grad zadar

Ponedjeljak, Siječanj 28, 2019 16:30

Proračun Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra  za 2019. godinu iznosi 68.503.200 kuna, no kako ističe pročelnik Joso Nekić, tomu treba pribrojiti i 7 milijuna kuna koji će se potrošiti u okviru  najnovijeg projekta Unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i  predškolskog odgoja.

Bokanjac, Ploča, Mocire

Subota, Siječanj 26, 2019 16:56

Grad Zadar nedavno je pozvao građane na javno savjetovanje oko Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, kontroli njihova razmnožavanja i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama izvan njihovog prirodnog staništa. Prema novoj odluci, držanje pasa bit će moguće isključivo ukoliko je pas cijepljen, upisan u upisnik pasa i označen mikročipom.

Utorak, Siječanj 15, 2019 11:38

Iako su neki mediji ovih dana najavljivali kako će Grad Zadar turistički paušal sa 300 podići na 500 kuna, sa sjednice Izvršnog odbora HDZ-a održane u ponedjeljak navečer saznajemo da paušal ostaje 300 kuna.

Ovu nam je vijest potvrdio i zadarski gradonačelnik, dr. Branko Dukić, napominjući kako je po ovom pitanju njegov stav nedvosmislen:

Četvrtak, Siječanj 10, 2019 15:28

Do kraja ovoga tjedna Grad Zadar, odnosno nadležni Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka objavit će na e-savjetovanju prijedlog i nacrt odluke o turističkom paušalu.

Srijeda, Siječanj 9, 2019 14:19

Sutra počinju radovi na rekonstrukciji raskrižja u Jazinama (raskrižje Obale kralja Tomislava/ Marka Marulića/ Zrinsko-frankopanska), a sve u sklopu radova na obnovi državne ceste D407 kroz grad Zadar.

U I fazi radova za sav promet zatvara se smjer prema "Ljepotici" (Obala kneza Branimira) tako da iz tog smjera neće biti moguć ulaz na Poluotok. Iz smjera Relje na Poluotok će se ulaziti jednom prometnom trakom, a isto tako i izlaziti, sve prema privremenoj regulaciji prometa.

Petak, Siječanj 4, 2019 12:31

Grad Zadar, kao i ostale jedinice lokalne samouprave na području naše županije, ali i Hrvatske, do 31. siječnja trebao bi donijeti  Odluku o visini paušalnog poreza, a koji bi prema novim izmjenama  mogao iznositi od 150 do 1.500 kuna po krevetu.

Petak, Prosinac 21, 2018 14:18

U Maloj vijećnici Grada Zadra, gradonačelnik, Branko Dukić sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima konzorcija Z-Run Well Ton Industrial Co., Limited iz Kine koji su došli u pratnji predstavnika Kinesko-jugoistočno-europske poslovne asocijacija  CSEBA.

Ovaj kineski konzorcij iskazao je interes za ulaganje u Republiku Hrvatsku, prije svega u zadarsku Gospodarsku zonu Crno.

Ponedjeljak, Prosinac 17, 2018 14:15

Po dobrom, starom običaju u ovo predblagdansko vrijeme, gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa suradnicima upriličio je  prijepodne u Maloj vijećnici Grada i prijam za sve zadarske  novinare. U ležernoj atmosferi uz bakalar, malo dobrog vina i  opuštenu "ćakulu" bila je to prigoda kao i uvijek za druženje i dobre želje i u sljedećoj godini.

Četvrtak, Prosinac 13, 2018 20:57

I ove je godine, kao i dugi niz godina prije toga, upriličen božićni prijem za zadarske barkajole. U Maloj vijećnici primili su ih gradonačelnik Branko Dukić, zamjenici Jagoda Surać i Ante Babić te pročelnik za financije Ivan Mijolović.

Četvrtak, Prosinac 6, 2018 19:15

Radnici gradske komunalne tvrtke Vodovod dobit će božićnice u iznosu od 1000 kuna, dar u iznosu od 600 kuna po djetetu, a uz to, zaposlenici s najmanjim plaćama dobit će i povišicu od 600 do 1000 kuna, izvjestio je Vedran Uranija, pravni zastupnik Teritorijalnog ureda SSSH Zadar na jučerašnjoj konferenciji za medije na kojoj su nazočili i sindikalna povjerenica, odnosno predstavnik Radničkog vijeća u Vodovodu Marica Iglić i Josip Gospić te Žan Glavurtić, predsjednik Sindikata branitelja kao s

Stranice