grad zadar

Petak, Kolovoz 2, 2019 14:59

Sudeći prema odgovoru Grada Zadra SDP-ovom vijećniku, mještani Petrčana, ali i svekolika hrvatska javnost, ostat će zakinuti za odgovor plaćaju li Vladimir Šeks i Martina Dalić porez na svoje vikendice u Petrčanima. Poznati HDZ-ovi političari, bivša ministrica financija i bivši predsjednik Sabora, godinama ljetuju u tim vikendicama, a SDP-ovci su izrazilu sumnju oko toga plaćaju li porez na njih.

Srijeda, Srpanj 24, 2019 21:08

 Ana Lovrin, nekadašnja ministrica pravosuđa, gradonačelnica Zadra i pravna savjetnica gradonačelnika Božidara Kalmete i Mirjana Zubčić, pročelnica ureda gradonačelnika te građevinski poduzetnik Mladen Ninčević jučer su na Trgovačkom sudu u Zadru iskazivali u postupku "teškom" nešto manje od 154 milijuna kuna, odnosno oko 20 milijuna eura.

Četvrtak, Srpanj 18, 2019 16:55

U skladu s novim Zakonom o udžbenicima, u školskoj godini 2019./2020. svi učenici osnovnih škola u RH dobit će besplatne udžbenike financirane iz državnog proračuna. Kako isto ne vrijedi i za nabavku radnih bilježnica te ostalog školskog pribora, Grad Zadar je odlučio svim učenicima osnovnih škola u Zadru besplatno pribaviti potrebite radne bilježnice te tako rasteretiti kućni budžet roditelja. U proračunu je za to izdvojeno milijun kuna.

Četvrtak, Srpanj 11, 2019 12:02

Grad Zadar raspisao je javni natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u osnovnim školama u školskoj godini 2019./2020. godine.

U okviru programa "Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Zadra" raspisuje se postupak za izbor 84 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama koji su na temelju Rješenja o primjerenom obliku školovanja integrirani u redovni sustav osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Zadar.

Četvrtak, Srpanj 4, 2019 14:36

Grad Zadar nastavit će i u buduće s mjerama iz područja energetske obnove.

Srijeda, Srpanj 3, 2019 16:05 1

Svetko Ćustić više nije direktor Nogometnog kluba Zadar. Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora koja je u jutarnjim satima održana u klupskim prostorijama na Stanovima izglasano je nepovjerenje direktoru Ćustiću i to većinom glasova članova 3:2. U nastavku sjednice isti taj NO je većinom glasova 3:2 za novog direktora postavio Damira Kneževića koji je ujedno i član tog istog odbora. Dapače, upravo taj Knežević sam je digao ruku za svoje imenovanje što je svojevrsni nonsens.

Srijeda, Srpanj 3, 2019 15:45

Iz Ministarstva graditeljstva stiže dobra vijest za one koji su »bacili« oko na zgradu škole na Malom Ižu - Grad će najvjerojatnije ići u smanjenje cijene od 2,1 milijuna kuna, moguće čak i do 30 posto.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 16:18

U službenom posjetu Gradu Zadru boravila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić sa suradnicima. Tijekom boravka Zadru održala je radni sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem i suradnicima na temu pripreme i provedbe aktivnosti ministarstva, koje se odvijaju na području Grada Zadra.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 12:57

Zadarski sudovi putem natječaja ovih dana traže porotnike, i  to u čak tri kategorije: za Općinski sud u Zadru, za mladež Općinskog suda te za mladež Županijskog suda. Obavijest o produženju roka za podnošenje prijava za imenovanje sudaca porotnika objavio je Grad Zadar  dajući im rok za prijave do 12. srpnja ove godine.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 12:38

Odjel za gospodarstvo Grada Zadra donio je odluku da zabrana građevinskih radova u turističkim zonama danas stupa na snagu.

No, Grad je, unatoč zabrani i vrhncu turističke sezone, ipak odlučio  odobriti nastavak izvođenja radova u pojedinim turističkim zonama, pa  se tako radovi neće obustaviti na rekonstrukciji obale i uređenju parkirališta u uvali Jazine kao niti na Providurovoj palači.

Stranice