helikopter

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Kolovoz 1, 2018 12:38

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je danas sa helikopterom Mi-8 MTV u akciji prevoženja organa za transplantaciju iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić iz Zemunika do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Utorak, Lipanj 19, 2018 17:15

U 93. zrakoplovnoj bazi HRZ-a u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku danas su provedena uvježbavanja pripadnika letačke posade helikoptera Mi-8 MTV iz sastava Eskadrile transportnih helikoptera i vatrogasnih postrojbi s područja Zadarske i Ličko-senjske županije.

Petak, Veljača 20, 2015 00:00

Ministarstvo unutarnjih poslova RH sklopilo je krajem prošlog mjeseca ugovor o kupnji novog helikoptera. Talijanski proizvođač Agusta Westland objavio je da je dobio nalog za nabavku helikoptera AW139 vrijednog 119.450.311,50 kuna (s PDV-om) financirana je sredstvima Europske unije iz tzv. Schengenskog instrumenta, a omogućit će hrvatskoj policiji jedan od najnaprednijih helikoptera koji se može nabaviti na na tržištu.

helikopter
Četvrtak, Listopad 2, 2008 00:00

Ovih se dana u nekim medijima pojavila informacija da će put Afganistana i četiri novonabavljena helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi 171 Š.

Podsjetimo, Hrvatskoj je od Rusije, na konto kliriniškog duga, isporučeno 10 novih helikoptera ovog tipa. Njihova "prekomanda" u Afganistan bila bi vojnički opravdana, tim više što će hrvatski kontingent uskoro porasti, a nije loše imati vlastite helikoptere za tzv. vertikalan manevar.