hzjz

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 23, 2020 14:02

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je preporuke o održavanju profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija u kojima se preporučuje razmak među posjetiteljima od 1,5 metra, sjedeća mjesta i evidencija svih prisutnih.

Iz HZJZ-a su istaknuli da na okupljanjima, uz ostalo, ne može sudjelovati osoba koja ima ukućana koji je u samoizolaciji i koja je boravila unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu, osim ako ima negativan test na PCR ne stariji od 48 sati.

Srijeda, Srpanj 22, 2020 16:30

Sudeći prema odazivu Zadrana i turista, osnivanje mobilnog tima za Covid-19 županijskog Zavoda za hitnu medicinu bio je pun pogodak. Samo dvadesetak dana od njegova formiranja, poseban mobilni tim radi punom parom jer dnevno na teren odlaze i po - 50 puta.

Petak, Srpanj 17, 2020 12:00

Neki su izuzeti od nošenja maske. Preciznije – ne mogu ih nositi. Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je da ih ne moraju nositi djeca do dvije godine. Tu su i osobe koje boluju od nekih mentalnih bolesti, zatim osobe s invaliditetom koji fizički ne mogu staviti masku na lice te ju skinuti.

Treba voditi računa i o osobama koje slabo čuju i oslanjaju se na čitanje s usana.

Petak, Srpanj 17, 2020 10:37

Četiri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom na području Zadarske županije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 114 uzoraka, a aktivni nadzor provodi se nad 469 osoba. Na COVID odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirano je 6 bolesnika.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

U nastavku prenosimo izvješće Službe za epidemiologiju  Zavoda za javno zdravstvo Zadar:

Srijeda, Srpanj 8, 2020 10:58

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je u srijedu da se razgovara o produljenju vremena posjeta roditelja djeci u bolnicama sa dosadašnjih 15 minuta te kako rade na tome da bolnice za to stvore uvjete.

Petak, Svibanj 22, 2020 16:04

Hrvatska prati situaciju na graničnim prijelazima, a ulazak turista u zemlju nadzirat će epidemiološka struka i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), kazao je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civile zaštite Davor Božinović.

Petak, Svibanj 22, 2020 10:57

Svi birači koji 5. srpnja izađu na parlamentarne izbore morat će držati međusobnu distancu od 1,5 metara. Članovi biračkih odbora i promatrači također će morati biti razmaknuti. Građani bi se na birališta puštali u manjim skupinama, a svi bi morali nositi zaštitne maske, ali i rukavice kako se virus ne bi prenio zbog korištenja zajedničkih olovaka i davanja dokumenata.

Petak, Svibanj 22, 2020 10:35

Hrvatski zavod za javno zdravstvo počeo je provoditi serološka testiranja koja bi trebala pokazati koliko je hrvatskih građana bilo u kontaktu s koronavirusom, a među dosadašnjih 100 obrađenih uzoraka dva su pozitivna.

Uz pomoć 1100 tzv. testova ELISA – provjerit će se koliko je ljudi imalo antitijela, tj. koliko ih je bilo u kontaktu s koronavirusom, a da to nije ni znalo, ekskluzivno je doznao HRT.

Četvrtak, Svibanj 21, 2020 12:31

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavijestilo je županijske upravne odjele nadležne za obrazovanje, zagrebački Gradski ured za obrazovanje i sve osnovne škole da se, zbog  aktualno povoljne epidemiološke situacije, može i u školama nastaviti proces upisa u prve razrede.

Srijeda, Svibanj 20, 2020 14:38

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove upute za sprječavanje epidemije koronavirusa za vrtiće i razrednu nastavu, koje vrijede od 25. svibnja i po kojima se, uz ostalo, povećava broj djece u skupinama, učenici u školu mogu dolaziti sami, a izjava roditelja nije potrebna.

Stranice