prosvjed

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Rujan 7, 2022 13:44

Mostov zastupnik Marin Miletić nizom objava poziva na subotnji prosvjed protiv HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

“Volio bih da pada kiša, jaka kiša!

Utorak, Srpanj 26, 2022 11:36

Stotinjak prosvjednika ponovo se okupilo u utorak ujutro pred sjedištem Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu pokušavajući na taj način nastaviti s pritiskom čiji je cilj onemogućiti izmjene izbornog zakona BiH.

Četvrtak, Srpanj 14, 2022 12:45

“Zijn er ook boeren?” vikao je Mick Jagger, na nizozemskom, u mikrofon na koncertu Rolling Stonesa u Nizozemskoj prošlog tjedna. “Ima li farmera u kući?” Nizozemski farmeri čine malo vjerojatan razlog za spominjanje od slavnih osoba. Za početak, većina je konzervativna, a ne liberalna. I bore se protiv strožih ekoloških propisa, a ne za njih.

Utorak, Lipanj 7, 2022 14:30

Zaposleni u pravosuđu - uglavnom službenici, referenti i namještenici, nezadovoljni svojim položajem i materijalnim pravima, prosvjedovali su u utorak ispred zgrada sudova i državnih odvjetništava diljem Hrvatske.

Srijeda, Lipanj 1, 2022 13:34 1

Nakon čak pet inspekcijskih nadzora nad brodogradilišnim otpadom usladištenim na području Obrovca, Državni inspektorat tvrtki Grit Inter izrekao je novčanu kaznu od preko 300.000 kuna! Riječ je o gritu kojega je ova zagrebačka firma odložila u krugu bivše Tvornice hidrauličnih cilindara u Zatonu Obrovčkom u kojoj je htjela otvoriti postrojenje za recikliranje otpadne prašine iz brodogradilišta.

Petak, Svibanj 13, 2022 08:17

 »Moje tijelo, moj oltar«, »Abortirati klerofašizam«, »Moja p...a nije vaš križ«, »Dosta političkih igara na račun zdravlja žena«, samo su neki od transparenata koji su se jučer mogli vidjeti na Narodnom trgu u Zadru, na mirnom prosvjedu, odnosno skupu podrške Mireli Čavajda, majci kojoj su liječnici u Zagrebu odbili izvršiti pobačaj na zahtjev, ali i svakoj drugoj ženi u RH koja bi se mogla naći u sličnoj situaciji.

Srijeda, Svibanj 11, 2022 09:09
Neformalni feministički kolektiv Čipke u četvrtak, 12. svibnja 2022. u 18 sati na Narodnom trgu u Zadru organizira prosvjed "Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i ugrožavanja zdravlja žena!" koji se održava u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom te svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.
 
Petak, Travanj 29, 2022 11:55

I zadarski su se pomoćnici u nastavi odazvali prosvjedu svojih kolega u Zagrebu, koji su ispred zgrade Vlade prosvjedovali tražeći jednaka prava i regulaciju svog radnog statusa u sustavu odgoja i obrazovanja. Naime, pomoćnici u nastavi već 15 godina, otkad su prema zakonskim odredbama uvršteni u sustav odgoja i obrazovanja, rade prema drugačijim pravilima u odnosu na ostale zaposlenike u školama.

Petak, Travanj 22, 2022 10:59
Danas u 18 sati ispred dvorane Jazine održati će se mirni prosvjed Protiv rušenja Jazina. Organizatori pozivaju sve kojima je želja ostaviti obnovljenu i funkcionalnu dvoranu Jazine budućim generacijama da u bijelim majicama u 18 sati danas budu ispred dvorane. 
 
"Svjedoci ste raznih pritisaka i pokušaja da se ovaj prosvjed ispolitizira ali naši su zahtjevi jasni: 
 
Nedjelja, Travanj 17, 2022 10:38

Djelatnici hitne medicinske pomoći nedavno su na prosvjednom skupu pred Banskim dvorima zatražili povratak beneficiranog radnog staža, odnosno prava na skraćeni radni vijek, koji u Hrvatskoj trenutno ima nešto više od 35.000 zaposlenika.

"Hitnjacima" je beneficirani radni staž ukinut još u ministarskom mandatu Andrije Hebranga, a sadašnji ministar zdravstva Vili Beroš poručio im je da podupire njihove zahtjeve i uputio ih da se obrate Ministarstvu rada.

Stranice