grad zadar

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 20:53

Grad Zadar planirao je od legalizacije bespravne gradnje potrošiti 1.200.000,00 kn, od čega je programom realizirano 1.196.804,00  kn, što iznosi 99,73 posto od ukupno planiranih sredstava. Naime, program korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području Grada Zadra odnosi se na poboljšanje infrastrukturno nedovoljno opremljenih naselja.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 18:39

Zadarska komunalna tvrtka Čistoća raskinula je ugovor sa  tvrtkom Odlagalište sirovina d.o.o. zbog odlaganja grita iz Zatona obrovačkog na deponij u Diklu. Obznanio je to zadarski gradonačelnik Branko Dukić nakon što je gradski vijećnik HDZ-a Bruno Milin tu temu otvorio s govornice Gradske vijećnice na Aktualnom satu sjednice Gradskog  vijeća.

Petak, Lipanj 14, 2019 13:49

U Maloj vijećnici Grada Zadra potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za Projekt  poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane.

Srijeda, Svibanj 29, 2019 15:31

Indijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Arindam Bagchi došao je u svoj nastupni posjet Gradu Zadru. Ovo je njegov prvi dolazak u Zadar od preuzimanja vjerodajnica u studenom 2018. godine. Oduševljen je izgledom grada i njegovom poviješću, a gradonačelnik Branko Dukić ga je primio u Maloj vijećnici i pobliže ga upoznao sa zadarskim gospodarstvom i mogućnostima suradnje.

Utorak, Svibanj 28, 2019 22:02

Na Trgovačkom sudu u Zadru jutros je pred sutkinjom Katarinom Zdunić održano pripremno ročište u postupku "teškom" nešto manje od 154 milijuna kuna, odnosno oko 20 milijuna eura. Taj iznos tužbom od Grada Zadra potražuje tvrtka Centar projekt iz Zadra zbog neispunjenih obveza iz ugovora o kupoprodaji građevinskog zemljišta za izgradnju hotela Hilton na lokaciji Polačišće na Relji.

Utorak, Svibanj 28, 2019 16:54

U Središnjem državnom uredu za šport potpisani su ugovori temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini. Gradonačelnici, župani i načelnici 22 grada, županije i općine, i zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija potpisali su ugovore u ukupnoj vrijednosti od 8.749.632,70 kuna.

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 13:14

Nakon što je mjesecima bila u središtu pažnje zbog skandala  s lažnim ugovorima putem kojih se tajnici isplaćivao novac, Udruga slijepih Zadarske županije dobila je novog predsjednika, Mladena Bajla.  Poznati Zadranin, telefonist u zadarskoj Gradskoj upravi, sada udrugu  nastoji podići iz pepela te joj uz pomoć svog stručnog tima osigurati  sredstva EU fondova, kako bi svoji članovima omogućio pomoć kvalitetniju od dosadašnje. 

Petak, Svibanj 3, 2019 13:55

Redakciji Zadarskog lista javio se stanar jednog od najfrekventnijih područja na Poluotoku, iz Ulice Borelli, i to s pritužbom na razinu buke više klima uređaja i ventilacije obližnjeg puba Deja Brew (koji se nalazi u ulici Borelli 8), a čiji su vanjski uređaji za klime i ventilaciju postavljeni u ulici Kraljskog Dalmatina.

Utorak, Travanj 30, 2019 13:46

Inspektorica za trgovinu Državnog inspektorata, Iva Dunatov, uskoro bi trebala biti imenovana za pročelnicu zadarske ispostave.  Dunatov već godinama u ispostavi radi kao inspektorica za trgovinu, a  prema informacijama iz vladajuće stranke, nakon novog ustrojstva ove  državne ustanove trebala bi preuzeti i čelnu dužnost. 

Srijeda, Travanj 24, 2019 13:44

Projekt ugradnje liftova u zgrade koje imaju više od dva kata  priča je stara gotovo pet godina te je samim time nemoguće da je riječ o  predizbornoj kampanji, smatra vijećnik u Gradskom vijeću  Zadra, SDP- ov Erol Gaši komentirajući izjavu gradonačelnika Branka Dukića.

Stranice