blagdan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
zvonik_stosija
Petak, Siječanj 6, 2012 00:00

Danas na svetkovinu Bogojavljenja - Sveta Tri kralja, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić  predvodi misno slavlje u katedrali sv.

donat
Petak, Veljača 26, 2010 00:00

Donat je živio u vrijeme careva Karla Velikoga na Zapadu i Nicefora na Istoku. Spriječio je sukob između ove dvojice careva te time posredovao mir između Bizanta i Franaka.

Kud god je biskup Donat prolazio s moćima svete Stošije, putujući prema Zadru, svetičinim zagovorom događala su se brojna čudesa i ozdravljenja.

Sveti Donat se u svom dugogodišnjem upravljanju biskupijom isticao velikom mudrošću. Grad Zadar ga od njegova preseljenja u vječnost časti kao sveca i zaštitnika kojem su se mnogi počeli utjecati i moliti njegovu pomoć na svom životnom putu

stosija_misa
Četvrtak, Siječanj 15, 2009 00:00

Ona nam govori kako na ovom tlu još od rimskih vremena živi Crkva prenositeljica Kristova evanđelja. To poslanje Crkve se nastavilo na ovom prostoru i dolaskom hrvatskog naroda na obale Jadranskog mora, na jugu i u Panoniju, na sjeveru, istaknuo je mons. Prenđa

misa
Utorak, Studeni 25, 2008 00:00

Malo je neobično ovo bogoslužje, jer nismo u crkvi Sv. Krševana. Ona je zadatak svih nas, potrebna popravka, naše ruke i ljubavi, rekao je mons. Prenđa

sv_sime
Srijeda, Listopad 8, 2008 00:00

Zadrani su danas u velikom broju proslavili blagdan Sv. Šime, Bogoprimaoca, jednog od zaštitnika Zadra te mu iskazali štovanje obilaskom svečeve škrinje uz molitve i zahvale Bogu. Zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa u svom obraćanju vjernicima tijekom svečanog misnog slavlja u crkvi Sv. Šime u Zadru rekao je da svatko po primjeru sv. Šime pozvan primiti Isusa Krista u svoje srce te se susresti sa živim Bogom u svom životu.