grad zadar

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 14:37

Delegaciju u sastavu predsjednik Vlade HNŽ, Nevenko Herceg, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Eugen Ćubela, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Veselko Čerkez i stručna savjetnica u uredu Predsjednika Nina Puvača, primila je zamjenica gradonačelnika, Jagoda Surać s pročelnicima Ivicom Katićem i Šimom Erlićem.

Petak, Travanj 13, 2018 11:21

JVP Zadar donirat će vatrogasno vozilo Hrvatima Bosanskog Grahova.

Zamjenik gradonačelnika Ante Babić sa suradnicima, Nevenom Klarinom i Tihomirom Bakarićem, te zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša primili su u Maloj vijećnici predstavnike udruga „Juraj Gospodnetić“ iz Bosanskog Grahova i HVO Livno. Povod njihovog dolaska je donacija JVP Zadar vatrogasnog vozila Hrvatima Bosanskog Grahova.

Srijeda, Travanj 11, 2018 09:05

Nezavisni vijećnik s liste Mosta, Mladen Malta, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća od gradonačelnika Branka Dukića zatražio je precizan odgovor o zakupu poslovnih prostora Grada Zadra, kao i o dugu Jadere prema Gradu, tražeći da mu se dostave i ugovori o najmu prostora Jaderi.

Utorak, Travanj 3, 2018 13:58

Sudac Trgovačkog suda u Zadru Tomislav Jurlina donio je nepravomoćnu presudu u korist Grada Zadra prema kojoj suvlasnik obrta G&G, Kol Dede, Gradu mora platiti 52.959,71 kuna i zakonsku zateznu kamatu za period od 10. listopada 2013. do 31. srpnja 2015. godine, za neovlašteno korištenje gradskog prostora u Ulici Borelli 1. Također, Deda je dužan Gradu platiti i sudske troškove u iznosu od 1.760 kuna sa zateznom kamatom od 30. ožujka 2018. po stopi od 12% godišnje do isplate.

Četvrtak, Prosinac 14, 2017 14:38

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić, zadarski župan Božidar Longin i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su danas u Zadru nekoliko ugovora o darivanju državne imovine Gradu, odnosno Županiji. Grad je tako postao vlasnik objekta br. 9.

Ponedjeljak, Prosinac 11, 2017 09:43

Prosinac je mjesec darivanja i dobivanja poklona, a za neke zaposlenike pojedinih tvrtki i ustanova vrijeme dobivanja božićnica. Božićnice bilo u obliku kupona, dara za djecu ili novca isplaćenog na račun uvelike razvesele zaposlene jer zahvaljujući tome lakše prebrode prosinac, mjesec u kojem su zbog božićnih blagdana veći izdaci u kućnom budžetu. O tome tko će ovog prosinca dobiti božićnicu i time poboljšati kućni budžet, a tko neće provjerili smo u nekoliko gradskih tvrtki.

Srijeda, Studeni 29, 2017 14:11

Iako na području grada Zadra ima nešto manje od 500 mjesta u jaslicama, čini se kako taj broj nije u srazmjeru s potrebama. Našoj redakciji obratili su se roditelji koji ovih dana obilaze dječje vrtiće u potrazi za jasličkim smještajem, no mjesta nema, odgovor je koji dobivaju.

Srijeda, Studeni 15, 2017 10:35 1

Vrh stranke jučer je raspustio kompletnu organizaciju Mosta nezavisnih lista u Zadru! Jučer su ih o tome obavijestili priopćenjem, a da prethodno o toj odluci ni s kim iz lokalnog rukovodstva nisu razgovarali ili ih barem telefonskim putem izvijestili kako su odlučili raspustiti cijelu organizaciju.

Utorak, Listopad 17, 2017 19:27

Nakon rušenja brojnih stabala mnogi građani upitali su se kakva je kakvoća zraka u gradu u kojem je sve manje zelenila. Provjerili smo provodi li se u Zadru testriranje kakvoće zraka te smo dobili odgovor kako je 21. prosinca 2015. godine Gradsko vijeće donijelo Program zaštite zraka, ozonskog sloja, ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe klimatskim promjenama za područje Grada Zadra, za razdoblje od četiri godine.

Utorak, Listopad 3, 2017 20:15

Jučer su nastavljeni radovi na opsežnim preuređenjima zadarskih prometnica. Nakon što je završen privremeni kružni tok na križanju Tuđmanove i Meštrovićeve, odnosno iznad Vruljice, na red su došli radovi na križanju Strossmayerove i Mažuranićeve ulice, koji bi trebali biti gotovi tek sredinom veljače. Radove vrijedne 3,1 milijun kuna s PDV-om izvodi zadarska tvrtka Vodoinstalacija i njihova geodetska tvrtka Paralela.

Stranice