misa

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Prosinac 25, 2018 14:51

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u izjavi novinarima u utorak nakon što je bio na Božićnoj misi u Zagrebačkoj katedrali, čestitao je svima Božić i istaknuo kako je Božić ljudima na dužnostima podstrek za još više angažmana za dobrobit svih u Hrvatskoj 2019.

Utorak, Prosinac 11, 2018 15:37

Na 19. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, misu za njegovu dušu u katedrali sv. Stošije u Zadru u ponedjeljak 10. prosinca predvodio je katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić.

Četvrtak, Studeni 1, 2018 19:24

Blagdan Svih sveti proslavljen je svetom misom i u katedrali Sv. Stošije u Zadru. Misno slavlje predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U uvodu svoje propovijedi, nadbiskup se spomenuo povijesti obilježavanja svetkovine koja je posvećena svima koji su došli do svetosti iako ih Crkva nije proglasila.

Četvrtak, Kolovoz 23, 2018 18:08
Blagdan Marije, Kraljice Mira, u srijedu 22. kolovoza svečano  je proslavljen u župi Kraljice Mira na Stanovima u Zadru. Večernje koncelebrirano slavlje u istoimenoj župnoj crkvi, potom i procesiju s Gospinim kipom ulicama tog gradskog predjela, predvodio je šibenski biskup  Tomislav Rogić. 
 
Četvrtak, Lipanj 14, 2018 16:27

Četrdesetu godišnjicu postojanja i blagdan svetog Ante čestitao je don Tomislav Sikirić u srijedu Smiljevčanima koji su se okupili na misi ispred crkve svetoga Ante. Predvodeći euharistijsko slavlje u koncelebraciji s još šest svećenika, don Tomislav je istaknuo kako je sveti Ante iako teološki dobro obrazovan i duhovan, prije svega bio ponizan i jednostavan, pa je u jednom zabitom samostanu u Asizu odbio sve službe vlasti, a prihvatio onu u kuhinji kao pomoćni kuhar.

Ponedjeljak, Travanj 17, 2017 00:00

Ne smijemo, međutim, gubiti iz vida činjenicu kako nedjelja postaje običnim 'danom rasterećenja' od dnevnih briga, danom dokolice u kojoj se gubi njezina duhovna i kulturna dimenzija. A stoljećima je nedjelja bila glavnim duhovnim vrelom i stvarala duhovni identitet našega čovjeka, kazao je nadbiskup

Petak, Siječanj 1, 2016 00:00

Kako je bilo lijepo kad bi dijete išlo u školu i majka ga ovako blagoslivljala. Kad bismo se bar mi ovako blagoslivljali, dobivali i primali blagoslov - pozvao je nadbiskup zadarski

Subota, Prosinac 26, 2015 00:00

Zadarski nadbiskup mons Želimir Puljić predvodio je misna slavlja na Badnjak i Božić. U zajedništvu s braćom svećenicima služio je misu polnoćku u zadarskoj katedrali sv. Stošije, a sutradan je predvodio svečano misno slavlje na blagdan Božića. U svojoj homiliji mons. Puljić pozvao je na milosrđe na zemlji opterećenoj nepravdama, grijehom i ratovima - kao i u doba kad se Isus rodio.

Nedjelja, Prosinac 13, 2015 00:00

Papa želi da Jubilej bude živo iskustvo Očeve blizine, opipljivi dodir njegove nježnosti kojom će se svaki vjernik ojačati za bolje svjedočanstvo, pa će otvoriti širom svoje srce za jad i nevolju svijeta, kazao je nadbiskup Puljić

Nedjelja, Studeni 1, 2015 00:00

Želi se da obred sprovoda bude što brži i što kraći. Pogrebi su predstave, parade. Smrt je zapala u zaborav i kao da se nas ne tiče, istaknuo je nadbiskup

Stranice