kucni ljubimci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 3, 2018 16:00 1

U zadarskoj Veterinarskoj stanici uz brojne poslove, veterinari svakodnevno obave jedan do dva operativna zahvata na kućnim ljubimcima, a među indikacijama za kirurški oblik liječenja sve su češće tumori, te druge teže bolesti od kojih životinje – jednako kao i ljudi, obolijevaju. U više od devedeset posto slučajeva pacijenti na operativnom zahvatu su psi i mačke, a tek povremeno se na operacijskom stolu nađe neki od znatno rjeđih kućnih ljubimaca kao što je kunić ili koji drugi sisavac.

Ponedjeljak, Travanj 30, 2018 16:38

Turističko naselje Zaton posljednja je četiri dana pod okupacijom čovjekova najboljeg četvernožnog prijatelja – pasa. Naime, tamo se od 28. travnja do sutra održava tradicionalna Međunarodna izložba pasa CACIB Zadar. 

Nedjelja, Travanj 22, 2018 20:46

Toplo proljetno vrijeme za vlasnike kućnih ljubimaca donosi i rizik od uboda krpelja koji su najbrojniji upravo u proljeće i rano ljeto. Stoga je potreban pojačani oprez kako ugodan boravak u prirodi ne bi završio "borbom" s ovim kožnim nametnikom kojega je potrebno što prije izvaditi s tijela životinje.

Petak, Veljača 23, 2018 09:01

Jedno sasvim drugačije prijateljstvo - koliko je zdravo imati kućnog ljubimca, naziv je predavanja kojeg je u utorak navečer u Studentskom klubu Božo Lerotić održala dr.sc. Jelena Ombla s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru. 

Utorak, Listopad 24, 2017 11:39

Dolaskom brojnih taxi tvrtki koje su spustile cijene vožnje vožnja taxi prijevozom postala je pristupačnija velikom broju Zadrana. Bilo da se radi o studentima koji se vraćaju s večernjeg izlaska i ne žele riskirati vožnju u pripitom stanju, ili o umirovljenicima, posebno onima s otoka koji trebaju prijevoz od luke do bolnice, većina njih sada si može priuštiti ovakav prijevoz.

Srijeda, Listopad 4, 2017 15:27

Danas se obilježava Međunarodni dan zaštite životinja, radi poticanja na bolji odnos prema životinjama, a 4. listopada je odabran jer je to dan sv. Franje Asiškog, koji je smatrao da su sva živa bića stvorena od Boga te da im nitko ne smije nauditi.

Obilježava se od 1931., kada je na konvenciji ekologa u Firenzi bilo upozoreno na nužnost zaštite životinja.

pag_pas_1
Petak, Srpanj 16, 2010 00:00

Ovom odlukom propisani su uvjeti o načinu i držanju kućnih ljubimaca, pasa i slično. Nadzor nad provođenjem odluke vrši Komunalno redarstvo Grada Paga, a zbog nepoštovanja odredaba, vlasniku psa slijedi novčana kazna u visini od 1.000 kuna do 5.000 kuna, za pravne osobe do 10.000 kuna

Ponedjeljak, Lipanj 28, 2010 00:00

Svaki prvašić koji ovih dana navrati u PET CLUB na Relji dobit će zlatnu ribicu. Kako kaže Nelly Beatović Komadina, direktorica veterinarske ljekarne koja djeluje u okviru PET CLUB-a, ta je simbolična akcija namijenjena poticanju istinskih vrijednosti kod djece.

kucni_ljubimci
Srijeda, Prosinac 31, 2008 00:00 1

Buka od novogodišnjih rekvizita, petardi i vatrometa, ne ometa zdravlje samo građana tanjih živaca. Mate Ćurković, urednik web stranice o kućnim ljubimcima, kucni-ljubimci.net, ističe kako u ovim danima manje uživaju domaće životinje, dapače, kod njih to najčešće izaziva - stres.

kucni_ljubimci
Ponedjeljak, Listopad 6, 2008 00:00

Odnedavno je na internetu "osvanula" nova stranica www.kucni-ljubimci.net na kojoj se mogu naći brojne zanimljive i korisne informacije vezane uz kućne ljubimce. Stranica je jednostavna i pristupačna, a vlasnici i ljubitelji životinja na njoj mogu naći sve potrebne informacije o svojim ljubimcima.

Idejni kreator i autor stranice je Mate Ćurković i sam vlasnik nekoliko kućnih ljubimaca među kojima i pekinezer Ozzy.