forum

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 21, 2021 11:40

Udruga ratnih veterana 7. domobranske pukovnije Zadar i Udruga »HRVATSKOJ ZA DAR« Zadar danas organiziraju Dan sjećanja na Ivicu Matešića Jeremiju.
Naime, 21. lipnja 2021. godine, navršava se godinu dana od prerane smrti našeg Zadranina, hrvatskog branitelja, časnika HV-a, književnika, publicista i dugogodišnjeg vojnog izaslanika HV-a, pok. Ivice Matešića Jeremije.

Utorak, Veljača 2, 2021 20:22

Jeste li znali da je na zadarskom Forumu bio hram posvećen rimskim bogovima? Naime, na jugozapadnom dijelu Foruma, u blizini crkve sv. Ilije, nalaze se ostaci hrama posvećenog Jupiteru, Junoni i Minervi, a tome svjedoče i tri velika kamena (maskeroni) s uklesanim glavama tih rimskih božanstava. Na mjestu nekadašnjeg kapitola također pronađeni su ostaci ležišta oltara na kojem su se uz obrede prinosile žrtve.

Subota, Kolovoz 29, 2020 15:42

Usprkos koronakrizi jučer je u Ulici Š. K. Benje, uz Forum, otvoren treći Sajam otočnih proizvoda u organizaciji Udruge Poslovni klaster, koji je okupio čak 22 izlagača. Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, naglasio je kako ovaj sajam ima tendenciju postati tradicionalan jer sa svojom ponudom, od suvenira do prehrambenih proizvoda i kozmetike, obogaćuje turističku ponudu te je značajan za grad Zadar, ali i za autohtone proizvođače.

Petak, Srpanj 17, 2020 09:35

Pod visokim pokroviteljstvima Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, svečanim koncertom Mediteran na Forumu, sinoć su započele 60. jubilarne Glazbene večeri u sv. Donatu, koje će trajati do 14. kolovoza.

Srijeda, Rujan 4, 2019 15:36

Nećete halucinirati no pomoći će vam u očuvanju zdravlja a i ljepote, informirao nas je Zvonimir Kalić, vlasnik istoimenog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Đakova kada smo ga upitali za djelovanje njegovih proizvoda na ljudski organizam. Kalić naime na svom imanju uzgaja konoplju no, kako to jasno piše na baneru uz štand - industrijsku konoplju.

Ponedjeljak, Kolovoz 5, 2019 21:15

Brojni Zadrani i njihovi gosti Dan pobjede , Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnicu VRO "Oluja" proslavili su uz legendarne hitove Jure Stublića i grupe Film.

Nedjelja, Srpanj 21, 2019 21:55

Kako zvuče legendarni hitovi grupe Queen u interpretacijama tako bliskim originalu da je to užitak slušati, ali i vidjeti, u subotu se navečer mogla uvjeriti i zadarska publika u sklopu Queenventiona, Vaicanto festivala. Na Forumu je nastupao najbolji europski, a sigurno i šire Queen tribute bend - Queen Real Tribute.

Utorak, Travanj 30, 2019 13:40

Tijeko jutra su brojni građani mogli uživati u Ekologijadi - ekološkom događaju na gradskim ulicama, odnosno na Kalelargi i Forumu. Bogat program kroz pjesmu, ples, glazbu, glumu, crtanje, ispisivanje poruka, poslao je važnu poruku o očuvanju prirode i ekologiji.

Ponedjeljak, Travanj 8, 2019 08:00

Svaka jača kiša već godinama stvara bazen na prostoru zadarskog Foruma. Osim što estetski nagrđuje sliku srca stare gradske jezgre, upućuje i na to da sustav oborinske odvodnje očito ne funkcionira  onako kako bi trebao. Posljednja sanacija oborinske odvodnje na toj lokaciji napravljena je 2014. godine što je donekle poboljšalo dotadašnju  situaciju, no i dalje je problem ostao.

Nedjelja, Ožujak 17, 2019 16:20

Jučer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan 6. Zadarski lingvistički forum pod nazivom  "Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu." 

- Cilj ovog stručno-popularnog događanja, kako ističe izv. prof. dr. sc.  Marijana Kresić Vukosav s Odjela za lingvistiku Sveučilišta u Zadru, koja  je i glavna organizatorica Foruma, je upoznavanje zainteresirane javnosti s različitim vidovima višejezičnosti, te njenom važnosti u današnjem  društvu.

Višejezičnost je uobičajena

Stranice