grad zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Rujan 9, 2020 10:21

S obzirom na najzahtjevniji početak školske godine u bližoj, a vjerojatno i daljoj povijesti školstva, čini se kako je prvi nastavni dan u svim zadarskim školama protekao sasvim u redu, ukoliko se takvim može nazvati dan organiziran pod strogim epidemiološkim mjerama. Pročelnik gradskog UO za odgoj i školstvo Joso Nekić izrazio je svoje zadovoljstvo spremnošću gradskih škola za početak ovako jedne izazovne školske godine.

Subota, Srpanj 25, 2020 12:25

Zadarska županija i Grad Zadar ponudili su svu potrebnu pomoć Zagrebu kojega je u subotu navečer zahvatilo jako nevrijeme. Naime, poplava je bila tolika da se pod vodom našla i Klinika za dječje bolesti Zagreb, a u jednom je trenutku prekinut i javni prijevoz. Iako se već sada vidi da su štete ogromne budući da su čitavi dijelovi grada pod vodom, najveća je tragedija smrt vatrogasca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kustošija koji je preminuo tijekom interevencije.

Petak, Srpanj 24, 2020 13:30

Dana 21. srpnja održan je radni sastanak s predstavnicima HGK- Županijske komore Zadar, Obrtničke komore Zadarske županije te predstavnikom Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra u vezi ekonomske situacije prouzoročene pandemijom virusa covid-19, s osvrtom na tijek aktualne turističke sezone odnosno praćenje rezultata istih.

Četvrtak, Srpanj 23, 2020 16:12

Grad Zadar, UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, 20. srpnja objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za otočne proizvođače - postojeće i buduće nositelje oznake HOP i to s područja otoka Iž, Rave, Molata, Ista, Oliba i Premude.

Utorak, Srpanj 14, 2020 16:56

Pohlepa je stigla na naplatu. Kad sam lani za ovom istom govornicom govorio o tome kako je koncert Rite Ore promašena stvar i kad sad upozoravao koliko je novaca na njega potrošeno, onda ste mi se smijali, a sad ste i vi među prvima morali smanjiti plaće zaposlenicima u gradskoj upravi. Zanima me još i koliko to skupih sudskih sporova gubi Grad i je li Aero- miting nepohodan?

Utorak, Srpanj 14, 2020 12:25

Uz stroge epidemiološke mjere upravo je u tijeku sjednica Gradskog vijeća na kojoj je nakon izvješća resornog pročelnika Ivana Mijolovića usvojen godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu koji je iznosio oko 450 milijuna kuna, a proračunski višak je bio preko 14 milijuna kuna.

Petak, Srpanj 3, 2020 16:39

Jutros je iz trećeg pokušaja počelo rušenje dijela objekta, odnosno nadograđene terase bivšeg Zara beach, na plaži Kolovare, koja je prema riječima odvjetnika i opunomoćenika Hotela Zadar d.o.o., Augustina Sudinje, bespravno sagrađena.

Utorak, Lipanj 30, 2020 11:40

Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu. Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH za školsku 2019./2020. godinu, Grad Zadar je u 2019. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1.

Četvrtak, Lipanj 18, 2020 10:21

Novi infrastrukturni projekti u mjestu Kožino bili su tema sastanka gradonačelnika Branka Dukića s predstavnicima Mjesnog odbora Kožino. Uz informaciju o razvoju projekta Aglomeracije Zadar –Petrčane kojim se gradi i sustav odvodnje u ovom zadarskom naselju, gradonačelnik Dukić je tijekom obilaska sa suradnicima predstavio i dovršeno Idejno rješenje izgradnje komunalne luke Kožino te najavio izradu Glavnog projekta u skladu s Prostornim planom.

Ponedjeljak, Lipanj 15, 2020 17:53

Presudom Trgovačkog suda Grad Zadar preuzeo je na upravljanje dio prostora plaže Kolovare s nekadašnjim objektom "Zara Beach".

Stranice