izbori

Utorak, Listopad 23, 2018 10:50

Sastankom više zadarskih stranaka u prostorijama Udruge mladih Brodarica stvoreni su prvi uvjeti za formiranje koalicije za izbore za mjesne odbore koji će se održati 9. prosinca 2018. godine. Naime, tzv. velika koalicija protiv HDZ-a okupila se ovih dana kako bi na kvartovskim izborima u što više odbora pobijedili HDZ i time sebi polako utabali staze za lokalne izbore.

Srijeda, Lipanj 20, 2018 20:29

Renata Sabljar Dračevac odgovorila je o traženju smjene vlastitih kolega, a njen odgovor prenosimo u integralnom obliku, kako je i tražila.

"Izrazito mi je drago što ste pokazala interes za unutarstranačke izbore u SDP-u.

Ponedjeljak, Ožujak 5, 2018 21:01

Na Općinskom sudu u Zadru  počelo je suđenje Branislavu Švonji (51), podrijetlom iz Golubića kod Obrovca, poduzetniku stalno nastanjenom u Srbiji. Optužen je za podmićivanje i drugo nezakonito utjecanje na rezultat izbora. Radi se o poznatom slučaju kupovine glasova, iz Hrvatske izbjeglih pripadnika srpske zajednice koji žive u Srbiji, za lokalnih izbora u svibnju 2017. godine.

Ponedjeljak, Prosinac 4, 2017 10:01

Kako nazvati zemlju u kojoj se na vlast može doći uz pomoć sljedećih kreativnih postupaka: masovnim prijavljivanjem prebivališta svojih birača pred izbore, korištenjem komunalnih redara ili PR službi gradova ili županija u vlastitoj kampanji ili sprdanjem s pravilima i Državnim izbornim povjerenstvom na način da u ime troška svoje (rastrošne) kampanje prijaviš - nula kuna?

Četvrtak, Listopad 26, 2017 15:18

Županijski odbor SDP-a održao je sjednicu kojoj je glavna tema bila rasprava o novim pravilima unutarstranačkih izbora. Iako će se rukovodstvo ŽO-a birati za oko šest mjeseci, zbog što kvalitetnije pripreme podružnicama su već poslali upute o pripremama za izbor predsjednika i ostalih organa općinskih i gradskih organizacija.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 09:52

Njemačka politička javnost u nedjelju navečer, nakon izbora za 19. saziv Bundestaga, analizira rezultate i priprema se za razdoblje u kojem će po prvi put nakon Drugog svjetskog rata u Bundestagu sjediti predstavnici jedne desno populističke stranke.

Srijeda, Kolovoz 23, 2017 20:37

Optužbe pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj da su neke njihove stranke organizirale kupovinu glasova na lokalnim izborima u travnju, digle su na noge hrvatsku javnost, osobito stoga što su neki glasači iz Vojvodine imenom i prezimenom prozvali neke političare iz Srbije optužujući ih za kupovinu glasova.

Ponedjeljak, Lipanj 5, 2017 10:32

U drugom krugu lokalnih izbora u Gradu Pagu i 10 općina Zadarske županije odaziv birača do 16 sati i 30 minuta bio 45,34 posto. U odnosu na prvi izborni krug, riječ je o većoj izlaznosti i to za više od 10 posto. Podsjetimo, prije 15 dana, u prvom izbornom krugu do 16 sati i 30 minuta na birališta je izašlo 35,19 posto glasača. Po ukupnom odazivu na drugi krug lokalnih izbora Zadarska županija bila je na drugom mjestu nakon Ličko-senjske županije u kojoj je izlaznost bila 49,83 posto.

Ponedjeljak, Ožujak 6, 2017 00:00

Apsolutno podržavam jednoglasnu Odluku Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra da Branko Dukić, dr.med. bude kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zadra - Božidar Kalmeta

Srijeda, Prosinac 30, 2015 00:00

Kako se u našoj stranci predsjednik bira direktno, tako će i izbori najbolje pokazati što članstvo misli o njemu. Ipak, mislim da najprije treba napraviti analizu rezultata - smatra Renata Sabljar Dračevac

Stranice