prosvjed

Subota, Ožujak 24, 2018 15:09

Nekoliko tisuća prosvjednika na Trgu bana Jelačića u subotu je zatražilo od saborskih zastupnika da ne podrže predloženu ratifikaciju Istanbulske konvencije (IK) jer smatraju da se njome nameće "rodna ideologija" koju neće ograničiti ni popratna interpretativna izjava, a premijeru Andreju Plenkoviću poručili su: "Izdaja", "Odlazi".

Utorak, Siječanj 23, 2018 12:48

Teritorijalni Ured SSSH Zadar za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju, u suradnji sa Sindikatom prometa i veza Hrvatske obavijestio je kako će sutra u 10,30 sati ispred Autobusnog kolodvora u Benkovcu, Vukovarska ulica 8, Benkovac, održati prosvjedni skup bivših radnika Croatia Zadar - line d.d.: Marinko Bačić, Slavko Bezinović, Slavko Bubnjar, Ivan Bucić, Maladen Burčul, Jasna Bučić, Hinko Čirjak, Mladen Čurković, Marija Čurić, Jerko Demo, Radomir Demo, Milena Dijan, Predrag Dušević, Mile Iv

Četvrtak, Studeni 23, 2017 10:07

 Općinsko vijeće Privlake na izvanrednoj sjednici je prihvatilo prijedlog načelnika Gašpara Begonje da se proračunskim novcem plati izmjera EM polja Institutu za elektrotehniku Končar. Službene dokumentacije još nema, no neslužbeno doznajemo da je razina zračenja dviju baznih stanica ispod one dozvoljene.

Utorak, Studeni 21, 2017 09:22

 Privlačani koji su u petak izišli na mirni prosvjed i pokrenuli peticiju protiv postavljanja treće bazne stanice u krugu od 300 metara od mjesne osnovne škole i dječjeg vrtića, u svega tri dana prikupili su više od 400 potpisa.

Nedjelja, Listopad 29, 2017 14:53

"Djeca nisu vlasništvo države!", "STOP kažnjavanju!", "Mama i tata odlučuju!", "Pedijatri zašto šutite o nuspojavama!", samo su dio poruka koje su danas sa prosvjedne šetnje pod nazivom "Za slobodu izbora" državnom vrhu poslali zadarski roditelji.

Srijeda, Listopad 25, 2017 15:31

Nemam riječi kojima bih iskazao svoje ogorčenje. Radio sam kao vozač u firmi Croatia Zadar line gotovo 40 godina i imam 2.800 kuna mirovine. I sada, u ovim godinama prisiljen sam još uvijek raditi jer račune treba platiti. Ovo što se kod nas događa - to je zločinački pothvat. Pitam bilo koga od njih - iz pravosuđa, iz tih kancelarija, iz Nadzornog odbora, iz Sabora - evo njima i gospodinu Plenkoviću i svima, moje.

Srijeda, Rujan 20, 2017 21:50

Nakon sjednice Predsjedništva Sindikata umirovljenika Hrvatske koja je održana 25. svibnja ove godine, kao što znate, usvojena je Odluka o održavanju umirovljeničkog prosvjeda koji će se održati 10. listopada ove godine, a razlog je - sve teži položaj umirovljenika i starijih osoba, kao i inertnost institucionalnih tijela kad je riječ o rješavanju njihovih problema.

Subota, Rujan 9, 2017 15:11

Nakon dugog toplog ljeta predstoji vruća jesen barem kada je riječ o sindikalnim akcijama koje predstoje tijekom rujna, listopada pa do kraja godine.

Iz središnjeg ureda SSSH Zadarske županije već za listopad najavljuju niz aktivnosti, a prva je prosvjed umirovljenika koji će se održati u svim većim hrvatskim gradovima.

Srijeda, Lipanj 28, 2017 00:00

Za smanjenje koruptivnih rizika predlažemo da se razvije višeslojni sustav nadzora koncesija koji bi u sam proces dodjele ravnopravno uključio lokalnu zajednicu i stanovništvo koje živi na tom području - predloženo je s prosvjeda

Subota, Veljača 11, 2017 00:00

Gradski vijećnik Akcije mladih Zadar, Marko Pupić-Bakrač istaknuo je kako si trgovački lanci ovakve postupke kakav je Intersparov ne mogu dopustiti u drugim sređenim zemljama, poput Njemačke

Stranice