narodni trg

Četvrtak, Veljača 14, 2019 15:33

Dan sv. Valentina, popularno Valentinovo ili praznik zaljubljenih, slavio se i u Zadru. Centralna događanja bila su organizirana na  Narodnom trgu koji je jučer ujutro svjedočio dvijema potpuno različitim  "proslavama". S jedne strane, ako gledamo iz pravca mosta, na desno,  štand je postavila Turistička zajednica Grada, a nasuprot njih, na lijevo,  okupili su se aktivisti kluba studenata i studentica sociologije zadarskog  Sveučilišta - Antifjake.

Subota, Siječanj 19, 2019 17:41
Pedesetak članova Udruge bivših radnika propalih zadarskih  tvrtki "Solidarnost" jučer je prosvjedovalo na Narodnom trgu poručujući  kako zbog dugogodišnje nezakonite i kriminalne opstrukcije od strane  institucija hrvatske države nisu u mogućnosti na zakonit način rješavati  probleme svojih članova izloženih neprihvatljivoj torturi javne vlasti,  zbog čega su prisiljeni održati ovaj prosvjed.
Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 13:10

Vrhunska zabava ovih posljednjih sati 2018. godine bila je i na Narodnom trgu na dječjem dočeku Nove godine koji pomalo postaje tradicija u Zadru. U 11 sati počeo je program “Kids Welcome 2019.” ili luda zabava s konfetima, balonima, pjesmama i igrama, a odradilo ga je 13 animatora Samarcanda koje su najmlađi Zadrani već upoznali tijekom jutarnjeg i poslijepodnevnog adventskog programa.

Nedjelja, Prosinac 2, 2018 12:32

Bogatim zabavno-glazbenim programom je na Narodnom trgu održan središnji dio velike humanitarne akcije "Vukovaru ZaDar", koju već tradicionalno organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom, a kojom Zadrani pomažu vukovarskim obiteljima koje žive u teškim socijalnim uvjetima.

Ponedjeljak, Studeni 26, 2018 15:45

Najavljujući nam nadolazeće blagdane, diljem grada osvanuli su prvi božićni i novogodišnji ukrasi. Ove godine krenulo se s postavljanjem ukrasa nešto ranije, prije Dana Grada Zadra, a sve kako bi radovi ukrašavanja bili gotovi u roku, tradicionalno do blagdana sv. Nikole.

Nedjelja, Studeni 11, 2018 08:15

Zadar iz godine u godinu broji sve veći broj oboljelih od dijabetesa tipa I, bolesti uzrokovane potpunim nedostatkom inzulina koja traje cijeli život. Ono što još više zabrinjava članove Udruge Cukrići, udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja, je to što je među novooboljelima sve veći broj djece!

Srijeda, Lipanj 27, 2018 16:18 1
 Mirni prosvjed protiv nasilja nad ženama pod geslom "Istina mora izaći na vidjelo, a krivci sankcionirati!" održat će se večeras, u srijedu, 27. lipnja u 19.00 sati na Narodnom trgu u Zadru, a pozvani su svi. 
Srijeda, Lipanj 28, 2017 00:00

Za smanjenje koruptivnih rizika predlažemo da se razvije višeslojni sustav nadzora koncesija koji bi u sam proces dodjele ravnopravno uključio lokalnu zajednicu i stanovništvo koje živi na tom području - predloženo je s prosvjeda

Četvrtak, Ožujak 12, 2015 00:00

Folklornim glazbeno-plesnim nastupom Republika Litva  jučer je i u Zadru proslavila Dan neovisnosti, svoj najvažniji državni  blagdan kojim je ova baltička država, po mnogočemu slična Hrvatskoj,  11. ožujka 1990. godine postala neovisna i samostalna država. Tom je  prigodom na Narodnom trgu u prijepodnevnim satima upriličen folklorni program "Šokim trypkim" u izvedbi ženskog zbora "Svaja" iz litavskog  grada Kretinge.

Utorak, Veljača 10, 2015 00:00

Zadar se i ove godine priključuje svjetskoj kampanji One Billion Rising/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama na temu „Ustani za pravdu", u organizaciji Centra za društveno-humanistička istraživanja.

Stranice