covida-19 nakon što se razbolio jedan od sudionika istraživanja.

Privremeno smo prekinuli sva naša klinička ispitivanja eksperimentalnog cjepiva protiv covida-19, “uključivo kompletno ispitivanje u fazi 3, zbog neobjašnjive bolesti kod jednog pacijenta”, kaže tvrtka u priopćenju.

Nedjelja, Listopad 11, 2020 12:50

Tzv. oxfordsko cjepivo protiv koronavirusa koje u suradnji s ovim sveučilištem razvija farmaceutska tvrtka AstraZeneca te se ono nalazi u visokoj fazi ispitivanja koje je u rujnu bilo prekinuto zbog pojave nuspojava kod ispitanika, prema informacijama britanskih medija, trebalo bi uskoro ući u primjenu.

Srijeda, Kolovoz 12, 2020 16:06 1

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić kazala je da se Hrvatska predbilježila za 1,5 milijuna doza cjepiva za što će biti organizirana javna nabava koju će provesti Europska unija.

Navela je da je prema trenutnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, sada 28 cjepiva u kliničkim fazama, a samo šest je u trećoj fazi. Dva su iz Kine, ostala su iz Amerike i Engleske, a rusko nije na tom popisu.

Srijeda, Kolovoz 12, 2020 10:10

Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer poručila je u utorak kako Hrvatska i njeni građani sigurno neće koristiti cjepivo protiv koronavirusa koje je odobrila Ruska Federacija, a za koje, napominje, ne postoje znanstveni dokazi o učinkovitosti.

Nedjelja, Srpanj 5, 2020 09:28

Pandemija koronavirusa u veljači i ožujku zaustavila je sva istraživanja na Institutu za biokemiju na Goetheovu Sveučilištu u Frankfurtu koja nisu direktno bila povezana s COVID-om. Samo je 15 posto zaposlenika radilo u laboratorijima na COVID-projektima i koristili su svu raspoloživu tehnologiju Instituta na Goetheovom sveučilištu, čiji direktor, ugledni hrvatski znanstvenik prof. dr.

Ponedjeljak, Svibanj 4, 2020 21:18

O sveučilišnoj nastavi, istraživanju i znanosti za pandemije te svijetu nakon nje govorilo se na današnjoj online konferenciji članova Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci, a znanstvenik Ivan Đikić ustvrdio je kako se bez cjepiva neće suzbiti virus.

Ponedjeljak, Siječanj 7, 2019 10:03

Među pacijentima koji u posljednje vrijeme zatrebaju cjepivo protiv tetanusa kruže priče kako je cjepiva ponestalo! No, iz Zavoda za javno zdravstvo Zadar to su demantirali objasnivši nam da cjepiva za tetanus ima dovoljno, no kako se događaju neke druge stvari zbog kojih pacijenti dobivaju dojam da je situacija dramatična.

Stranice