grad zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Prosinac 30, 2020 16:38

Osim 150.000 kuna uplaćenih za pomoć gradovima Sisačko-moslavačke županije stradalima u potresu, Grad Zadar danas je donio nove mjere pomoći. Kako saznajemo u Uredu gradonačelnika, zadarski gradonačelnik Branko Dukić i dalje je u stalnom kontaktu s čelnim ljudima gradova koji žele pomoći Petrinji i okolnim mjestima kojima, osim uplate novčanih sredstava, pomažu i stavljajući im na raspolaganje sve potrebne resurse, od mehanizacije i smještajnih kapaciteta do daljnje financijske pomoći.

Srijeda, Prosinac 30, 2020 11:41

Brojni Zadrani još su jednom pokazali veliko srce i solidarnost otvarajući vrata svojih domova i nudeći pomoć za smještaj žitelja Sisačko-moslovačke županije pogođenih razornim potresom.

Utorak, Prosinac 29, 2020 18:15

Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik otkazuju novogodišnje svečanosti i sredstva uplaćuju za pomoć gradu Petrinji

Zajedničko priopćenje gradonačelnika.

Ponedjeljak, Prosinac 28, 2020 15:30

U dvorištu palače Cedulin upriličena je dodjela tradicionalnih turističkih priznanja, „Nasmiješeno sunce“ za sezonu 2020. Priznanja je dobitnicima uručio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i direktor TZ grada Zadra, Mario Paleka.

Četvrtak, Studeni 26, 2020 10:17

Voštarnica postaje bogatija za još jedan mural zahvaljujući organizaciji Grada Zadra i Zajednici udruga Centar nezavisne kulture. Naime, ukrašava se prostor bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića koji se preobražava u dugoočekivani Centar za mlade. Mural je trebao biti završen i svečano otvoren povodom Dana grada Zadra, međutim vremenske su neprilike uplele svoje prste pa se konačni sjaj očekuje 1. prosinca.

Srijeda, Studeni 25, 2020 10:43

Na treću obljetnicu dodjele povelje UNESCO-a Zadru, a u sklopu programa povodom Dana grada, Grad Zadar je kao domaćin koordinacijske skupine organizirao interni sastanak Međunarodne koordinacijske skupine serijskog i transnacionalnog upisa Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra - zapadni Stato da Mar na temu »Popularizacija vrijednosti utvrđenog grada Zadra i ostalih komponenti serijskog upisa«. Zbog epidemiološke situacije sastanak se održao online.

Utorak, Studeni 24, 2020 16:57

U Gradu Zadru rade na novom načinu uklanjanja ili barem skrivanja ruševina iz Domovinskog rata. Nakon što je na prošlom Gradskom vijeću, pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Zadra, Robertino Dujela, dobio pitanje o uklanjanju ruševina, kazao nam je da jedno od rješenja Grad vidi u postavljanju statičnih skela oko takvih ruševina, po uzoru na one u Zagrebu koje se uglavnom koriste za trajanja građevinskih radova.

Petak, Studeni 20, 2020 17:24

Grad Zadar uskoro će objaviti natječaj za Projekt izgradnje nove zgrade poduzetničkog inkubatora koja bi trebala biti gotova u roku od dvije godine. Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove, Ante Ćurković, napominje kako je riječ o projektu vrijednom vrijednosti 24.539.231 kuna u čiju je realizaciju Grad Zadar krenuo u partnerstvu s gradskom tvrtkom Inovativni Zadar koja ga je i prijavila.

Utorak, Studeni 17, 2020 16:03

Problem parkiranja i nedostatka parkirnih mjesta na području MO Poluotok već godinama je gorući problem te tema prijepora između stanara ovog gradskog kvarta i gradskih vlasti koje donose sve odluke vezane uz parkirna mjesta na ovom području.

Ponedjeljak, Studeni 16, 2020 16:08

Jutros su u Maloj vijećnici predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i zadarske tvrtke »Odvodnja d.o.o. Zadar« potpisali ugovor o kreditiranju »Projekta poboljšanja vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane« vrijedan 4,5 milijuna eura.

Stranice