izbori

Ponedjeljak, Prosinac 4, 2017 10:01

Kako nazvati zemlju u kojoj se na vlast može doći uz pomoć sljedećih kreativnih postupaka: masovnim prijavljivanjem prebivališta svojih birača pred izbore, korištenjem komunalnih redara ili PR službi gradova ili županija u vlastitoj kampanji ili sprdanjem s pravilima i Državnim izbornim povjerenstvom na način da u ime troška svoje (rastrošne) kampanje prijaviš - nula kuna?

Četvrtak, Listopad 26, 2017 15:18

Županijski odbor SDP-a održao je sjednicu kojoj je glavna tema bila rasprava o novim pravilima unutarstranačkih izbora. Iako će se rukovodstvo ŽO-a birati za oko šest mjeseci, zbog što kvalitetnije pripreme podružnicama su već poslali upute o pripremama za izbor predsjednika i ostalih organa općinskih i gradskih organizacija.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 09:52

Njemačka politička javnost u nedjelju navečer, nakon izbora za 19. saziv Bundestaga, analizira rezultate i priprema se za razdoblje u kojem će po prvi put nakon Drugog svjetskog rata u Bundestagu sjediti predstavnici jedne desno populističke stranke.

Srijeda, Kolovoz 23, 2017 20:37

Optužbe pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj da su neke njihove stranke organizirale kupovinu glasova na lokalnim izborima u travnju, digle su na noge hrvatsku javnost, osobito stoga što su neki glasači iz Vojvodine imenom i prezimenom prozvali neke političare iz Srbije optužujući ih za kupovinu glasova.

Ponedjeljak, Lipanj 5, 2017 10:32

U drugom krugu lokalnih izbora u Gradu Pagu i 10 općina Zadarske županije odaziv birača do 16 sati i 30 minuta bio 45,34 posto. U odnosu na prvi izborni krug, riječ je o većoj izlaznosti i to za više od 10 posto. Podsjetimo, prije 15 dana, u prvom izbornom krugu do 16 sati i 30 minuta na birališta je izašlo 35,19 posto glasača. Po ukupnom odazivu na drugi krug lokalnih izbora Zadarska županija bila je na drugom mjestu nakon Ličko-senjske županije u kojoj je izlaznost bila 49,83 posto.

Ponedjeljak, Ožujak 6, 2017 00:00

Apsolutno podržavam jednoglasnu Odluku Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra da Branko Dukić, dr.med. bude kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zadra - Božidar Kalmeta

Srijeda, Prosinac 30, 2015 00:00

Kako se u našoj stranci predsjednik bira direktno, tako će i izbori najbolje pokazati što članstvo misli o njemu. Ipak, mislim da najprije treba napraviti analizu rezultata - smatra Renata Sabljar Dračevac

Utorak, Prosinac 29, 2015 00:00

Unatoč najavi kako će se na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća  donijeti odluka o datumu održavanja izbora za Mjesni odbor Bokanjac,  ni ovoga puta to nije učinjeno. Odluka je prolongirana za iduću sjednicu  GV-a, navodno zbog božićnih i novogodišnjih praznika.

Nedjelja, Studeni 15, 2015 00:00

U Hrvatskoj su jučer održani ponovljeni izbori za ukupno  sedam mjesta, od čega dva u Gradu Zadru, a riječ je o Ravi i Velom Ižu.  Razlog su nepravilnosti što ih je Gradsko izborno povjerenstvo našlo u  oba mjesta, u Ižu je bila riječ o glasovanju tzv. žutom potvrdom koju su  nedozvoljeno imala dva birača iz drugih izbornih jedinica. U biračkoj  kutiji na Ravi protekle nedjelje pronađen je listić više.

Utorak, Studeni 10, 2015 00:00

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i nadbiskup zadarski Želimir Puljić poručio je u utorak kako su protekli parlamentarni izbori pokazali uobičajene prednosti i nedostatke, ali mu se čini da hrvatsko društvo napreduje u usvajanju pravila demokracije.

Stranice