providurova palaca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Veljača 21, 2018 16:11

U Gradskoj upravi Zadra otvorene su javne ponude za  Nabavu usluge stručnog nadzora nad rekonstrukcijom objekta Providurove palače u Zadru procijenjene vrijednosti 993.750 kuna (s PDV-om) i  Uslugu stručnog nadzora nad radovima i opremanjem Bedema zadarskih pobuna, procijenjene vrijednosti 500.000 kuna s PDV-om. Za oba  nadzora pristigle su po dvije ponude.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 11:50

Grad Zadar pokrenuo je danas otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti, u predmetu nabave: Usluge stručnog nadzora nad radovima i opremanjem Bedema zadarskih pobuna i Nabava usluge stručnog nadzora nad rekonstrukcijom objekta Providurove palače u Zadru. Procijenjena vrijednost u predmetu nabave na Bedemima je 400.000 kuna bez PDV-a, a u Providurovoj 795.000 bez PDV-a. 

Ponedjeljak, Studeni 27, 2017 14:32

I dok je Zadar, "stariji i od samog sebe", kako je znao reći pokojni zadarski novinar i pjesnik Miljenko Mandžo, slavio svoj Dan grada i blagdan svetoga Krševana, jedan mali prostor na uglu Providurove palače treću godinu čuva povijest grada. Na svoj osebujan način, kroz stare razglednice, fotografije, umjetničke slike, predmete - priča priču upravo o starom Zadru i njegovim stanovnicima.

Četvrtak, Studeni 9, 2017 20:58

U četvrtak navečer u Kneževoj palači u Zadru održana je početna konferencija projekta "Zadar baštini". Konferencija se zapravo sastojala od izložbe o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti zadarskih bedema i Providurove palače te govora gradonačelnika Zadra Branka Dukića kojim je upoznao nazočne s projektom revitalizacije i obnove ovih zaštitnih znakova Zadra.

Utorak, Studeni 7, 2017 11:12

Prije pet mjeseci otvorena je obnovljena Galerija umjetnina  Narodnog muzeja Zadar. Na izložbi "Izbor iz zbirki Galerije umjetnina"  posjetitelji imaju priliku vidjeti dio bogatog fundusa koji posjeduje ovaj  odjel NMZ-a, no paradoksalno je kako je ipak preostalo jako malo vremena za pogledati 200-tinjak eksponata smještenih u šest galerijskih  dvorana jer opet kreću radovi. 

providurova palaca_fasada_1
Ponedjeljak, Rujan 27, 2010 00:00

S krovišta Providurove palače za kiše i nevremena, sa subote na nedjelju, odlomio se dio fasade i pao pred poslovnicu Splitske banke sjurivši se pored redakcije Zadarskog lista odnosno ureda HDZ-a. Na sreću, ružno vrijeme i kasni sat razlog su da u prolazu, inače prometnom ulicom, nije bilo nikoga.

predstava_kazalisno ljeto
Srijeda, Srpanj 14, 2010 00:00

"Bog žurim, nazovi ili replika stoljeću" četvrta je predstava igrana na 16. Zadarskom kazališnom ljetu. Novu predstavu (premijerno je izvedan u ožujku ove godine) Teatrina Grdelin režirao je Zoran Mužić. Dramaturg predstave je Lada Martinac-Kralj, glzabu je uredio Nenad Brkić, koreografiju izradila Đurđa Kunej, a lutke Gordana Krebelj.

providurova_predstava
Srijeda, Srpanj 7, 2010 00:00

Druga predstava 16. Zadarskog kazališnog ljeta odigrana u ponedjeljak navečer u dvorištu Providurove palače bila je „Gretica, str. 89", komedija Luta Hubnera u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split.

providurova_zbuka
Utorak, Lipanj 15, 2010 00:00

Svi znamo u kakvom je stanju zgrada i mislim da bi bio red da se uredi, bar zbog stanara. Znam o planovima koje ima Grad, ali radovi nisu počeli i ne vidi se ništa - Dorotea Perović

providurova_alergija
Ponedjeljak, Lipanj 14, 2010 00:00

Brojni zadarski pripadnici subkulturne scene u petak su imali priliku uživati u pravom punk spektaklu. Providurova palača bila je na trenutke premala za sve obožavatelje domaćih snaga Tehničke greške i Alergije te legendarnih pulskih Oi punkera Fakofbolan.

Stranice