grad zadar

Ponedjeljak, Prosinac 3, 2018 12:49

Zbog radova na obnovi kolnika u dijelu Ulice Vlatka Mačeka, u obuhvatu od raskrižja sa Šestanskim prolazom do raskrižja s Ulicom Mate Ujevića, promet Mačekovom ulicom, prenamijenit će se iz dvosmjernog u jednosmjerni i to od Šestanskog prolaza prema centru grada.

Iz Grada Zadra mole građane za strpljenje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa.

Ponedjeljak, Studeni 26, 2018 17:00

Hrvatski nogometni savez u suradnji s lokalnim samoupravama već neko vrijeme obnavlja nogometne terene diljem Lijepe naše.  Posljednji u nizu takvih projekata dogovoren je prošli tjedan u Slavonskom Brodu, gdje će Nogometnom klubu Marsonia biti izgrađen pomoćni teren s umjetnom travom i reflektorima te obnovljen glavni travnjak novom prirodnom travom.

Četvrtak, Studeni 22, 2018 19:15

U jesen 2020. prve učenike trebala bi primiti nova škola na Novom Bokanjcu. Školu vrijednu 50 milijuna kuna  u istom omjeru, zajednički grade Zadarska nadbiskupija i Grad Zadar. Tim povodom jučer su u gradskoj vijećnici ugovor potpisali gradonačelnik Zadra Branko Dukić i zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Srijeda, Studeni 21, 2018 18:18

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Albanije Ilir Meta posjetili su jučer zadarske Arbanase. Kako je rekla predsjednica ovo nije bio državnički susret već je albanski predsjednik na svojevrsnoj turneji povodom Jurju Kastriotiću Skenderbegu, u povodu 550-te godišnjice smrti ovog velikog albanskog junaka. Ilir Meta tako obilazi sve zemlje u susjedstvu koje su na jedan način povezane s najvećim albanskim junakom i simbolom borbe protiv osmanske okupacije.

Srijeda, Studeni 14, 2018 14:27

Unatoč obavijesti Grada o isteku Ugovora o zakupu poslovnog prostora, zadarski MODES ne želi se iseliti iz stranačkih prostorija.  Grad stoga pokreće tužbu protiv njih jer su im na nedavni dopis odgovorili da prostorije neće napustiti.

Srijeda, Studeni 14, 2018 13:05

Grad Zadar financirao je nabavu novog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom.

Nakon što je završena prilagodba vozila, u četvrtak, 15. studenog u 12 sati na Trgu Petra Zoranića gradonačelnik Branko Dukić predat će tvrtki ga Liburnija na korištenje.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 17:10

Dr. sc. Radomir Jurić dobio je  Nagradu za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva, najveće priznanje struke, za izniman trajni doprinos muzejskoj struci. Gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima želio mu je čestitati u ime Grada i građana, te je organiziran prijem u Maloj vijećnici, a čestitarima se pridružio i Miljenko Domijan.

Četvrtak, Studeni 8, 2018 15:31

Grad Zadar raspisao je javni natječaj za proširenje Područne osnovne škole na Ploči.

Nakon dugogodišnjih najava do kraja godine trebali bi početi radovi na proširenju škole na Ploči, koja će umjesto sadašnje tri u konačnici imati pet učionica.

Procjenjena vrijednost radova je oko 2,5 milijuna kuna, a rok za izvršetak radova je 250 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Srijeda, Studeni 7, 2018 15:38

U četvrtak, 8. studenog i petak, 9. studenog  se planiraju radovi na obnovi asfaltnog zastora desnog prometnog traka u Ulici Krešimira Ćosića u smjeru od Foše prema staroj tehničkoj, sukladno skici. Djelatnici tvrtke Obala i lučice d.o.o. Zadar će trakama zagraditi parkirališta uz lijevi i desni rub kolnika cijele  ulice, s namjerom da se omogući sigurnost izvođenja radova.

Srijeda, Studeni 7, 2018 11:35

Gradonačelnik Branko Dukić dodijelio je ugovore o nastavku sufinanciranja 22 vrtića drugih osnivača i u ovoj pedagoškoj godini, u kojima Grad sudjeluje u financiranju rada 64 odgojne skupine, 128 odgojitelja i 1.380 djece. Ovaj model se u Zadru provodi već 10 godina i uvelike doprinosi tome da je obuhvat djece koja pohađaju vrtiće izuzetno visok. Prije 10 godina oko 30 posto djece bilo je upisano u vrtiće, sad ih je, zahvaljujući primjeni ovog modela, 80 posto.

Stranice