providurova palaca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 13, 2022 11:27

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.
Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 10:32

Bruse se zadnji detalji pred skoro otvorenje obnovljene Providurove palače i muzejsko-kulturnog kompleksa Dvije palače u kojem bi trebali biti smješteni novi odjel Gradske knjižnice Zadar, postav umjetnina iz Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, kao i Muzej grada Zadra, Koncertni ured Zadar i Galerija umjetnina.

Četvrtak, Studeni 4, 2021 11:32

Projekt obnove Providurove palače, kojim će biti završeno predstavljanje monumentalnog kulturnog kompleksa Kneževe i Providurove palače, na samom je kraju. Govorimo o dvije palače koje se protežu na oko 5 tisuća kvadrata neto površine.
U Providurovoj palači svoj novi dom naći će buduća čitaonica Gradske knjižnice, Galerija umjetnina, Koncertni ured Zadar i stalni postav Muzeja grada Zadra.

Subota, Rujan 4, 2021 12:00

Upravno vijeće i Stručno vijeće Narodnog muzeja Zadar smatraju da Narodni muzej Zadar treba ostati funkcionalna cjelina koja će uključivati sve sadašnje sastavnice uz pravnu sljedivost, bez obzira na to tko ima osnivačka prava nad muzejom.

Četvrtak, Kolovoz 19, 2021 12:30

Projekt obnove Providurove palače, kojim će se finalizirati predstavljanje monumentalnog kulturnog kompleksa Kneževe i Providurove palače na samom je kraju. U Providurovoj se palači obavljaju zadnji radovi, nakon kojih slijedi opremanje prostora i skoro useljenje nekoliko kulturnih institucija, koje će na istom mjestu nuditi širok spektar kulturnih i društvenih sadržaja.

Srijeda, Lipanj 9, 2021 13:14

Radovi na Providurovoj palači se bliže kraju i otvorenje se očekuje u rujnu. Korisnici palače će biti Gradska knjižnica Zadar i Koncertni ured, smjestit će se tu i Galerija umjetnina, a s vremenom i - Muzej grada Zadra. Trenutačno pod tim imenom funkcionira jedan odjel Narodnog muzeja Zadar, ali dolazi vrijeme da Zadar dobije pravu ustanovu koja će na suvremeni način prikazati povijest staru tri tisućljeća.

Utorak, Lipanj 8, 2021 12:37

Providurova palača je u zadnjoj fazi »šporkih« radova i, nakon uređenja »zmije« koja ju spaja s Kneževom palačom, predstoji još ušminkavanje i opremanje. Prvi programi i svečano otvorenje očekuju se u rujnu.

Utorak, Ožujak 30, 2021 12:00

Gradska knjižnica Zadar u 2021. dobit će čak dva proširenja. Prvo, planirano za proljeće, jest u Providurovoj palači. Radi se o nekih 200 metara kvadratnih u obliku slova L u prizemlju građevine u njezinom kutu koji gleda prema »Koloni«, a točan datum preseljenja još nije poznat, no iz Gradske knjižnice nadaju se da će to biti skoro, a i građani željno očekuju povratak Gradske knjižnice na Poluotok.

Utorak, Veljača 16, 2021 09:35

Gradonačelnik Dukić jučer je sa suradnicima i u društvu predstavnika medija obišao gradilište Providurove palače.
Naime, radovi na Palači ulaze u završnu fazu i kraj se očekuje u roku od dva do tri mjeseca.

Stranice