aktualni sat

Utorak, Svibanj 29, 2018 10:32

Vruća tema na Aktualnom satu Gradskog vijeća bio je parking, odnosno najavljeno pa povučeno poskupljenje parkinga na Poluotoku na 15 kuna. Upravo to povlačenje odluke, nakon savjetovanja s javnošću, postavio je vijećnik HNS-a Kristijan Kovačević.

Utorak, Svibanj 29, 2018 09:37

Tijekom Aktualnog sata Gradskog vijeća grada Zadra koji je u tijeku Irena Dragić (SDP) iskoristila je svoje vrijeme da gradonačelnika Branka Dukića opomene kako njegovo potpisivanje za referendum o Istanbulskoj konvenciji, ali i Narod odlučuje za promjenu izbornog sustava, o čemu je pisao Zadarski list, a možete pročitati OVDJE.

Srijeda, Travanj 11, 2018 16:08

HDZ-ova Elvira Sterle predložila je da se novcem iz EU fondova izgradi trasa od Dikla preko Kožina do Petrčana na dobrobit svih građana-rekreativaca, što je gradonačelnik odmah prihvatio.

Bruno Milin (HDZ) osvrnuo se na deponij u Diklu i zbrinjavanje mulja na toj lokaciji.

Petak, Ožujak 2, 2018 09:07

HNS-ov Kristijan Kovačević postavio je pitanje na Aktualnom satu gdje završava otrovni mulj iz pročišćivača na Smiljevcu, ali na to pitanje će dobiti odgovor u pisanom obliku, budući da je za to nadležno komunalno poduzeće Odvodnja.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 15:22

Što PR stručnjak Jerko Trogrlić iz Splita, kojeg je angažirao gradonačelnik, radi za 14.000 kuna mjesečno pored svih novinara zaposlenih u Gradskoj upravi i zašto gradonačelnik Branko Dukić ima najveću plaću od svih gradonačenika i načelnika u Hrvatskoj, upitao je SDP-ov vijećnik Antun Novoselović, iznoseći s govornice podatke da je Dukićeva plaća netto veća od 20 tisuća kuna, odnosno za svega nekoliko stotina manja od one koju prima premijer Plenković.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 15:11

- Intencija je da Zadar bude grad bez crnih jama. Radi se o investiciji od 408 milijuna kuna, radovi će se trajati četiri do pet godina i obuhvatiti 300-tinjak gradskih ulica u svim gradskim kvartovima gdje taj problem nije riješen pa tako i u Diklu, Kožinu, na Plovaniji... Prepustimo odluku o tome koji dio će i kada biti riješen struci.

Utorak, Listopad 3, 2017 11:11 1

Vandalizma u gradskim autobusima je sve manje i nije riječ o nekoj velikoj materijalnoj šteti. Najčešća su oštećenja na sjedalima, ali imamo svog tapetara i materijale. Kolektivni ugovor koji imamo poštujemo, a oni koji se anonimno žale, očito imaju razloga za to.

Utorak, Kolovoz 1, 2017 22:51

Rade li svoj posao komunalni redari i veterinarska inspekcija? Koliki je ukupni dug, a kakvo stanje na računu Grada Zadra? Što  je s  projektima kojima se podiže standard života u rubnim (istočnim)  dijelovima grada? Ima li mogućnosti za osiguranje produljenog boravka u školama za učenike 3. i 4. razreda? Zašto se ne povećaju rodiljne naknade?   Zašto se ponovno "upumpava" novac u KK Zadar?

marjana botic
Subota, Ožujak 7, 2015 00:00

Aktualni sat Županijske skupštine otvorila je Marjana Botić iz Akcije mladih koja je predložila nadopunu dnevnog reda. Predložila je da se uvrsti donošenje odluke o inicijativi za održavanjem tematske sjednice Skupštine Zadarske županije oko najavljenog istraživanja ugljikovodika u Jadranu. Njezin prijedlog nije prošao, ali je predsjednik Skupštine Željko Lončar obećao da će do tematske sjednice ipak doći kad se za to naprave sve potrebne pripreme.

Stranice