janjetina

janjetina
Četvrtak, Listopad 16, 2008 00:00

Bez obzira s koliko ironije ili posprdnosti se ponekad govori o ovim "vlaškim običajima" ili običajima naših epskih prostora gdje svakom čovjeku viri papršnjak iz usta, ne možemo ne spomenuti da upravo ovaj "brand", kako to danas volimo reći, janjetina na ražnju ili ispod peke traje nepromijenjeno osam tisuća godina i trebamo ga zaštititi da nam ga, kad dođemu u Europu, ne skinu jednim potpisom na papiru, zaključio je Brusić

pag_ovce
Petak, Listopad 10, 2008 00:00

Već punih mjesec dana moramo nadohranjivati ovce, jer je tijekom ljeta bila velika suša. Svježe trave nema baš u izobilju. Situacija nije alarmantna, ali pamte se i bolje godine za ispašu. Ako tijekom studenog ne bude jakih udara bure, za očekivati je dobru sezonu janjenja, kažu paški ovčari