grad zadar

Četvrtak, Listopad 17, 2019 10:40

Delegacija veleposlanstva SAD-a, Darby Carter, Anja Picelj-Kosak i Željko Medić došli su jučer u radni posjet Zadru. U Maloj vijećnici primili su ih zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać, pročelnik Ureda gradonačelnika Neven Klarin i voditeljica odsjeka za međunarodnu suradnju Anita Gržan Martinović.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 20:00

Nakon višemjesečnih pregovora i nekoliko štrajkova pod motom »Za sve ima, za radnike nema« danas je konačno postignut dogovor za između sindikalnih predstavnika Liburnije s jedne, te gradonačelnika Branka Dukića i direktora ove gradske prijevozničke tvrtke Edvina Šimunova s druge strane.

Četvrtak, Listopad 10, 2019 11:01

Grad Zadar raspisao je natječaj za novi krug arheoloških istraživanja za novu gradsku tržnicu u zoni 2B, odnosno između postojećih istraživanja, gdje je palača Cedulin pa do Muraja. Procijenjena vrijednost radova je 1,6 milijuna kuna, a po njihovom završetku moći će definirati što dalje raditi na tom području.

Ponedjeljak, Listopad 7, 2019 13:47

Grad Zadar objavio je javni poziv za dodjelu potpora malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog poslovanja za 2019. godinu.
Korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva registrirani kao trgovačka društva, zadruge i obrti, a koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Grada Zadra te koji ispunjavaju slijedeće uvjete:

Četvrtak, Listopad 3, 2019 17:00

Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja naziv je projekta čija je završna konferencija održana danas u zadarskom Poduzetničkom inkubatoru. Zahvaljujući projektu 47 nezaposlenih osoba iz Zadarske županije educirano je za pripremu i provedbu EU projekata.

Petak, Rujan 13, 2019 14:54

Na jutros održanom Kolegiju gradonačelnika, pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut predstavio je gradonačelniku i kolegama plan rješavanja problema nastalih nakon gašenja Kabineta za ranu intervenciju koji je imao veliki odjek u javnosti, a čak je bila pokrenuta i peticija. Kazao je kako će Grad preuzeti svoj dio odgovornosti i financiranja tog kabineta kako bi on ponovno profunkcionirao bez troškova za roditelje.

Petak, Rujan 13, 2019 10:11

Naš cilj prilikom početka revitaliziranja školskih kuhinja je bio da sva djeca u zadarskim osnovnim školama imaju mogućnost pojesti topli, kuhani, nutricionistički izbalansiran i zdrav obrok. Želimo mijenjati navike i stavove kako djece tako i roditelja te omogućiti da sva djeca imaju zdravu prehranu u školama, umjesto da kupuju pekarske proizvode, slatkiše i slično, naglasio je Joso Nekić, pročelnik za školstvo u Gradu Zadru.

Srijeda, Rujan 4, 2019 15:29

Gradonačelnik Branko Dukić potpisao je ugovore za sufinanciranje rada vrtića drugih osnivača s 22 vrtića i za ovu pedagošku godinu.
Sufinanciranje rada vrtića drugih osnivača provodi se kroz isplatu plaća odgojiteljicama, njih 128 za 64 odgojno-obrazovne skupine u 22 vrtića koji imaju potpisane ugovore s Gradom Zadrom. Potpisom ugovora o sufinanciranju vrtići drugih osnivača obvezali su se naplaćivati participaciju od roditelja jednaku onoj u gradskim vrtićima.

Utorak, Rujan 3, 2019 10:02

Dolazak ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesne Bedeković u Centar Mocire rukovodstvu Grada Zadra bila je prilika da pokaže kako se gradnja Centra za osobe s posebnim potrebama doista primiče kraju te kako će korisnici, koji već 12 godina čekaju na useljenje, dogodine zaista ući u novi prostor. Međutim, toga dana kada je ministrica došla u Zadar dogodilo se nešto čudno - obilazak Mocira zatvorio se za javnost!

Subota, Kolovoz 17, 2019 09:35

Nakon što je Grad Zadar nedavno objavio natječaj za suce porotnike za tri zadarska suda, njih je potvrdilo i Gradsko vijeće. Riječ je o kandidatima za Općinski sud u Zadru, za mladež Općinskog suda te za mladež Županijskog suda. Zbog slabe zainteresiranosti za ovu dužnost Grad Zadar natječaj je morao objavljivati čak dvaput. Naime, od 60 sudaca porotnika koliko ih se tražilo natječajem za sva tri suda, na natječaj se javilo samo njih 19.

Stranice